«ماهورا»؛ روایتی عاشقانه از دوران ایثار و شهادت
- سینمای دفاع مقدس طی سالهای سال شاهد ظهور و بروز آثاری مختلف از کارگردانان و هنرمندان خاصی بوده است، آثاری که گاها با گذشت سالیان سال همچنان مورد اقبال اهالی رسانه، منتقدین و تماشاگران سینما قرار میگیرند.
سینمای دفاع مقدس از ابتدا تا امروز شاهد آثاری همچون «اتوبوس شب»، «شیار ۱۴۳»، «سفر به چزابه»، «آژانس شیشه ای»، «لیلی با من است»، «برج مینو»، «چ»، «تنگه ابوقریب» و «از کرخه تا راین» بوده است، آثاری که همچنان در میان اهالی سینما جزو خاطراتی پاک ناشدنی به حساب میآیند.
فیلم سینمایی «ماهورا» ساخته «حمید زرگرنژاد» از جمله آثار موفق سینمای دفاع مقدس طی سالهای گذشته است، فیلمی که توانست در جشنواره فیلم فجر دوره سی و ششم نظر مثبت اهالی رسانه را به همراه داشته باشد، اما در چرخه اکران با بی مهری روبرو شد.
فیلم سینمایی «ماهورا» آخرین ساخته «حمید زرگرنژاد» برای نخستین بار در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و توانست در میان آثار دفاع مقدس این جشنواره نظرات مثبتی را از آن خود نماید. این فیلم نامزد دریافت تندیس سیمرغ بلورین بهترین جلوههای بصری و میدانی در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. ماهورا با اتکا به همین موفقیت در جشنواره جهانی فیلم فجر هم به نمایش در آمد.
در خلاصه داستان فیلم سینمایی ماهورا آمده است: در روستایی مرزی دختر به عنوان عروس هور انتخاب میشود تا یک روز در هفته خود را به آب بسپارد تا قهرش نگیرد، امین معروف به سمور؛ قاچاقچی ایرانی عروس هور به نام ماهور را میدزدد. در زندگی تو زنی است با چشمانی شکوهمند که لبخندش موسیقی و گل، اما هرکس بخواهد به او نزدیک شود ناپدید میشود.
ماهورا دومین فیلم «حمید زرگرنژاد» در عرصه کارگردانی است. وی پیش از کارگردانی این فیلم، کارگردانی فیلم سینمایی «پایان خدمت» را در کارنامه داشته است.
ساعد سهیلی، میترا حجار، بهاره کیان افشار، کامران تفتی، احمد کاوری، مونا فرجاد، مالک سراج، یوسف مرادیان از جمله سایر بازیگرانی هستند که در کنار داریوش ارجمند به ایفای نقش پرداخته اند.
از جمله نکات حائز اهمیت این فیلم میتوان به بازی متفاوت داریوش ارجمند اشاره کرد، ارجمند در این فیلم توانست بار دیگر خاطره نقش خود در فیلم سینمایی «ناخدا خورشید» را زنده کند.
ارجمند سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹ را به خاطر بازی در فیلم «اعتراض» دریافت کرد. وی همچنین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵ را برای فیلم «ناخدا خورشید» از آن خود کرد.
از دیگر نکات مهم این فیلم میتوان به حضور یکباره ساعد سهیلی در اثر اشاره کرد، در ابتدا قرار بود محسن تنابنده بازیگر نقش اصلی مرد این فیلم باشد، اما به دلیل آسیب دیدگی تنابنده از ناحیه زانو حضور او در این فیلم منتفی شده و ساعد سهیلی جایگزین وی شد.
تهیهکنندگی «ماهورا» بر عهده علیرضا جلالی و حمید آخوندی است که فیلمهای «روز سوم» و «سفر به چزابه» از جمله آثار موفق کارنامه این دو محسوب میشوند.
سایر عوامل فیلم سینمایی ماهورا به شرح زیر است: تهیهکننده: علیرضا جلالی، حمید آخوندی/ مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری/ تدوین: کاوه ایمانی، مژده قاجاریه/ طراح چهرهپردازی: شهرام خلج/ مدیر تولید و برنامه ریزی: محمد عفراوی/ طراح صحنه: بهزاد آدینه/ طراح لباس: سارا خالدی/ منشی صحنه: مرضیه آذری/ موسیقی: ستاراورکی/ جلوههای ویژه میدانی: حمید رسولیان/ جلوههای وىژه بصری: سینا قویدل/ صدابردار: حسین بشاش/ صداگذار: آرش قاسمی/ مدیر تدارکات: فرامرز رضایی/ استوریبورد آرتیست: محمد فلاحتدار/ مشاور رسانهای: لیلا افشار/ عکاس: امیر اماملی، مهدیه لطیفی