صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس سازمان بسیج هنرمندان: هنر در ۸ سال طلایی دفاع مقدس نقش بی بدیلی داشت

۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۷:۱۶
کد خبر: ۶۶۰۲۴۰
رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: وقتی انسان این مقطع بسیار طلایی را مرور می‌کند به دو بخش می‌رسد، که اولین بخش این است که هنر در این هشت سال نقش بسیار بی بدیلی داشت
- طبق اعلام روابط عمومی سازمان بسیج هنرمندان کشور، سازمان بسیج هنرمندان کشور امروز ۷ مهر طی مراسمی از سه تن از عکاسان دفاع مقدس تقدیر به عمل آورد، این مراسم با حضور امیر نصیر بیگی رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور و کمال الدین شاهرخ رئیس انجمن عکس سازمان بسیج هنرمندان برگزار شد.
 
در ابتدا جلسه رئیس انجمن عکس سازمان بسیج هنرمندان ضمن تشکر از معین الدینی، ساسان مویدی و محمد نوروزی اظهار کرد: این عکاسان دفاع مقدس خدمات ارزنده در دوران دفاع مقدس داشته اند و آثار ماندگاری را خلق کرده اند.
 
وی ادامه داد: عکاسی جنگ یکی از دشوار‌ترین و مخاطره آمیز‌ترین جامعه عکاسی است که کم‌تر افرادی تمایل دارند که در این حوزه کار کنند و لی دفاع مقدس ما داستان‌ها و معادلات را به هم زد، و افرادی وارد این عصر شدند که با عشق و علاقه در این حوزه کار کردند.
شاهرخ با تاکید بر اینکه عکاسان حوزه دفاع مقدس کم نیستند، گفت: ما شاید ۱۵۰ نفر از عکاسان خود را در جنگ تحمیلی از دست دادیم که نام نشانی از آن‌ها باقی نمانده باشد، اما افرادی بودند که دوربین به دست در جبهه با عشق و علاقه صحنه‌های مختلف را ثبت کردند، ما اگر بخواهیم از این افراد تقدیر کنیم قادر به آن نیستیم، اما شاید بتوان از بخش کوچکی از رشادت‌های این بزرگواران تقدیر کرد.
 
 در ادامه رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور ضمن تبریک به مناسبت هفته دفاع مقدس تصریح کرد: قطعا فرمایشات مقام معظم رهبری را همه استعمام کرده اند و بنده هم از فرمایشات ایشان وام می‌گیرم که فرمودند دفاع مقدس گنجینه بسیار ارزشمندی است که ملت ما می‌تواند مدت‌ها از آن استفاده کند، قطعا بار معنایی کلمات می‌تواند تاثیر بسزایی در تشرح حرف‌ها داشته باشد.
 
نصیر بیگی ادامه داد: رهبری از دفاع مقدس به عنوان یک گنجینه یاد می‌کند و این گنجینه مقطعی نیست و می‌توان سال‌های سال از آن استفاده و سرمایه گزاری کرد، باید این سوال را طرح کرد که چه چیز‌هایی در دفاع مقدس است که مقام مغظم رهبری چنین نگاهی به آن دارند؟ ایشان در بخشی از سخنانشان می‌فرمایند در دفاع مقدس همه صفات عالیه‌ای را که سراغ داشتیم به اوج خود رسید.
 
وی با بیان اینکه دفاع مقدس مظهر، دینداری، معنویت، پایداری، ایستادگی و حماسه است، گفت: حماسه‌هایی که در سال‌های طلایی ۸ سال دفاع مقدس با کمبود امکانات و شرایطی که در کشور ایجاد شده بود، اتفاق بزرگی است که ما نتوانستیم خیلی از آن اتفاقات رابیان کنیم و به نسل بعدی که شاید دفاع مقدس را تجربه نکرده است منتقل کنیم.
 
رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: وقتی انسان این مقطع بسیار طلایی را مرور می‌کند به دو بخش می‌رسد، که اولین بخش این است که هنر در این هشت سال نقش بسیار بی بدیلی داشت، شاید هنرمندان دفاع مقدس مظلوم‌ترین افرادی بودند که بدون ادعا و مخلصانه تلاش می‌کردند که آن چیزی را که می‌بینند را روایت کنند، هنرمندان واقعا در این هشت سال تلاش کردند آن چیزی را که وظیفه داشتند را به جامعه مخاطب خود برسانند که در بین همه این‌ها عکاسان و فیلمسازان خیلی نقش پر رنگی داشتند، زیرا ثبت و ضبط صحنه‌های دفاع مقدس یک میراث معنوی است.
 
نصیر بیگی تاکید کرد: از اینکه امروز توانستیم خیلی مختصر و نه در فراخور و شأن اساتیدی مانند معین الدینی، مویدی و نوروزی در حضورشان باشیم، بزرگوارانی از این دست تلاش بسیار زیادی داشتند تا حماسه‌های دفاع مقدس ثبت و ضبط شود و برای نسل بعدی به عنوان میراثی گرانبها باقی بماند، از این جهت وظیفه خود می‌دانم از سال‌ها تلاش و مجاهدت صادقانه همه عزیران هنرمند در دفاع مقدس به ویژه عزیزانی که در جلسه حضور دارند تقدیر و تشکر داشته باشم، ما همه دعا گوی شما هستیم.
 
وی افزود: از شما متشکریم که در سال‌هایی که به دنبال توسعه جنگ و کشور گشایی نبودیم، رشادت‌های جوانان ما را به تصویر کشیدید، اسلام ما دین رحمت و پیامبر ما هم پیامبر رحمت است، سال‌هایی که همه دنیا دست به دست یک دیگر داده بودند که انقلاب اسلامی را از پای دربیاورند که با رشادت جوانان این مرز و بم به هدفشان نرسیدند و این مسئله غرور بسیار زیادی برای ما به همراه دارد.
 
رئیس سازمان بسیج هنرمندان با اشاره به افرادی که در دفاع مقدس ظهور و بروز پیدا کردند، گفت: سرداران بسیار بزرگی در دفاع مقدس ظهور و بروز پیدا کردند که در رأس همه آن‌ها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی است، این افراد منشأ اتفاقات خیلی بزرگی بودند، حاج قاسم سلیمانی شخصیت بی بدیل و توانست دل‌های همه را تسخیر کند و نسل نوجوان و جوانی که هیچ گونه مجال سخنی را با حاج قاسم پیدا نکرده بودند، خیلی غیرتمندانه عکس حاج قاسم را در دست می‌گرفتند و می‌گفتند سردار حاج قاسم سلیمانی، واقعا یکی از افتخارات انقلاب اسلامی ظهور و بروز سرداران بزرگی مانند حاج قاسم سلیمانی است.
 
نصیر بیگی تصریح کرد: رهبری فرمودند از این به بعد ما باید روی مکتب سلیمانی کار کنیم، واقعا در این مکتب حاج قاسم خودش به یک الگو تبدیل شد و خودش را معرفی کرد، این مکتب می‌تواند زمینه ساز تربیت خیلی از جوانان وانقلابیون باشد و همچنان چهره انقلاب اسلامی را به عنوان یک انقلاب آرمان خواه مطرح کند و همچنان پرچم مقاومت را برافراشته کند.
 
پس از اظهارات رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور معینی الدینی یکی از عکاسان دفاع مقدس گفت: از بسیج هنرمندان بابت این مراسم تشکر می‌کنم، این حقیر در لشکر ثارلله کار عکاسی را شروع کردم، در اوایل جنگ سازمانی برای عکاسی تعریف نشده بود، وقتی رزمنده‌ها دوربین عکاسی را در دست من دیدند گفتند تو می‌خواهی از زیر بار جنگ فرار کنی که دوربین به دست گرفته ای، اما بعدا همان رزمنده‌ها گفتند که برد این سلاحی که در دست تو است بیشتر از سلاحی است که در دست ما است.
 
وی ادامه داد: این توفیقی بود که خداوند به ما داد و توانستیم در جنگ کار عکاسی را انجام دهیم، تا سال ۶۳ تمام امکانات مربوط به عکاسی شخصی بود و سازمانی برای آن تعریف نکرده بودند و از سال ۶۳ به بعد بود که این امکانات به صورت سازمانی در اختیار عکاسان قرار گرفت، افتخار کارنامه عکاسی بنده عکس از آزاد سازی خرمشهر است.
 
این عکاس دفاع مقدس گفت: یادی می‌کنم از سردار بزرگ اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که ما جنوبی و کرمانی‌ها هر چه داریم از حاج قاسم سلیمانی است.
 
ساسان مویدی عکاس پرکار جنگ تحمیلی که کتاب‌های زیادی در این زمینه دارد نیز از عکاسان گمنام یاد و تصریح کرد: عکاسی که خودش عکسش را چاپ کند دیده نمی‌شود، بخصوص عکاس دفاع مقدس؛ بنابراین باید ما را حمایت کنند.
 
در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر به سه عکاس دفاع مقدس به نمایندگی از همه عکاسان از آن‌ها تقدیر به عمل آمد
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *