توضیحات یک متخصص عفونی در خصوص میزان اثر بخشی یک داروی کرونا
شروین شکوهی در گفتوگو با میزان در خصوص تاثیر داروی اکتمرا بر درمان بیماری کرونا گفت: این دارو مدتهاست که در بعضی موارد به درستی و برخی اوقات نادرست مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: شرکت تولید کننده داروی اکتمرا یک مطالعه بزرگ در این خصوص به روی ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر انجام داده و به نتیجه رسیده است که این دارو تاثیر چندانی بر درمان بیماری کرونا ندارد.
وی افزود: بعد از پایان این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دیگر در چند کشور بر روی ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر انجام شد و بر اساس نتیجه به دست آمده این پژوهش، اکتمرا تاثیر مختصری بر روند بهبود کرونا داشته است و بنابراین با توجه به ضد و نقیض بودن نتایج پژوهشهایی که تا کنون در این خصوص انجام گرفته است تا این لحظه نمیتوان در مورد میزان اثر بخشی این دارو به طور قطعی نتیجه گیری کرد.
وی ضمن اشاره به اینکه اکتمرا دارویی بر ضد ویروس کرونا نیست، متذکر شد: این دارو برای یکسری از مشکلاتی که به دلیل افزایش بی رویه ایمنی بدن در آن اتفاق میافتد، تجویز میشود و به همین دلیل در مواردی از بیماری کووید که فرد مبتلا به سمت بیماری شدید میرود اگر در زمان مناسب این دارو مورد استفاده قرار گیرد، ممکن است موثر واقعشود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اظهار کرد: این دارو در نوعی از سرطانها که در آن از سلولهای خاصی استفاده میشود و ممکن است در شرایطی با طوفان سایتوکایینی مواجه باشیم، مورد استفاده قرار گرفته و موثر واقع شده است و بنابراین به این دلیل که شرایطی شبیه این بیماری در مواردی که کرونا به سمت شدید شدن میرود و همچنین به دلیل طوفان سایتوکایینی که تصور میکنیم وجود دارد، اگر به موقع مصرف شود، ممکن است، اثر بخش باشد.
این استاد دانشگاه توضیح داد: به طور کلی اگر این دارو در شرایط و موقعیت و همچنین بیمارانی خاصی مورد استفاده قرار بگیرد احتمال گرفتن پاسخ مناسب و کاهش مرگومیر وجود دارد.