صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترکیه و خیانت اعراب در سازش با رژیم صهیونیستی

۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۵۹۵۸۹
اعلام توافقنامه های صلح میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی طی هفته های اخیر با واکنش های مختلفی روبرو شده است.

- پس از خیانت سازش برخی رژیم‌های عربی با رژیم صهیونیستی، برخی دیگر کشور‌های اسلامی با صراحت اعلام کردند سوار بر قطار خیانت نخواهند شد.

حال این ادعا تا چه اندازه قاطعیت دارد به زمان نیاز است، اما اکنون که چند رژیم عربی منطقه با رژیم صهیونیستی سازش کرده و برای خود یک ائتلاف شکل داده‌اند در مقابل آن چه واکنشی می‌توان داشت؟

روشن است که قطار سازش با رژیم صهیونیستی که با سیاست ضدیت با مقاومت و جهان اسلام و آرمان فلسطین به راه افتاده است، تنها علیه چند کشور نخواهد بود بلکه گسترش نفوذ صهیونیست‌ها در منطقه، نخست به زیان کشور‌های سازشکار است.

سران کشور‌هایی که بلیت قطار سازش را از آمریکا نخریدند، می‌دانند که اگر با رژیم صهیونیستی سازش کنند اوضاع داخلی کشورشان وخیم خواهد شد؛ برخی دیگر هم اعتقادی، تن به سازش نداده و نمی‌دهند.

اکنون در منطقه خلیج فارس و غرب آسیا کشور‌های قطر، کویت، پاکستان، افغانستان، یمن با مردم انقلابی و مقاوم، تن به سازش نداده‌اند.

در این میان ترکیه وجود دارد که از سال ۱۹۴۹ رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و روابط خود را با این رژیم برقرار کرد و نخستین کشور اسلامی بود که به سازش تن داد.

پس از روی کار آمدن دولت اسلام گرای رجب طیب اردوغان در ترکیه، روابط این کشور با رژیم صهیونیستی با فراز و نشیب همراه بود و همچون سابق ادامه نیافت.

اکنون که برخی سران سر سپرده رژیم‌های عربی منطقه گوی سبقت را برای سازش با رژیم اسرائیل ربوده‌اند، این سیاست بدون زیان برای کشور‌های مخالف سازش نخواهد بود.

حتی ترکیه که خود از سال ۱۹۴۹ تاکنون روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم اسرائیل داشته است، باید احساس خطر کند.

تنها واکنش‌های دیپلماتیک و موضع گیری سیاسی از سوی دولتمردان ترکیه کافی نیست.

ترکیه برای اثبات برادری خود به مسلمانان، جهان اسلام به ویژه مردم فلسطین، سفارت رژیم صهیونیستی را در ترکیه تعطیل و سفیر و کارکنان آن را اخراج کند و سفیر و کارکنان سفارت خود را از اراضی اشغالی فرا بخواند و به رابطه ۷۱ ساله خود با رژیم کودک کش اسرائیل پایان دهد.

چنین اقدامی از سوی رجب طیب اردوغان، قطعاً می‌تواند ضربه سخت سیاسی به رژیم صهیونیستی باشد و سازشکاری اعراب را تحت تأثیر خود قرار دهد.

تشکیل ائتلاف و باشگاه حامیان اصلی مردم فلسطین و مخالفان سازش در این برهه یکی از اقداماتی است که می‌تواند با مشارکت کشور‌های اسلامی که با رژیم اسرائیل هیچگونه رابطه‌ای ندارند ضربه سنگینی بر سیاست سازش باشد.

ترکیه کشور مهمی در منطقه و جهان اسلام است، باید تکلیف خود را با خود و جهان اسلام روشن کند؛ ترکیه اکنون در دوران آتاتورک یا دولت‌های پس از آن نیست که از سیاست‌های بنیانگذار ترکیه نوین تبعیت می‌کردند، ضمن آنکه در ترکیه اکنون یک دولت اسلامی مستقر است.

سران ترکیه یقین بدانند که اگر در این برهه، با رژیم صهیونیستی قطع ارتباط کامل کنند محبوبیت و مقبولیت بیشتری در میان مردم خود به دست خواهند آورد که می‌تواند پایه‌های دولت اردوغان را تقویت کند.

اکنون فرصت مناسبی دست داده که کافی است دولتمردان ترکیه با زمان شناسی و درایت سیاسی خود عمل کنند و با تصمیمی که می‌گیرند، علاوه بر آن که سیاست سازش اعراب را تحت الشعاع قرار می‌دهند، در باشگاه ضد سازش نیز می‌توانند کشوری تأثیر گذار در جهان اسلام باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *