صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۶۰۵۵۶
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماه‌های نگران کننده‌ای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.

سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

«تخت آبی» به جشنواره فیلم «مایورکا» اسپانیا راه یافت

فیلم کوتاه «تخت آبی» ساخته علیرضا کاظمی‌پور به نهمین دوره جشنواره فیلم تکامل «مایورکا» که از ۲۳ تا ۲۹ اکتبر برگزار می شود، راه یافت. این جشنواره که هر ساله در جزیره مایورکا اسپانیا برگزار می‌شود با هدف برقراری ارتباط و ایجاد پل فرهنگی بین کشورهای مختلف تاسیس شده و در سال‌های اخیر به رشد و اعتبار ویژه‌ای دربین فستیوالهای اروپایی دست یافته است.

برگزارکنندگان این جشنواره، امسال تمهیدات ویژه ای در نظر گرفته‌اند تا بتوانند جشنواره را علیرغم تمام سختی‌ها و شرایطی که بر جهان حکفرماست، به‌طور فیزیکی و در سالن‌های سینما برگزار کنند، اما در صورت اوج‌گرفتن بیماری کرونا در کشور اسپانیا و اعمال شرایط ویژه از سوی دولت، آمادگی لازم برای برگزاری آنلاین جشنواره را نیز دارا هستند.

قرار است که در این دوره از جشنواره فیلم «مایورکا» از مرجان ساتراپی، فیلمساز ایرانی-فرانسوی و آنجلینا مولینا هنرپیشه زن معروف اسپانیایی به خاطر فعالیت‌ها و تاثیرگذاری‌شان در صنعت سینما تجلیل ویژه به عمل بیاید.

این بیست و یکمین حضور بین‌المللی فیلم «تخت آبی» است که پیش از این در جشنواره‌های مهمی مثل کوتاهِ‌کوتاه ژاپن و لچه اسپانیا به روی پرده رفته و جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره فیلم کوتاه ونکوور دریافت کرده است.

«تخت آبی» داستان زن میانسالی به‌ نام زهرا است که دختری به نام نگار را در خیابان سوار ماشین کرده و اصرار دارد که او را به خانه‌اش ببرد. اما نگار نسبت به انگیزه و هویت جنسی او تردید دارد.

عوامل فیلم «تخت آبی» عبارتند از تهیه کننده، فیلمنامه‌نویس و کارگردان: علیرضا کاظمی پور، محصول: موسسه رسانه‌های تصویری آواگران راه ابریشم، بازیگران: آناهیتا اقبال نژاد، بیتا بیگی، حامد رحیمی نصر، علی‌پویا قاسمی، دیاکو خاکی، هدایت الله سجادی، سحر عزیزیان، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا جهان پناه، تدوین: مجتبی اسماعیل‌زاده، موسیقی: مهران میرمیری، طراح صحنه و لباس: ندا تمیمی، مدیر صدابرداری: سامان شهامت، صداگذاری و میکس: زهره علی‌اکبری، طراح گریم: حسنا خان محمدی، اصلاح رنگ و نور: سامان مجدوفایی، طراح پوستر و گرافیست: فرناز کاویانی، سعید خان‌قشلاقی، عکاس: محمد معصومی، تیزر: مرجان علیزاده، دستیار کارگردان و برنامه ریز: حسین مشعلی، منشی صحنه: امین صدرایی، مدیرتولید: دیاکو خاکی، دستیاران فیلمبردار: هادی منوچهرپناه، علی منوچهرپناه، حسین ایل بیگی، دستیار صحنه: سجاد دلیری، دستیار صدا: جواد شعبانی، دستیاران گریم: رضا خدایی، سپیده حق گو، تدارکات: یوسف موسوی، بهمن خورشیدوند.

سروش هفتگی با پرونده «خورشید» روی پیشخوان آمد

مجله سروش هفتگی در شماره ۱۶۹۳ خود از مجله هفتگی سروش با عنوان «ناخدا خورشید» در پرونده سینما سرویس رسانه به این فیلم و نشست خبری مجیدی در جشنواره ونیز پرداخته است.

«خورشید» برای اولین‌بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و برنده جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم شد. فیلمنامه این اثر را مجید مجیدی با همکاری نیما جاویدی، فیلم‌ساز خراسانی، نوشته است. داستان خورشید درباره کودک کاری است که در یک اوراقی لاستیک کار می‌کند و مادرش هم به خاطر مشکلات روانی در بیمارستان بستری شده است. او که وضع مالی چندان خوبی ندارد توسط یکی از هم‌محلی‌های خود از وجود یک گنج در زیرزمین مدرسه آگاه می‌شود و تصمیم می‌گیرد با دوستان خود در یک ماجراجویی تازه به سراغ این گنج برود.

در این‌فیلم علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، روح‌الله زمانی، صفر محمدی، علی غابشی، علی تقوا زاده، بابک لطفی خواجه پاشا، شمیلا شیرزاد، یوسف صفری‌بختیاری و محمدمهدی موسوی‌فر ایفای نقش کرده‌اند.

این‌فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر توانست جوایز مختلفی را کسب کند و به‌عنوان نماینده ایران در میان ۱۸ فیلم بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره ونیز شرکت کرد. برگزاری جشنواره ونیز و کسب جایزه بهترین بازیگر جوان توسط روح‌الله زمانی نشان داد که هنوز سینما زنده است. پیش از آغاز اختتامیه اصلی جشنواره نیز، مجیدی جایزه فانوس جادویی بخش جنبی جشنواره را نصیب خود کرد.

در یکی از مطالب این‌شماره مجله سروش، با عنوان «درس مجیدی برای وطن‌فروشان جشنواره‌ای، برای آن‌هایی که به هر قیمت سودای جشنواره‌های جهانی در سر دارد» آمده است:

تجربه حضور فیلم‌های ایرانی در سال‌های اخیر در جشنواره‌های بین‌المللی با حاشیه‌هایی بیش از متن اصلی همواره بوده است. صحبت‌های بازیگران و عوامل فیلم‌ها درباره مسائل داخلی و سیاسی کشور و برخی ژست‌های روشنفکری بی‌ربط به جشنواره سینمایی نمونه‌هایی از این دست رفتار‌ها است. جشنواره‌های معتبر بین‌المللی در حوزه هنر را همانگونه که در عملکرد انتخابی برگزار کنندگان آن دیده می‌شود، باید در پازل سیاست و هنر فهم کرد. کارکرد یک جشنواره هنری و حضور یک نماینده از ایران نیز نه‌تن‌ها به‌عنوان پخش و کسب یک جایزه سینمایی نگاه شود؛ بلکه صحنه این جشنواره‌ها می‌تواند میدانی برای ارائه تصویری روشن از ایران و ایرانی و گفتن برخی از حرف‌های مهم به دنیا باشد؛ کاری که مجید مجیدی بعد از سال‌ها در یک جشنواره بین‌المللی سینمایی به خوبی انجام داد.

مجیدی در نشست خبری فیلم «خورشید» در جشنواره فیلم ونیز، از این تریبون استفاده و با انتقاد از سیاست دولت آمریکا، تأکید کرد تحریم‌های آن کشور علیه ایران در ۴۰ سال گذشته، باعث رنج مردم و بروز معضلات اجتماعی و اقتصادی شده است. او در این مورد، به بحث کمبود دارو در ایران در شرایط کرونایی نیز اشاره کرد. وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره این که آیا ساخت این فیلم به دلیل نشان دادن حقایق سیاسی و اجتماعی و طرحِ بحث کودکان کار در ایران با مشکلاتی روبه‌رو شده است یا نه، به جهانی بودن این مسئله اشاره کرد که مختص یک کشور خاص نمی‌شود. البته در خاورمیانه، به‌دلیل جنگ‌افروزی‌هایی که وجود دارد، این مشکلات اجتماعی، بسیار بیشتر دیده می‌شود.

در ادامه گزارش سروش هفتگی آمده است:

خورشید در جشنواره ونیز نشان داد که نماینده سینمایی ایران در یک جشنواره بین‌المللی می‌تواند در مسیر درست خود پا روی فرش قرمز بگذارد و موفقیت‌هایی را هم کسب کند؛ موفقیت‌هایی که نیازی به وطن‌فروشی و ژست‌های روشنفکرانه کاذب نخواهد داشت.

همچنین در ادامه این‌بخش از پرونده ویژه مجله سروش هفتگی، به بررسی فیلم خورشید برای اکران عمومی و کاندیداشدن آن در جشنواره اسکار نیز پرداخته شده است. در این مطلب آمده است:

شانس حضور در اسکار برای فیلم‌هایی خواهد بود که به رونمایی رسیده‌اند. در میان این آثار شانس فیلم‌هایی بیشتر خواهد بود که در رویداد‌های بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته‌اند….

بین فیلم‌های اکران نشده، اما خورشید مجید مجیدی با حضور در بخش مسابقه جشنواره ونیز تجربه خوبی داشته است؛ هر چند که باید برای پذیرش حضور در اسکار به اکران عمومی برسد، موضوعی که با توجه به وضعیت فعلی نمایش و فروش فیلم‌های سینمایی به تصمیم تهیه‌کنندگان فیلم بستگی دارد.

مراحل فنی فیلم «۱۳ سالگی» آغاز شد

فیلم بلند «۱۳ سالگی» به کارگردانی علی تصدیقی و تهیه‌کنندگی فرهاد قدیمی روی میز جلوه‌های بصری و اصلاح رنگ سییرا استودیو قرار گرفت.

فیلم «۱۳ سالگی» اولین فیلم بلند علی تصدیقی است که مستانه مهاجر به تازگی تدوین آن را به پایان رسانده است و همزمان با مراحل صداگذاری و ترکیب صدای این فیلم توسط حسین ابوالصدق، مراحل جلوه‌های بصری و اصلاح رنگ در سییرا استودیو در حال انجام است.

مجموعه سینمایی سییرا استودیو توسط فرهاد قدیمی و علی تصدیقی تاسیس شده است و تاکنون در زمینه جلوه‌های بصری و اصلاح رنگ با بیش از ۶۰ فیلم ‌سینمایی و ۲۰ سریال همکاری داشته است. فیلم «۱۳ سالگی» اولین فیلم بلندی است که در این استودیو تولید می‌شود.

فیلم «۱۳ سالگی» درباره پسری به نام امیرعلی است که جشن تولد سورپرایزی برای خواستگاری از مهرناز ترتیب داده است، ولی با فاش شدن راز قدیمی همه‌چیز به هم می‌ریزد.

پویان مکری، نیلوفر زوارق، بهناز توسلی، علی سام صادقی، صدف برادران، آرین رضایی، امیر سجاد طبسی و نیما راد بازیگران فیلم «۱۳ سالگی» هستند.

عوامل این فیلم عبارت‌اند از کارگردان: علی تصدیقی، تهیه کننده و مجری طرح: فرهاد قدیمی، فیلمنامه‌: علی تصدیقی، پویان مکری و نیلوفر زوارق، مدیر تصویربرداری: جعفر اصلانی، مشاور کارگردان: علیرضا فرید، موسیقی: حسین منصف، مدیر تولید: بهرام بهرام، طراح گریم: بتینا ابوالقاسمی، صدابردار: اشکان طلوعیان، جلوه‌های بصری: ارغوان تصدیقی، لابراتوار و اصلاح رنگ: سییرا استودیو، دستیار کارگردان و طراح صحنه: بهنام معتمدی، منشی صحنه: لاله میرقربانی، مشاور رسانه‌ای: زهرا نجفی، عکاس و فیلمبرداری پشت‌صحنه: زینب حسینی نژاد، مترجم: سپیده اشرفی، تدارکات: آیدین اسدی، آوا: بهناز حکیم، تولیدشده در سییرا استودیو.

جایزه افتخاری جشنواره آمریکایی به «دموکراسی در جاده ساوه» رسید

ششمین جشنواره فیلم ماموت لیکس (Mammoth Lakes) کالیفرنیا (MLFF) از ۱۶ تا ۲۰ سپتامبر، در آمریکا برگزار شد و از بین آثار نمایش داده شده در جشنواره، فیلم «دموکراسی در جاده ساوه» به کارگردانی تورج کلانتری موفق به دریافت جایزه افتخاری از این جشنواره شد.

این جشنواره که ششمین سال خود را سپری کرد، برای مدت چهار سال در لیست ۵۰ جشنواره Worth the Entry Fee قرار داشته است.

فیلم مستند «دموکراسی در جاده ساوه» یک اثر ۴۳ دقیقه ای به کارگردانی تورج کلانتری و با موضوع انتخابات است که به انتخابات سال ۹۶ پرداخته است.

در این فیلم سعی شده تا بدون جانبداری از فرد خاصی به سه سوژه از کاندیداهای انتخابات شورای شهر که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در آن سال برگزار شد، پرداخته شود.

این مستند، طنز تلخی در مورد اتفاقاتی است که در انتخابات شوراها در یک منطقه نزدیک پایتخت رخ می‌دهد. در این مستند سعی شده با نگاهی طنز به چالش دموکراسی در ایران پرداخته شود.

ششمین جشنواره فیلم ماموت لیکس (Mammoth Lakes) کالیفرنیا از ۱۶ تا ۲۰ سپتامبر مصادف با ۲۶ تا ۳۰ شهریور ۹۹ در آمریکا برگزار شد.

فیلم مستند «دموکراسی در جاده ساوه» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی تورج کلانتری تولید شده در موسسه اومافیلم و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است.

«بندر بند» به آمریکا می رود

«بندر بند» به کارگردانی منیژه حکمت و با تهیه کنندگی منیژه حکمت و مهشید آهنگرانی فراهانی پس از حضور در جشنواره های تورنتو و زوریخ در جشنواره فیلم «میل ولی» آمریکا به نمایش در می‌آید.

جشنواره فیلم «میل ولی» در این دوره به دلیل محدودیت های کرونایی به شکلی ترکیبی (فیزیکی و مجازی) از تاریخ ۲۰ تا ۲۷ مهر ماه سال جاری در ایالت کالیفرنیا برگزار خواهد شد.

لورنا کودرای منتقد نشریه اینترنتی سینما اسکیپیست پس از نمایش فیلم «بندر بند» در تورنتو درباره این فیلم گفته است: «گرمایش جهانی در قاب های «بندر بند» مستتر است. دانشمندان محیط زیست بر این باورند که جنگل زدایی گسترده و بی قاعده در ایران عامل افزایش سیل های عظیم در سال های اخیر است. سازمان منابع طبیعی و جنگل داری ایران تخمین زده است که در ۴۰ سال گذشته، مناطق جنگلی در شمال ایران از سه و شش دهم میلیون به یک و هشت دهم میلیون هکتار کاهش یافته است. «بندر بند» این حقیقت ترسناک را در قالب سینمایی قابل درکی ارائه می دهد و به همگان یادآوری می کند که چگونه تغییرات آب و هوایی - و تأثیرات آن بر نسل جوان - بر کلیه ملل تأثیر می گذارد.

«بندر بند» علیرغم شدت بحرانی که به تصویر می کشد، همچنان یک فیلم جاده ای است. منیژه حکمت کارگردان و مصطفی زندی فیلمنامه نویس به شخصیت های اصلی امیدی دل انگیز در برابر سختی تزریق کرده و به این گروه سه نفره اجازه داده اند که به مفهومی واقعی بدرخشند.» پخش بین المللی این فیلم برعهده شرکت ایریماژ است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *