صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مشاهیر روستازاده

۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۵:۱۱
کد خبر: ۶۶۱۳۴
خبرگزاری میزان : رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مورخ 14 تیر ماه 1368 طی مراسم بیعت با اصناف، در قدرشناسی از ایثار و فداکاری‌های بی‌شائبۀ روستائیان کشور بیاناتی ایراد فرمودند: "این‌ نکته‌ را به‌ برادران‌ و خواهران‌ روستایی‌ ابلاغ‌ کنید که‌ روستاییان‌ در طول‌ سالیان‌ بعد از پیروزی‌ انقلاب‌، نقش‌ مهمی‌ در همه‌ی‌ مراحل‌ خودکفایی‌ جبهه‌ی‌ جنگ‌، بسیج‌ عمومی‌ و پشتیبانی‌‌ها داشتند."


به نقل از ریشه :

وقتی نام فردی به دلیل عمومیت و محبوبیت بر سر زبان‌ها می‌افتد و در جهان شناخته می‌شود، فرقی نمی‌کند این شهرت در عرصۀ ملّی است یا سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... خواه ناخواه بیوگرافی/ رزومه/ زندگی‌نامۀ وی مورد توجه افکارعمومی قرار می‌گیرد.

خط اول از بیوگرافی هر انسان، زمان و مکان تولد اوست.

مشاهیر معاصر کشور ما در کجای پهنۀ پهناور این سرزمین دیده به جهان گشوده و رشد یافته‌اند؟ در پایتخت؟ در شهرهای بزرگ؟ یا در روستاهای محروم و دورافتاده؟

در این گزارش قصد داریم به طور اجمالی به ذکر زادگاه برخی از مشاهیر کشورمان، از رؤسای جمهور ادوار مختلف گرفته تا سیاستمداران و علماء و در نهایت بزرگمردانی که با نثار خون خود، نامشان تا ابد بر جبین تاریخ بشریت خواهد درخشید، بپردازیم.

پیش از ارائۀ این لیست، سه تبصره مهم ذیل را نباید از نظر دور داشت:

1. بنابر اعلام سازمان ملل متحد، ایران در 30 سال پیش 104 اُمین کشور جهان از لحاظ جمعیت بالای روستایی محسوب می‌شد. با افزایش شهرنشینی در جامعۀ رو به صنعتی شدنِ ایران، این رقم به مرور رو به کاهش است، اما با این حال پیش بینی شده تا سال 2015 به صد و سی و دومین کشور با جمعیت روستانشین جهان تبدیل شود.

براساس جدیدترین اعلام رسمی مرکز آمار ایران، جمعیت روستانشین کل کشور در سال 1394 برابر با 21.446 میلیون نفر از جمعیت کل 78.773 است.

این آمار به این معنی است که به طور میانگین از هر چهار نفر ایرانی، یک نفر ساکن روستاهای کشورمان است. بدیهی است فقط ذکر نام تعداد مشاهیر و بزرگانی که از دل این رقم بالا بیرون آمده‌اند، امری نزدیک به محال است، لذا این نمونه‌های انگشت‌شمار تنها قطره‌ای از دریاست.

2. محل تولد و زندگانیِ بعضی از مشاهیر و بزرگان ملّی و مذهبیِ کشورمان، روستاهایی بسیار دورافتاده و گمنام بوده، لذا نویسندگان در بیوگرافی‌هایی که از این اشخاص ارائه می‌دهند (چه در فضای مجازی و چه به صورت کتب منتشرشده) معمولاً نام نزدیک‌ترین شهر یا شهرستان به آن روستا را به عنوان محل تولد فرد ذکر می‌کنند تا برای عموم آشناتر باشد.

3. بسیاری از شهرستان‌های فعلی، طی یک الی دو دهۀ اخیر به شهرستان تبدیل شده و در اسناد رسمی کشور ثبت شده‌اند، در حالی که هنگام تولد انسان‌های بزرگ در آنجا، این مناطق، روستاهایی کوچک و ناشناخته بوده‌اند.

  • حسن روحانی رئیس جمهور فعلی کشورمان در 21 آبان سال ۱۳۲۷ در شهرستان سرخه استان سمنان زاده شد.
  • محمود احمدی نژاد ششمین رئیس جمهور ایران در 6 آبان سال 1335 در روستای آرادان از توابع شهرستان گرمسار استان سمنان به دنیا آمد.
  • اکبر هاشمی رفسنجانی چهارمین رئیس جمهور ایران در 3 شهریور 1313 در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان واقع در استان کرمان به دنیا آمد.
  • اصالت خانوادگی آیت‌الله صادق آملی لاریجانی و علی لاریجانی، رؤسای فعلی قوه قضاییه و مقننه به روستای پردمه شهرستان لاریجان در هفتاد کیلومتری آمل مازندران بازمی‌گردد.
  • سردار قاسم سلیمانی فرماندۀ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولد 1336 در دهستان رابُر از توابع استان کرمان است.
  • سید یحیی رحیم صفوی فرمانده سپاه پاسداران و از رزمندان و فرماندهان جنگ تحمیلی متولد سال 1331 در روستای همام از بخش باغ بهادران شهرستان لنجان، از توابع استان اصفهان است.  
  • محمدباقر قالیباف شهردار تهران، متولد ۱۳۴۰ در شهرستان طرقبه از توابع مشهد است.
  • علی اکبر ولایتی  متولد سال ۱۳۲۴ در روستای رستم‌آباد شمیران است.
  • محسن رضایی متولد سال 1333 در روستای بنه‌وار از توابع شهرستان لابی در استان خوزستان به دنیا آمد.

علاوه بر سیاستمداران کنونی نظام مقدس جمهوری اسلامی، در نسل اول انقلاب نیز بسیاری از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان و شخصیت‌های طراز اول اجتماعی، مذهبی و سیاسی که منشأ پیدایش انقلاب بودند، در روستاها، دهستان‌ها، بخش، ناحیه و شهرستان‌های کوچکِ دور و نزدیک در این مرز و بوم متولد شده‌اند.

  • شهید آیت‌الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی زادهٔ ۲ آبان ۱۳۰7 در  منطقهٔ قدیمی لُنبان در شهر اصفهان دیده به جهان گشود.
  • شهید آیت‌الله دکتر مرتضی مطهری متفکر شهید، زادهٔ ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ در شهرستان فریمان در شرق استان خراسان رضوی است.
  • دکتر علی شریعتی نویسنده، محقق، جامعه‌شناس، تاریخ‌شناس و از مبارزان و فعالان سیاسی-مذهبی، ۲ آذر ۱۳۱۲ در روستای کاهک در کویر مزینان در نزدیکی شهرستان سبزوار در غرب خراسان رضوی زاده شده است.
  • شهید آیت‌الله سید محمود طالقانی از رهبران انقلاب اسلامی، عضو مجلس خبرگان و نخستین امام جمعه تهران پس از انقلاب، ۱۳ اسفند ۱۲۸۹ در روستای گلیرد شهرستان طالقان دیده به جهان گشود.
  • شهید آیت‌الله محمدجواد باهنر در منطقۀ قدیمی و محروم  محله‌شهر در اطراف شهر کرمان به دنیا آمده است.  
  • شهید محمدعلی رجایی سال ۱۳۱۲ در شهرستان دارالمومنين قزوين متولد شد.

*** زادگاه شهدا  

  • شهید خلبان علی‌اکبر قربان شیرودی، سال ۱۳۳۴ در روستای بالاشیرود از توابع شهرستان تنکابن در غرب مازندران دیده به جهان گشود.
  • شهید خلبان احمد کشوری، زادۀ سال 1332 در روستای کیاکلا، از توابع شهرستان سیمرغ استان مازندران است.
  • شهید محمود کاوه متولد سال ۱۳۴۰ در دهستان بیهود از توابع قائن  مرکز شهرستان قائنات از شهرهای استان خراسان جنوبی است.
  • شهید سرلشکر محمد بروجردی سال ۱۳۳۳ در روستای دره‌گرگ از توابع بروجرد  مرکز استان لرستان به دنیا آمد.
  • شهید امیر سپهبد علی صیاد شیرازی، سال ۱۳۲۳ در روستای درگز  از توابع استان خراسان رضوی متولد شد.
  • شهیدان مهدی، علی و حمید باکری هر سه متولد منطقۀ میاندوآب، بین دو رود زرینه‌رود و سیمینه‌رود واقع در جنوب دریاچه ارومیه در استان آذربایجان غربی هستند.
  • شهید 13 سالۀ انقلاب، حسین فهمیده سال ۱۳۴۶ در روستای سراجه از توابع بخش مرکزی استان قم زاده شد.
  • شهید یوسف کلاهدوز متولد ۱۳۲۵ قوچان، شهرستانی در ۱۴۸ کیلومتری شمال غرب مشهد است.
  • شهید احمد کاظمی فرمانده سپاه متولد ۲ مرداد ۱۳۳۷ در نجف آباد از شهرستان‌های استان اصفهان است.
  • شهید سرلشکر ولی‌الله فلاحی فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، سال 1310در روستای کولج شهرستان  طالقان استان البرز متولد شد.

*** زادگاه علماء

بسیاری از علما، مراجع عظام تقلید و مجتهدین طراز اول کشور نیز در توابع شهرستان‌ها به درجات بالای علوم دینی و حوزوی رسیده‌اند و بلکه سیر و سلوک و تهذیب نفس را نیز در همان محیط سنتی روستا طی نموده‌اند.

به طور مثال از بین مراجع عظام تقلید آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت (زادۀ شهرستان فومن در جنوب غرب گیلان) و شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی (زادۀ روستای نخودک در حومۀ مشهد مقدس) در زمرۀ علما و عرفایی هستند که درجات معنوی سیر و سلوک الی الله را در روستای محل تولدشان پیموده‌اند.

 

حسن ختام این نمونه‌ها بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) است که زادهٔ 1 مهر 1281 در خمین، واقع در جنوبی‌ترین قسمت استان مرکزی است.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *