صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفرهای منطقه‌ای عبدالله همزمان با بن‌بست مذاکرات بین‌الافغانی

۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹:۰۱
کد خبر: ۶۶۰۰۶۰
رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان در حالی به پاکستان و برخی کشورهای منطقه سفر خواهد کرد که مذاکرات بین‌الافغانی به بن‌بست خورده است و عدم اتحاد سیاسیون در داخل و منافع کشورهای ذینفع خارجی دو مشکل عمده بحران افغانستان محسوب می‌شود.

- «فریدون خوزون» سخنگوی شورای عالی مصالحه افغانستان اظهار داشت که «عبدالله عبدالله» رئیس این شورا فردا (دوشنبه 7 مهرماه) در رأس هیئتی عازم پاکستان می‌شود.

وی به «صدای آمریکا» گفت که عبدالله در این سفر سه روزه با مقامات ارشد پاکستانی از جمله نخست وزیر این کشور دیدار خواهد کرد و هدف این سفر نیز «اجماع منطقه‌ای و جلب همکاری‌های کشورهای منطقه در صلح افغانستان» است.

رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان در درحالی همزمان با بن‌بست آغاز رسمی مذاکرات بین‌الافغانی به دعوت رسمی عمران خان عازم پاکستان می‌شود که کارشناسان نقش اسلام‌آباد در روند صلح را کلیدی می‌دانند.

این کارشناسان بر این باورند که بدون همکاری صادقانه کشورهای منطقه بویژه پاکستان، مذاکرات صلح به نتیجه‌‌ مطلوب نمی‌رسد.

بر اساس برخی گزارش‌ها، عبدالله پس از این سفر برای ایجاد اجماع منطقه‌ای و جلب همکاری همسایگان عازم دیگر کشورهای منطقه نیز خواهد شد.

روزنامه «اطلاعات روز» در این باره می‌نویسد که نگرانی‌های جدی در روند صلح افغانستان نسبت به نقش کشورهای منطقه و تأثیر تعارض‌های منطقه‌ای وجود دارد، اختلافات حقوقی-سیاسی کشورهای منطقه در تداوم جنگ افغانستان نقش برجسته داشته و تاحدودی حتی کشورها را در جبهه طالبان و یا دولت افغانستان قرار داده است.

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان سال گذشته در جمع خبرنگاران در اسلام‌آباد گفته بود: دولت کنونی افغانستان مانع بزرگی در برابر پیشرفت گفت‌وگوهای صلح با طالبان است.

وی تصریح کرده بود که برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح با طالبان باید دولت موقت در افغانستان تشکیل شود تا با حفظ بی طرفی زمینه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را فراهم کند.

با این حال، به نظر می‌رسد که دولت افغانستان در شرایط کنونی با دو مانع جدی و متغیر وابسته در داخل و منطقه رو‌به‌رو است: پراکندگی سیاسی و عدم اجماع در بین سیاسیون داخلی در افغانستان و نیز کشورهایی‌ که منافع‌شان را در ادامه منازعه‌ در افغانستان جست‌وجو می‌کنند.

بنابراین در شرایط کنونی باید منتظر ماند که آیا سفر عبدالله دستاوردی خواهد داشت یا خیر.

تسنیم



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *