صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درخواست وزارت بهداشت برای اعمال دورکاری و تعیین جریمه برای مسافرت‌های غیرضروری

۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱:۰۱
کد خبر: ۶۵۸۷۰۵
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس، خواستار اعمال دورکاری برای کارمندان و تعیین جریمه برای کسانی شد که در شرایط کرونایی کشور به مسافرت‌های غیرضروری می‌روند.

- سردار نصرالله فتحیان روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین از وزارت بهداشت افزود: میزان هماهنگی دستگاه‌ها برای کنترل کرونا در اسفند تا اردیبهشت بسیار خوب بود، اما از تیرماه به بعد میزان هماهنگی‌ها کم شده و این در حالی است که بنا به نظر ستاد ملی کرونا در جا‌هایی که امکانپذیر است، دورکاری‌ها باید اجرا شود.

وی افزود: میزان هماهنگی دستگاه‌ها برای کنترل کرونا در اسفند تا اردیبهشت بسیار خوب بود، اما از تیرماه به بعد میزان هماهنگی‌ها کم شده است و نظر ستاد ملی کرونا این است که در جا‌هایی که امکانپذیر است، دورکاری‌ها اجرا شود. امیدواریم با حکمرانی دقیق و مستحکم و همراهی مردم و با تصمیمات قوی ستاد ملی کرونا، اپیدمی کرونا در کشور مهار شود، اوج همراهی مردم با دولت در ۱۳ بدر بود. اگر برای مردم تکلیف را مشخص کنیم، بسیاری از مشکلات بر طرف می‌شود. فقط توصیه کفایت نمی‌کند وقتی می‌گویند مسافرت‌ها به گسترش اپیدمی لطمه زده است، باید اقدام عملی برای کاهش سفر‌ها انجام شود. امیدواریم با تصمیمات قوی و یکپارچه با کنترل و کاهش بیماری کووید۱۹ مواجه باشیم.

فتحیان گفت: با توجه افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا، دورکاری‌ها باید برگردد البته در مورد بازگشت محدودیت‌های تردد‌ها و اجرای طرح ترافیک اطلاعی ندارم که ستاد ملی کرونا چه تصمیم جدیدی گرفته است، اما امیدواریم تصمیمات به موقع در این زمینه اتخاذ شود.

مدیر هماهنگی بین بخشی ستاد ملی کرونا درباره تعهدات نیرو‌های مسلح برای کنترل کرونا گفت: در نیرو‌های مسلح از مجموعه هفت هزار تخت بیمارستانی که در اختیار دارند، حدود ۷۰ درصد یعنی حدود چهار هزار تخت تا به بیماران کرونا اختصاص داده شده است. این تعداد در موج‌های مختلف کرونا کم و زیاد شده است، خود من هم به عنوان بیمار کرونایی بستری شدیم، اما در تمام ایام اپیدمی نیرو‌های مسلح اعم از سپاه، ارتش و نیروی انتظامی به تعهد خود پایبند بودند.

سردار فتحیان گفت: دخایر استراتژیک اقلام بهداشتی و درمانی کرونا نیز بسیار خوب است در کل کشور ذخایر خوبی است البته باید بیشتر شود تا در موج‌های بعدی با کمبود مواجه نشویم.

وی درباره ابتلا کادر درمانی به کرونا گفت: یکی از بیمارستان‌هایی که بیشترین میزان درگیری با کرونا را داشت بیمارستان بقیه الله بود. تعدادی از کادر درمان آن‌ها به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدند و در مجموع ۱۰درصد شهدای سلامت کادر نیرو‌های مسلح در سپاه، ارتش و نیروی انتظامی هستند.

رئیس موسسه بهداری رزمی در پاسخ به پرسشی درباره حمله بیولوژیک بودن کرونا گفت: در نیرو‌های مسلح و خارج از نیرو‌های مسلح؛ این موضوع بررسی شده، ولی هنوز به نتیجه قطعی اطلاعاتی در مورد حمله بیولوژیک بودن نرسیده ایم و هنوز در حال بررسی هستیم.

وی درباره کمک‌های خیرین نیز گفت: در موسسه خیریه امدادگران عاشورا ۶۰ هزار بیمار سرطانی را تحت پوشش داریم برای آن‌ها سبد ارزاق در نظر گرفت‌ها یم. ۳۰۰ هزار نفر آن‌ها سبد ۳۰۰ هزار تومانی دریافت کرده اند. در مجموعه نظام سلامت به خصوص در موج اول در فروردین و اردیبهشت حمایت‌های زیادی از خیرین داشتیم آمار ریالی آن را ندارم، اما گره‌های زیادی را باز کردند.

سردار فتحیان درباره ابتلای سربازان به کرونا گفت: بر اساس بررسی‌های میدانی از پادگان‌های نظامی، امروز معدل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در پادگان‌ها از معدل کشوری بالاتر و آمار موارد ابتلا هم بسیار کمتر است. در مجموع وضعیت نگران کننده‌ای را از مجموعه نیرو‌های مسلح و پادگان‌ها نداریم و در مناطق مرزی هم پروتکل‌های بهداشتی بهتر از میانگین کشوری رعایت می‌شود.

وی با اشاره به حضور جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس افزود: اگر حضور جامعه پزشکی در زمان دفاع مقدس نبود نمی‌توانستیم ۱۰۰ هزار عمل جراحی را انجام دهیم. این یک رکورد جهانی است که هنوز بی نظیر است، پست‌های امدادی و بیمارستان‌های صحرایی که در دوران دفاع مقدس ایجاد شد، کاری خیره کننده بود، اقدامات درمانی برای بیش از ۱۰۰ هزار مصدوم شیمیایی هم از کار‌های برجسته آن دوران است.

سردار فتحیان گفت: در تمام جنگ‌ها اپیدمی‌ها بسیار تلفات می‌دهد، اما در جنگ تحمیلی هشت ساله اپیدمی گسترده نداشتیم و این به علت عملکرد موفق جامعه پزشکی در آن دوران است. آن دوران یک تجربه نمونه و الگو و مدل است که می‌تواند برای آینده و امروز استفاده شود. از دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌خواهیم از کادر با تجربه دوران دفاع مقدس تجلیل کنند، تجربه آن‌ها را ثبت کنند و به جوانان امروز منتقل کنند.

مدیر هماهنگی ستاد ملی کرونا گفت: آنچه در دوران دفاع مقدس موجب موفقیت و برتری ایران شد، روحیه جهادی بود که با فرهنگ غنی ایرانی تجلی پیدا کرد، این تجربه و این الگو باید تا ۱۰۰ سال سینه به سینه به نسل‌های آینده منتقل شود، جامعه پزشکی و پرستاری و امدادگران در دوران دفاع مقدس رو سفید شدند و امروز نیز پزشکان، پرستاران، کادر بهداشتی، و حتی نیرو‌های خدماتی در صف مقدم دفاع از سلامت مردم هستند.

وی گفت: باید تجارب طب نظامی در دوران دفاع مقدس ثبت و به نسل امروز منتقل شود، برای این کار یک درس دواحدی برای تدریس این تجربه‌های گرانقدر تعیین شده، کتاب آن هم آمده شده و به زودی با حضور وزیر بهداشت رونمایی می‌شود، این کتاب با عنوان معارف و آشنایی با بهداری زرمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی تدریس خواهد شد.

سردار فتحیان افزود: مطالب تصویری زیادی هم آماده شده، تلاش می‌شود، دانشجویان حماسه‌های دوران دفاع مقدس را از طریق انیمیشن ببنیند، پوستر‌هایی نیز در این زمینه آماده شده که در مراکز درمانی و داروخانه‌ها نصب می‌شود.

رئیس موسسه بهداری رزمی گفت: یکی از کار‌هایی که در موسسه بهداری رزمی انجام دادیم، تجلیل‌های تخصصی از جمله برای شهدای پزشک و شهدای داروساز است که هر سال انجام می‌شود. در چهلمین سال دفاع مقدس از مظلومیت رانندگان آمبولانس و امدادگران هم باید بگوییم. بیش از دو هزار نفر از این نیرو‌های جان برکف شهید شدند، افرادی که نقش مهمی در نجات مجروجان دوران دفاع مقدس داشتند و امیدوارم هلال احمر و وزارت بهداشت هم از آنان تجلیل کنند.

سردار فتحیان افزود: مرکز تحقیقات بهداری رزمی و سامانه بهداری رزمی ایجاد شده است، بیش از ۱۰۰ هزار رزمنده بهداری رزمنده داریم که هر کدام می‌توانند خاطرات خود را نقل کنند، هزاران عکس و فیلم کوتاه از آن دوران داریم که می‌توانیم با تدوین و انتشار آن‌ها این تجربه گرانقدر را برای استفاده امروز به کار بگیریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *