صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نظارت ضعیف وزارت صمت عامل نوسان قیمت مصالح ساختمانى

۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۱۱۱۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
کارشناس بازار سرمایه گفت: ضعف شدید نظارتى وزارت صمت طى ماه هاى اخیر باعث عرضه کم انواع محصولات فولادی در بورس کالا شده است.

فردین آقابزرگى در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اقدامات اشتباه و ضعف شدید نظارتى وزارت صمت طى ماه هاى اخیر گفت: متاسفانه دخالتهاى بی مورد و غیرکارشناسى وزارت صمت در قیمت انواع محصولات فولادی باعث شده تا انگیزه شرکت‌هاى فولادى برای عرضه هاى پرحجم و مستمر در بورس کالا کاهش یابد و امروز برخى افراد بدون ریشه یابى مشکل نوسان قیمت مصالح ساختمانى از بستر معامله به عنوان مشکل کار سخن مى گویند! در شرایطى که عرضه کم به همراه تقاضاى بالاى خرید که بازهم از سوى وزارت صمت مدیریت مى شود عامل اصلى نوسانات قیمت است.

وی اظهار داشت: شرکت‌های فولادی خواهان عرضه در بورس کالا هستند؛ بورسی که شفافیت معاملات را بالا برده است، اما دخالت هاى ناصحیح وزارت صمت باعث کاهش عرضه‌ها شده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: فولادسازان به دلیل دستور وزارت صمت تنها بخشی از تولیدات خود را در بورس کالا عرضه مى کنند که این مساله مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.

آقابزرگی با اشاره به اینکه مدام از وزارت صمت می‌شنویم که باید کل فولاد در بورس کالا عرضه شود، اما دستورات همین وزارت خانه مانع از اجراى این هدف شده است، گفت: برای اینکه معاملات محصولات فولادی در بورس کالا بتواند انتظارات را برآورده کند، باید همه شرکت‌ها مکلف شوند تمام محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند و این بازار تنها مکانی باشد که فولاد در آن عرضه می‌شود.

وی بر لزوم جلوگیرى از قیمت گذارى دستورى در بورس کالا تاکید کرد و افزود: اگر قیمت‌گذاری دستوری که تاکنون باعث شده عرضه فولاد در بورس کالا با افت و خیز‌های زیادی همراه باشد، کنار گذاشته شود و قیمت‌ها در یک فضای رقابتی و براساس مکانیزم عرضه و تفاضا تعیین شود به دلیل رشد انگیزه به عرضه کامل فولاد کشور در بورس، شاهد تعادل بازار و حمایت همزمان از تولیدکننده و مصرف کننده خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وقتی محصولات فولادی به طور کامل در بورس کالا عرضه می‌شود، قیمت براى همگان و هویت خریداران براى نهادهاى نظارتى مشخص است، گفت: در این صورت کاملا شفاف مى شود که آیا فولاد به صاحبان صنایع رسیده است یا خیر؛ اما با عرضه بخشى از فولاد در بازار سنتى به دو نرخى شدن بازار، رانت و دلالی دامن زده ایم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *