هشدار فارین پالیسی؛ عربستان نباید جایی در شورای حقوق بشر داشته باشد
درخواست عربستان برای عضویت مجدد در شورای حقوق بشر سازمان ملل، نگرانی ها در مورد عادی شدن نقض حقوق بشر را افزایش داده است.
- پایگاه نشریه «فارین پالیسی» به بهانه درخواست هفته گذشته عربستان برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از خروج از این شورا در اول ژانویه سال ۲۰۲۰ (۱۱ دی ۱۳۹۸)، یادداشتی منتشر کرده و با استناد به نقض مکرر حقوق بشر در این کشور، خواستار مخالفت با پیوستن عربستان به شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است.
این یادداشت میگوید «نباید به عربستان اجازه پیوستن به شورای حقوق بشر سازمان ملل داده شود؛ چرا که این کشور، کشوری است که کودکان را شکنجه میکند و هیچ نهاد بین المللی حمایت کننده از حقوق بشر در این کشور اجازه فعالیت را ندارد.»
«فارین پالیسی» در ادامه با اشاره به سابقه ضعیف حقوق بشری عربستان و دادگاه فرمایشی قاتلان «جمال خاشقجی»، منتقد رژیم سعودی و ستون نویس «واشنگتن پست»، تاکید کرد «اگر عربستان موفق به پیوستن به شورای حقوق بشر سازمان ملل شود، به جهانیان نشان میدهد که تا زمانی که یک کشور دارای دوستان قدرتمند و بودجه بی پایان باشد، میتواند مردم خود از جمله کودکان را شکنجه کند.»
این پایگاه در بخش دیگری از یادداشت از فعالانی مانند «لجین الهذلول»، که در انتظار محاکمه در زندان به سر میبرند، یاد میکند که از ملاقات با خانواده خود محروم و با انواع مجازات مانند برق، تجاوز جنسی و ... مواجه هستند.
نویسنده این یادداشت تاکید میکند که همین موارد برای محرومیت عربستان از عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل کافی است.
به نوشته «فارین پالیسی»، «در حال حاضر عربستان در عرصه بین المللی تحت فشار نیست؛ براساس برنامه ها، سران کشورها در ماه نوامبر در ریاض جمع میشوند؛ در همان روز کاهش مجازات قاتلان خاشقجی، بن سلمان با امانوئل مکرون و شماری از روسای جمهور برای برگزاری مقدمات اجلاس تلفنی صحبت کرد؛ در واقع تا زمانی که رژیم بن سلمان از حمایت بی قید و شرط آمریکا برخوردار باشد، به نقض حقوق بشر ادامه میدهد.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *