صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه برابرند، سهمیه فرزندان هیات علمی، تبعیضی ناروا است

۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹:۵۳
کد خبر: ۶۵۹۰۸۹
تسهیلات نقل و انتقال فرزندان اعضای هیات علمی در کنکور ۹۹ و تسهیلاتی که به فرزندان اعضای هیات علمی داده شده، در اصل حق سایر داوطلبان کنکور را تضییع کرده؛ این در حالی است این مصوبه، فقط یک بخشنامه داخلی وزارت علوم و وزارت بهداشت است، که دور از عدالت آموزشی کشور است.

- بحث کنکور که می‌شود، واژه‌های مختلفی از قبیل مافیای کنکور، سهمیه شاهد و ایثارگران، سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفته می شود. نقل و انتقالات دانشجویان بخصوص در آزمون‌های سراسری برای خانواده‌ها نیز اهمیت زیادی دارد، به‌ویژه زمانی که دانشجو در شهری به جز محل سکونت خود پذیرفته شود.

پذیرفته شدگان آزمون سراسری می‌توانند از دانشگاه مبدا به یکی از دانشگاه‌های واقع در شهر محل خدمت (ترجیحاً دانشگاه محل خدمت) عضو هیأت علمی و یا در صورت نبودن آن رشته در آن شهر به دانشگاه نزدیک‌ترین شهر به محل خدمت عضو هیأت علمی حسب مورد با تعیین سازمان سنجش آموزش کشور یا دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با ضوابط انتقال دهند.

اما درباره نقل و انتقالات سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی، از دانشگاه مبدا به دانشگاه مقصد، دانشگاه محل کار والدینشان، که انجام می‌گیرد، آیا با عدالت آمورشی سازگاری دارد؟

 

«محمد وحیدی» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این خصوص به میزان گفت: اگر قرار است امتیازی به کسی داده شود تو این امتیازات به عنوان سهمیه انتقال دانشجو از یک رشته به رشته دیگر یا انتقال از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر با توجه به موقعیت والدینشان به عنوان هیات علمی، حتما با عدالت آموزشی سازگاری ندارد.

وحیدی در خصوص انتقالات از دانشگاه‌های خارج از کشور هم بدون ضوابط خاصی به دانشگاه‌های برتر کشور وارد می‌شوند، بیان کرد: ضمن اینکه یک بخش، هم از این انتقالات، انتقال از دانشگاه‌های خارج از کشور به دانشگاه ههای دارای رتبه برتر داخلی هم اتفاق افتاده که صرف قبولی در دانشگاه داخلی یک امتیازی است که به برخی داده شده است که تبعیضی ناروا بوده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: دیوان عدالت اداری نحوه تنظیم بخشنامه این تسهیلات را به این دلیل که مصوب مجلس نبوده و تنها توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امضا شده است و سازمان سنجش باید مشخص کند که این انتقالات و تغییر رشته بر اساس چه ماده قانونی است که صورت میگیرد. 

نماینده مردم خراسان شمالی در مجلس، ادامه داد: مصوبه‌ای در مجلس مبنی بر این امتیاز وجود ندارد. اگر در مجلس سهمیه مناطق گذاشته شده، در حالی که مصوبه‌ای مبنی بر سهمیه هیات علمی نداریم، و این سهمیه یک بخش نامه داخلی وزارت علوم است که گذاشته شده است. بدین جهت بخشنامه مصوب وزرای وقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحت عنوان ایجاد تسهیلات برای فرزندان اعضای هیأت علمی و نیز دستورالعمل اجرایی آن ... که بدون توجه به قوانین و مقررات قانونی فوق الذکر تصویب و ابلاغ شده است: ۱- این بخشنامه دقیقاً خلاف قانون تصویب شده. ۲- تبصره ذیل ماده واحده موصوف نیز ناظر به مصوبه هیأت وزیران در مورد نحوه پذیرش در آزمون سراسری است که تصویب شده و ربطی به نقل و انتقال و ایجاد تسهیلات بعد آن ندارد. ۳- ایجاد این تسهیلات همان گونه که در نظریه این سازمان و رأی اولیه دیوان عنوان شده تبعیض ناروا و خلاف قانون بوده و مستلزم وضع قوانین متناسب با عدالت آموزشی کشور باشد.

این نماینده اظهار کرد: اگر قرار باشد که هرکسی تو هر رشته‌ای که قبول شده در یک دانشگاه با رتبه کمتر و بتواند با تغییر رشته به دانشگاه محل والدین خود برود دور از عدالت آموزشی است، و دانشجویان دیگری که با زحمت فراوان قبول شده اند در یک رتبه قرار بگیرند در واقع زحمات آن عزیزان بی ارزش شمرده شده و انگیزه پیشرفت را برای بقیه از بین می‌برد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *