صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجوز ساخت‌وساز در کنار بنا‌های تاریخی چگونه صادر می‌شود؟

۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۱۰۰۴
سرپرست معاونت اداره میراث فرهنگی استان تهران گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در سال‌های گذشته بنا‌های واجد ارزش تهران را از نظر تاریخی و فرهنگی شناسایی کرده و این‌ها بر روی نقشه‌های ما لکه گذاری شده اند و بالطبع روی سامانه طرح تفصیلی هم نشسته است.
مرتضی ادیب زاده سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در گفت‌وگو با میزان درخصوص چگونگی مجوز‌هایی که برای ساخت و ساز در کنار بنا‌های تاریخی تهران از سوی اداره میراث فرهنگی استان داده می‌شود، گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در سال‌های گذشته بنا‌های واجد ارزش تهران را از نظر تاریخی و فرهنگی شناسایی کرده و این‌ها بر روی نقشه‌های ما لکه گذاری شده اند و بالطبع روی سامانه طرح تفصیلی هم نشسته است.

وی افزود: انجام ساخت و ساز در اطراف بنا‌های تاریخی دارای ضوابط خاصی است که شامل کد ارتفاعی و نمای آن‌ها و نیز خط آسمانی که دارند می‌شود. باید در نظر گرفته شود حتی درمورد پلان‌های معماری هم بسته به جایی که قرار گرفته اند محدودیت‌هایی وجود دارد.

ادیب زاده ادامه داد: همچنین یک سری الگو‌هایی میراث فرهنگی برای بافت تاریخی ارائه می‌کند که بر این اساس اگر ساخت و ساز خارج از بافت باشد و در کنار آثار ثبتی ما قرار گرفته باشد درصورتی که بنای تاریخی حریم اختصاصی داشته باشد ضوابط حریم اختصاصی مشمول بنا‌های پیرامونی آن بنای ثبتی می‌شود، اما اگر ضوابط اختصاصی نداشته باشد ما برای مکاتباتی که با شهرداری داریم از ضوابط عمومی حریم آثار ثبتی استفاده می‌کنیم. چون شهرداری مناطق مختلف بر اساس اطلاعاتی که قبلا از میراث اخذ کردند و روی نقشه هایشان در سامانه موجود است استعلام می‌کنند.

ادیب زاده در ادامه با تاکید براینکه بنا‌های تاریخی فقط با نظر یک کارشناس واجد ارزش تشخیص داده نمی‌شوند گفت: وزارت میراث فرهنگی مرجع تشخیص واجد ارزش بودن بناهاست. روال کار ما هم در اداره میراث فرهنگی استان به این صورت است که گزارش‌ها را تهیه می‌کنیم سپس اگر بنایی واجد ارزش تشخیص داده شد ابتدا در شورای کارشناسی اداره استان مطرح می‌شود و بعد به کمیته کارشناسی و سپس شورای ثبت خواهد رفت. درنهایت ما به وزارتخانه پیشنهاد می‌دهیم و در آنجا درمورد واجد ارزش بودن و ثبت ملی بنا تصمیم گیری می‌شود.

سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی تهران درمورد امکان اینکه بنایی که امروز واجد ارزش تشخیص داده نشده بعد‌ها ثبت ملی شود نیز گفت: این بسته به شورای کارشناسی دارد که قطعا برای تشخیص واجد ارزش بودن و ثبت ملی بنا دلایلی خواهند داشت.

وی در خصوص قدرت اثرگذاری اداره میراث فرهنگی در کمیسیون ماده ۵ شهرداری نیز گفت: وزارتخانه میراث فرهنگی یک نفر نماینده در کمیسیون ماده ۵ شهرداری دارد و براین اساس در این کمیسیون صاحب یک رای خواهد بود.

ادیب زاده با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان بدون اعمال ضوابط مجوزی برای ساخت و ساز پیرامون آثار ثبتی صادر نمی‌شود افزود: ما برای صدور مجوز ساخت وساز در اطراف بنا‌های تاریخی ثبت شده قطعا ضوابط حفاظتی لازم را اعمال می‌کنیم. اگر درمورد آثار تاریخی لکه گذاری واجد ارزش باشد باز هم طرح‌هایی که ارائه می‌کنند باید با اولویت حفظ اثر اصلی و پهنه لکه گذاری باشد.

وی ادامه داد: در مواردی پیش می‌آید که با حفظ حقوق مالکانه ما با طرح‌هایی موافقت می‌کنیم که آن هم تابع ضوابط و شرایط خاصی است و در نهایت باید به تایید وزارتخانه و شورای ملی ثبت برسد.
 
بیشتر بخوانید:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *