صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آوار کرونا و اعتراضات بر سر نتانیاهو؛ رژیم صهیونیستی غرق در بحران

۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۵۸۶۱۴
شیوع کرونا در اراضی اشغالی باعث بروز بحران‎های بهداشتی و سیاسی و همچنین اعتراضات اجتماعی شده است.
رژیم صهیونیستی که برای خروج از بحران سیاسی ۲ ساله خود، سه دور انتخابات سراسری دشوار و بی نتیجه و مذاکرات طولانی میان احزاب برای تشکیل کابینه را پشت سر گذاشت و در نهایت در پی توافق «بنیامین نتانیاهو» و «بنی گانتز» مبنی بر تشکیل کابینه چرخشی، از ورود به بحران انتخابات چهارم جلوگیری کرد، اکنون با مجموعه‌ای از مشکلات متعدد مواجه است که چالش‌های لاینحلی را برای این رژیم ایجاد کرده اند.
 
تشکیل کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو در میانه ادامه روند دادگاه رسیدگی به اتهامات فساد مالی او، بارقه‌هایی از امید را در اراضی اشغالی برای پایان دوران دشوار بی ثباتی برانگیخت اما این رویا محقق نشد و مشکلات و چالش‌های این رژیم نه تنها کمتر نشد بلکه در شکل‌های جدید و ابعاد گسترده‌تر خود را نمایان کرد.
 
- بهداشتی: چالش بهداشتی را باید مهم‌ترین و اصلی‌ترین چالش ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی دانست که تاثیر مستقیمی بر وجوه و عرصه‌های مختلف داشته است.
 
براساس جدیدترین آمارها، رژیم صهیونیستی که طی ۲ هفته گذشته بالاترین نرخ ابتلای روزانه به کرونا در جهان را به خود اختصاص داده بود، تاکنون بیش از هزار مورد مرگ و میر و بیش از ۱۹۳ هزار  مورد ابتلا به کرونا را ثبت کرده است.
 
رژیم صهیونیستی اکنون و در پی اوج گرفتن ابتلا به کرونا، با بحران تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی مواجه است.
 
علاوه بر آن شمار تعداد بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها نیز به شدت افزایش یافته است.
 
ضمن اینکه کادر درمان و بهداشت این رژیم نیز به کرات در اعتراض به شرایط دشوار کاری و پایین بودن دستمزد‌ها و نبود امکانات محافظتی دست به اعتصاب و اعتراض می‌زند.
 
مقام‌های بهداشتی رژیم صهیونیستی تاکنون بار‌ها در مورد فروپاشی زیرساخت‌های پزشکی و بهداشتی هشدار داده اند.
 
همه این عوامل دست به دست هم داده اند تا رژیم صهیونیستی درآستانه دومین قرنطینه سراسری قرار بگیرد اما نگرانی‌های زیادی در مورد پیامد‌های اجرای این محدودیت وجود دارد و مقام‌های بهداشتی می‌گویند احتمالا این اقدام کوتاه مدت تاثیری بر وضعیت بهداشت و درمان نداشته باشد.
 
وضعیت به حدی جدی است که «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، از آمادگی ارتش برای برپایی بیمارستان‌های صحرایی خبر داد.
- اجتماعی: بحران و چالش اجتماعی گریبانگیر رژیم صهیونیستی را باید دومین چالش مهم این ایام در اراضی اشغالی دانست که علاوه بر داشتن ریشه‌های متعدد ابعاد گسترده‌ای نیز دارند.
 
افزایش نرخ خشونت در شکل‌های مختلف یکی از ابعاد چالش اجتماعی در رژیم صهیونیستی هستند.
 
خودکشی، خشونت خانگی، درگیری و قتل و نیز اعتراض‌ها و شورش‌های پی در پی اجتماعی از جمله چالش‌هایی هستند که در ماه‌های اخیر شاهد روندی افزایشی هستند. این اعتراض‌ها به نوبه خود بر افزایش میزان شیوع تاثیر می‌گذارند.
 
- نظامی: ارتش رژیم صهیونیستی که در پی بحران بهداشتی در اراضی اشغالی اکنون باید برای برپایی بیمارستان‌های صحرایی وارد عمل شوند، با نرخ صعودی شمار نظامیان مبتلا به کرونا مواجه است.
 
براساس اعلام سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون حدود ۹۰۰ نفر از نظامیان صهیونیست به کرونا مبتلا شده اند و بیش از هزار نفر آنان نیز در قرنطینه قرار دارند.
 
- اقتصادی: یکی از چالش‌های مهم رژیم صهیونیستی که تا حد زیادی در پی شیوع کرونا تشدید شد، بحران اقتصادی است.
 
این رژیم که به دلیل نداشتن کابینه از دسامبر ۲۰۱۸، با مشکلات مالی متعددی مواجه شده بود، اکنون با شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌های ناشی از آن شاهد رشد نرخ بیکاری به بیش از ۲۰ درصد است.
 
تعطیلی‌ها و محدودیت‌های اعمالی مکرر سبب آسیب شدید به مشاغل در اراضی اشغالی شده و در نتیجه اعتراض آن‌ها شده است. ناتوانی در تصویب بودجه
 
- سیاسی: بحران شیوع کرونا اگرچه تا حد زیادی بحران‌های سیاسی رژیم صهیونیستی را به حاشیه برده اما حتی در مواردی مانند اعمال محدودیت ها، به بروز و ظهور اختلافات سیاسی جدید دامن زده و نتانیاهو را در مقابل احزاب و گروه‌های نزدیکش قرار داد که با این محدودیت‌ها مخالف بودند.
 
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که نتانیاهو از شیوع کرونا به عنوان ابزاری سیاسی بهره می‌برد.
 
ضمن اینکه ساکنان اراضی اشغالی نیز بر این باورند که کابینه در تصمیمات خود، نه براساس ملاحظات بهداشتی بلکه بر مبنای مسائل سیاسی عمل و با زندگی و اقتصاد آنان بازی می‌کند.
 
دیگر بحران سیاسی که این روز‌ها «تل آویو» با آن مواجه است نارضایتی‌ها و انتقادات داخلی و خارجی درمورد طرح توافق عادی سازی است که از وجوه مختلف مورد انتقاد قرار گرفته است اما در این زمینه نباید از موج روبه رشد اختلافات درون کابینه و استعفای مقامات رژیم صهیونیستی نباید غافل شد.
 
اما آنچه مشخص است، کرونا گذشته از ضربات و آسیب‌هایی که به رژیم صهیونیستی وارد کرد، توانست ضعف‌های نتانیاهو در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی را کاملا نمایان کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *