صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مناقشه قره باغ می‌تواندزمینه‌ساز مداخله آمریکا در قفقاز شود

۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴:۰۱
کد خبر: ۶۶۰۷۳۱
سردبیر نشریه ژئوپلیتیک روسیه اعلام کرد: تشدید مناقشه قره باغ و درگیری مسلحانه در این منطقه می تواند زمینه را برای مداخله آمریکا در امور کشورهای منطقه قفقاز جنوبی فراهم کند و به همین دلیل باید تمام تلاش ها برای پایان دادن این مناقشه تمرکز داشته باشد.

- «لئونید ساوین» سردبیر نشریه ژئوپلیتیک روسیه اظهار داشت: جنگ و خونریزی در منطقه قره باغ بین نیروهای ارمنستان و جمهوری خودخوانده قره باغ از یک سو و نیروهای جمهوری آذربایجان، برای این دو کشور هیچ سودی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: تنش در قره باغ فقط منجر به خرابی های بیشتر و تلفات انسانی چه در بین نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان و چه غیرنظامیان دو طرف می شود و به همین دلیل سران دو کشور باید با قراری آتش بس به پای میز مذاکره بازگردند.

ساوین اظهار کرد: بدیهی است جنگ و مناقشه مسلحانه در منطقه قفقاز به نفع آمریکا و اسراییل است که برای حضور هر چه بیشتر در منطقه قفقاز تلاش و برنامه ریزی کرده اند و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سه دهه اخیر برای این منظور تلاش های گسترده ای کرده اند.

معاون جنبش بین المللی اوراسیای روسیه خاطرنشان کرد که هرچند هیچ نشانه ای از تلاش اسراییل برای برپایی مناقشه مسلحانه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان وجود ندارد اما تل آویو تامین کننده بخشی از تسلیحات مورد نیاز باکو است و در گذشته نیز تلاش برای حضور نظامی مخفیانه در این کشور کرده است.

وی افزود: هیچ بعید نیست که با تحریک اسراییل (رژیم صهیونیستی) آتش مناقشه در قره باغ برافروخته شده باشد که از یک طرف تسلیحات بیشتر به آذربایجان فروخته شود و از سوی دیگر کانون جدید جنگ و مناقشه مسلحانه در منطقه قفقاز در نزدیکی مرزهای با ایران ایجاد شود.

کارشناس روس گفت: مناقشه مسلحانه کنونی در قره باغ برای روسیه نیز مشکل آفرین است زیرا مسکو نمی خواهد که پای قدرت های فرامنطقه ای به قفقاز باز شود و تمام سعی و تلاش مقامات روسیه برای پایان دادن به عملیات جنگی در خطوط حائل در قره باغ و ازسرگیری مذاکرات بین طرف های مناقشه متمرکز شده است.

وی گفت: روسیه با ارمنستان و جمهوری آذربایجان روابط خوب دارد و تلاش می کند این کشورها مسائل خود را در پای میز مذاکره حل کنند و این واقعیت را هم بدانند که باز شدن قدرت های فرامنطقه ای ازجمله آمریکا به منطقه قفقاز هیچ پیامد و عاقبت خوشی نخواهد داشت و حداکثر تلاش برای جلوگیری از وقوع چنین وضعیتی بکار گرفته شود.

کارشناس روس ادامه داد: روسیه سعی دارد در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به میانجی گری میان طرف های مناقشه بپردازد .

معاون جنبش بین المللی اوراسیای روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه در مناطق حائل بین خود شامل قفقاز و دریای خزر و آسیای میانه باید همکاری کنند، اظهار داشت: تلاش های مسکو و تهران برای برقراری آرامش در منطقه قفقاز تمرکز یابد و دو کشور در این خصوص رایزنی های منظم دارند که نشانه اهمیت امنیت و ثبات منطقه برای دو کشور است.

بامداد روز یکشنبه ( ۶ مهر) درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک از سر گرفته شد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در حالی با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را به آغاز عملیات متهم کرد که نخست وزیر ارمنستان نیز اعلام کرد که جمهوری آذربایجان آغاز کننده حمله بوده است.

مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد. در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.

/انتهای پیام/

ایرنا


برچسب ها: روسیه قفقاز

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *