صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خیانت اتحادیه عرب به آرمان فلسطین؛ بی‌عملی در قبال ملت‌های منطقه

۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۸۸۰۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است عادی سازی روابط سران عربی با رژیم صهیونیستی امری است که در زمان کنونی آشکار شده، در حالی که فعالیت دهه اخیر این اتحادیه نشان می‌دهد که هیچ گاه مواضع روشن و عملی در قبال ملت‌های منطقه اتخاذ نکردند.
- ارتباط به اصطلاح صلح میان امارات و اسرائیل و استقبال دیگر کشور‌های مرتجع عربی برای ارتباط و به رسمیت شناختن این رژیم، پیامد‌های مختلفی را در فضای بین‌المللی داشته و این امر زنگ هشداری جدی برای آرمان بازگشت فلسطینیان و کشور‌های حامی فلسطین است.

بسیاری بر این باورند که این پیمان نه تنها اسرائیل را وارد بازار پر سودی چون امارات می‌کند، بلکه دسترسی این رژیم منحوس را به خلیج فارس هموار می‌کند. این درحالی است که این روابط هیچ دستاورد مهمی برای امارات نخواهد اشت و تنها راه نفوذ برای اشغالگری هرچه بیشتر صهیونیست‌ها را باز می‌کند چه آنکه کشورهای مصر و اردن چنین مسیری را رفته و جز خسارت و ذلت چیزی به دست نیاورده‌اند.

خروج دیرهنگام
نکته تاسف بار این امر، آن است که عادی سازی روابط میان حکام کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی در دوره ریاست فلسطین بر تحادیه عرب عادی سازی انجام می‌شود. این اتحادیه حتی با درخواست فلسطین برای برگزاری نشست فوری به منظور بررسی توافق عادی‌سازی روابط میان امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی موافقت نکرد و در راستای همین تصمیم، فلسطین از این اتحادیه خارج شد.

البته اعلام عادی‌سازی حکام مرتجع عربی با رژیم منحوس صهیونیستی در حالی است که مردم مسلمان این کشورها هرگز با به عادی سازی چنین روابطی موافق نیستند و دلیل این مدعا نیز برپایی اعتراضات گسترده در کشورهای مسلمان عربی است و به شیوه‌های مختلف اعتراض خود را نسبت به اقدام شنیع حکام عربی ابراز کردند.

حوادث تاریخ را ملت‌ها رقم زده‌اند
باید دانست که تمام حرکت‌های تاریخ ساز دنیا، با همگرایی مردمان جوامع به سرانجام رسیده است و حوادث تاریخ در طول سالیان مختلف گویای آن است که اگر ملتی با سیاست‌های حاکمان زمان خود همسو نشنوند، دیری نمی‌پاید که با همبستگی همان ملت، سیاست‌های حاکمان راه به جایی نخواهد برد و زمینه سقوط آنان فراهم خواهد شد.

باید در ماهیت اتحادیه عرب بازنگری شود
در همین زمینه سید جعفر رضوی در گفت‌وگو با میزان از واکنش‌های احتمالی کشور‌های حامی فلسطین همچون ایران در قبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک خبر داد. این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه باید در ماهیت اتحادیه عرب بازنگری شود، گفت: هدف از به وجود آمدن اتحادیه عرب ایجاد وحدت رویه در بین کشور‌هایی که ماهیت عربی دارند بود؛ و از زمان بیداری اسلامی بلوک غرب که این اتحادیه را مانعی برای رسیدن به اهداف خود در منطقه می‌دید، تلاش کرد که این اتحادیه را قبضه کند و در دست بگیرد، تا این اتحادیه مانعی برای ادامه فعالیت‌های آنان در منطقه نباشد.

کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: آمریکایی‌ها در گذشته نیز برای دستیابی به اهداف خود در منطقه چنین طرح‌هایی را برای شورای همکاری خلیج فارس و سازمان همکاری‌های اسلامی پیاده کردند. اتحادیه عرب نیز همانند این سازمان‌ها در راستای اهداف آمریکا و با کمک عربستان قبضه شد.
 
بسیاری از کارشناسان معتقدند رژیم صهیونیستی برای به تأخیر انداختن زوال عمر منحوسش دست به چنین  اقدامی زده و ارتباط علنی این رژیم با امارات و بحرین نیز برای همین منظور است؛ همچنین برخی‌ها معتقدند این اقدام صرفاً جنبه تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری ترامپ بوده و عملیاتی نخواهد شد.
 
البته سعدالله زارعی  کارشناس ارشد منطقه پیشتر با اشاره به تأثیر این روند روی روابط ایران با کشورهای مورد بحث در منطقه، به میزان گفته بود: پیامی که جمهوری اسلامی به این کشورها داده این است که تا زمانی که باز شدن پای اسرائیلی‌ها به منطقه در حد حرف هست، اعتراض ایران هم در حد اعتراض زبانی است. اما زمانی که پای اسرائیلی‌ها به طور واقعی به منطقه باز شود، ما به بیانیه اکتفا نخواهیم کرد؛ بلکه با توجه به این که تهدیدی برای کل منطقه است، واکنش عملی از خود نشان خواهیم داد.
 

رضوی در ادامه گفت‌وگو با میزان تصریح کرد: احمد ابوالغیط که ریاست اتحادیه عرب را به عهده دارد، فردی است که در سیستم امنیتی مصر فعالیت کرده و همکاری‌های زیادی با سیستم‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل داشته است و نفوذ غرب در دل اتحادیه عرب موجب شده است که این اتحادیه مواضع نادرستی در قبال حکام مرتجع عربی بگیرد.
 

وی افزود: عادی سازی روابط سران عربی با رژیم صهیونیستی امری است که در زمان کنونی آشکار شده، درحالی که فعالیت دهه اخیر این اتحادیه نشان می‌دهد که هیچ گاه مواضع روشن و عملی در قبال ملت‌های منطقه اتخاذ نکردند و اگر در زمانی موضع ضد صهیونیستی خود را اعلام کردند، تنها در حد شعار و حرف بافی مانده است؛ به طور مثال می‌توان به مسئله عضویت فلسطین در سازمان ملل و سکوت این اتحادیه در قبال کشتار‌های سوریه و جنایات بلوک غرب علیه حزب الله لبنان اشاره کرد.

هماوردخواهی اسرائیل برای جبران عقب ماندگی
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به هماوردخواهی اسرائیل برای جبران عقب ماندگی خود تاکید کرد: صهیونیست‌ها در زمان کنونی به مرز‌های ما نزدیک نشدند. آن‌ها در دو دهه اخیر با عمان و بحرین و امارات ارتباطات غیر رسمی داشتند و این حضور صرفا عملی نبود و به شکل غیر مستقیم مرز‌های ما را تهدید می‌کردند.

رضوی افزود: محمود المبحوح که از اعضای برجسته و مخفی جنبش حماس در امارات بود و در کشور‌های حاشیه خلیج فارس فعالیت داشت، با عملیاتی پیچیده توسط موساد ترور شد و امارات در قبال این ترور هیچ اقدام جدی و محکمی انجام نداد و این امر گویای ارتباط و همکاری دو رژیم از سال‌ها پیش بوده است.

به گفته کارشناسان، ممکن است در آینده نزدیک شاهد رزمایش مشترکی از طرف امارات و بحرین و اسرائیل در منطقه باشیم، و از طرفی جمهموری اسلامی ایران و کشور‌های حامی فلسطین از نظر اقتصادی روابط خود را با امارات محدود کنند؛ همه این‌ها درحالی است که امارات و بحرین با چنین اقداماتی تنها امنیت خود را به خطر انداختند و با به رسمیت شناختن اسرائیل نه تنها هیچ دستاوردی برای جهان اسلام نداشتند، بلکه راه نفوذ و استعمار هرچه بیشتر را برای جبهه آمریکایی-صهیونیستی در منطقه باز می‌کنند.

رضوی در همین زمینه نیز به میزان گفت: اقدامات صریح و محکم جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشور‌های منطقه مانع از تشویق دیگر کشور‌های عربی برای ارتباط گیری و به رسمیت شناختن رزیم صهیونیستی خواهد شد.

وی همچنین اشاره کرد: جمهوری اسلامی ایران باید به دنبال روابط میان مدت با سایر کشور‌های حاشیه خلیج فارس و همسایگان خود باشد و در ابعاد فرهنگی و اقتصادی روابط محکمی را با همسایگان خود برقرار کند تا این اتفاق مانع از ادامه‌ مسیری باشد که امارات متحده‌ی عربی آن را آغاز کرده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *