صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا منافع خود را به دولت افغانستان و طالبان ترجیح می‌دهد

۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸:۰۱
کد خبر: ۶۵۹۲۹۷
برخی کارشناسان در واکنش به اظهارات اخیر نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان تاکید کردند که آمریکایی‌ها منافع خود را به دولت کابل و طالبان ترجیح می‌دهند و همواره دوگانه برخورد می‌کنند.

- زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان به تازگی اظهارات متفاوتی را مطرح کرده است مبنی بر این که دولت و طالبان از خشونت برای دست بالا در مذاکرات استفاده می‌کند.

همچنین وی با اعلام این که برخی برای تخریب روند صلح افغانستان تلاش می‌کنند، رهبران سیاسی افغانستان را به جنگ داخلی پس از خروج شوروی سابق متهم کرد.

برخی کارشناسان مسائل سیاسی افغانستان در واکنش به اظهارات خلیلزاد می‌گویند که افزایش خشونت‌ها نفعی برای دولت افغانستان ندارد و به گفته «حسین یار» کارشناس مسائل سیاسی، اظهارات نماینده آمریکا مغرضانه است.

از سوی دیگر، «فرید سیلانی» نیز به «کلید» گفته است که آمریکا درباره روند صلح افغانستان دیدگاه دوگانه دارد و همواره منافع خود را نسبت به دولت افغانستان و گروه طالبان ترجیح و اولویت می‌دهد.

با این حال، برخی دیگر از کارشناسان همواره تاکید کرده‌اند که آمریکا با فرار از این واقعیت که خروج مسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان تنها راه واقعی پایان جنگ و کلید گشایش در روند صلح است سیاست دوگانه در روند صلح در پیش گرفته است.

مقامات آمریکایی با اعمال سیاست دوگانه در روند صلح افغانستان تلاش می‌کنند تا طالبان و در شرایط کنونی حتی دولت افغانستان را عامل ادامه جنگ در این کشور نشان دهند و افکار عمومی را از عامل اساسی ناامنی‌ها که حضور نظامیان آمریکایی است به‌سمت دیگری منحرف کنند.

پیش از این، سرهنگ «ویلکرسن» رئیس دفتر «کالین پاول» وزیر خارجه پیشین آمریکا گفته بود که به‌‌خاطر موقعیت ژئوپولیتیک افغانستان، آمریکا تلاش می‌کند تا در 50 سال آینده در افغانستان حضور نظامی خود را حفظ کند.

سیاست دوگانه آمریکا به نوشته روزنامه پاکستانی، مانع اصلی موفقیت مذاکرات صلح افغانستان است زیرا واشنگتن از یکطرف بر این مذاکرات تاکید می‌کند و از سوی دیگر، اقداماتی انجام می‌دهد که سبب دوری دولت کابل و طالبان می‌شود.

تسنیم


برچسب ها: افغانستان طالبان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *