صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چه خبر از مدیران کاربلد ورزشی؟

۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۸:۳۵
کد خبر: ۶۵۸۲۴۸
سال هاست که مدیران متخصص ورزشی و کاربلد در ورزش کشور دیده نمی‌شود و عدم وجود این مدیران به یک معضل بزرگ در ورزش تبدیل شده است.

- روزنامه رسالت نوشت: سال‌هاست که معضل عدم وجود مدیران متخصص ورزشی و کاربلد در عرصه ورزش کشور خود را نمایان کرده است. هر بار که ناکامی مهمی در رشته ورزشی رقم می‌خورد، انتقاد‌ها از سوءمدیریت بالا می‌گیرد، اما بعد از گذشت مدتی مشمول مرور زمان شده و فراموش می‌شود تا این‌که مجددا چالش دیگری برای ورزش ایجاد شود و این مسئله نقل محافل ورزشی گردد.

امروز به علت خالی ماندن صندلی مدیریت از مدیران متخصص و حرفه‌ای، سطحی‌نگری گریبان ورزش کشور را گرفته و آن را رها نمی‌کند. واقعیت تلخ آنجاست که مدیران کاربلد و موفق ورزش این روز‌ها خانه‌نشین شده‌اند و جای آن‌ها را مدیرانی با تخصص غیرورزشی پر کرده‌اند تا بیشتر اجراکننده باشند و نه سیاست‌گذار.

مدیر متخصص و حرفه‌ای حلقه گمشده ورزش ماست و ظاهرا برنامه‌ریزی جدی و اصولی هم برای تربیت و در اختیار گرفتن آن‌ها وجود ندارد و تعدادی از مدیران ورزشی از طریق شوآف و طرح شعار‌های پوپولیستی به دنبال کسب محبوبیت و جلب نظر هواداران هستند.

مدیریت ورزشی به پول و اعتبارات وابسته است

هوشنگ نصیرزاده کارشناس داوری و مدرس دوره‌های مدیریت فوتبال در گفتگو با «رسالت» درباره عدم حضور مدیران متخصص ورزشی در کشور گفت: ورزش باعث ایجاد همایش بزرگ انسانی می‌شود و به همین دلیل دولتمردان سعی می‌کنند افراد مرتبط با خودشان به این سمت‌ها منصوب شوند.

آن‌ها درصدد هستند کنترل هیجانات ورزشی را خودشان به دست داشته باشند، به همین علت در ورزش انتصابات غیرورزشی می‌کنند و باعث می‌شوند افرادی که تخصص ورزشی دارند در حاشیه بمانند. به‌عنوان مثال اکنون یک دندانپزشک بدون هیچ تخصصی مدیرعامل باشگاهی است، فقط به‌این‌علت که کنترل به دست وزارت ورزش باشد. وی ورزش را علم دانست که باید از دانشگاه خارج شود و افزود: ما رشته ورزشی مرتبط با نحوه هدایت فدراسیون‌ها نداریم.

به همین علت، چون بیشتر ورزش‌ها از غرب آمده‌اند، مقررات و آیین‌نامه آن‌ها هم غربی است و اداره آن‌ها نیز نیازمند دانش غیربومی است. از سوی دیگر، چون اقدامات ما در ورزش از مقررات بین‌المللی تبعیت می‌کند، با ندانستن آن‌ها همیشه با چالش روبه‌رو خواهیم بود.

این مدرس فوتبال با بیان این‌که دانشگاه و محل آموزش برای تربیت مدیر متخصص ورزشی در داخل کشور نداریم، گفت: مدیریت مسئله‌ای ذاتی است و اکتسابی نیست. مدیریت در کشور‌های دیگر یعنی انجام کار توسط دیگران، اما در ایران یعنی همه کار‌ها توسط مدیر انجام شود. شرایط فعلی ورزش و مردم وابسته به اوضاع اقتصادی است و تا زمانی که کمبود نقدینگی وجود دارد مشکلات هم روزبه‌روز بیشتر می‌شوند.

نصیرزاده به وابستگی پول و ورزش اشاره کرد و ادامه داد: مدیریت ورزشی قبل از این‌که به نوع مدیریت وابسته باشد به پول و اعتبارات وابسته است، چون ورزش بدون پول نمی‌تواند راه خود را پیش ببرد. فقدان اعتبارات مالی باعث شده مدیریت‌ها هم زیر سؤال برود.

فرق مهم در اداره ورزش کشور با کشور‌های موفق در حوزه ورزش در وجود پول است. وی یادآور شد: اداره تشکیلات باشگاه در کشور‌های دیگر توسط افراد تجاری با دید بازرگانی است. این‌که گفته می‌شود مدیر باید عکسی با شورت ورزشی داشته باشد، غلط است درحالی‌که مدیر باید توانایی اداره باشگاه را داشته باشد.

مدیران باشگاه‌های منچستریونایتد، رئال مادرید و بارسلونا دارای دید کاملا اقتصادی هستند و درآمدزایی می‌کنند. مسائل فنی ورزشی باشگاه توسط کمیته فنی زیرنظر قرار می‌گیرد درصورتی‌که در ایران کمیته فنی نداریم. این کارشناس داوری اضافه کرد: به علت عدم وجود کمیته فنی، مدیرعامل سرمربی را انتخاب می‌کند و حتی در چیدمان و یارگیری بازیکنان هم دخالت دارد و به کار‌هایی که اصلا به او ارتباطی ندارد ورود می‌کند.

باید یک نفر به‌عنوان رییس کمیته فنی انتخاب شود تا سرمربی و بازیکنان را انتخاب نماید، اما متأسفانه در ایران این‌گونه نیست و حتی گاهی سرمربی، کمیته فنی را انتخاب می‌کند و چنین رفتاری بین‌المللی نیست.

نصیرزاده با اشاره به انجام اقدامات سلیقه‌ای توسط مدیران باشگاهی گفت: هوادار، کارشناس ورزشی نیست و، چون انتظارات خاصی از باشگاه دارد، مدیر مجبور به انجام اقدامات پوپولیستی و شعارگونه می‌گردد.

مسئولان، مدیرانی تحت اختیار خودشان را می‌خواهند

محمود خوردبین سرپرست سابق باشگاه پرسپولیس درباره عدم به کارگرفتن مدیران متخصص ورزشی گفت: مسئولان به دنبال افرادی هستند که فقط زیرنظر آن‌ها کار کنند و حرف‌های خود را به آن‌ها دیکته نمایند. به‌عنوان نمونه در سال‌های اخیر افراد غیرفوتبالی مدیرعامل پرسپولیس شده‌اند و من با ۵۰ سال سابقه حضور در پرسپولیس هرگز مدیرعامل و یا عضو هیئت‌مدیره باشگاه نبوده‌ام، ولی افراد دیگر در جایگاه مدیرعامل قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: چرا باید باشگاه؛ ترابی و علیپور دو بازیکن موفق را در این فصل از دست بدهد. مدیر کاربلد هرگز اجازه نمی‌دهد بازیکنان موفق از تیم جدا شوند؛ بنابراین چنین اقداماتی از سوء مدیریت در عرصه ورزش ناشی می‌گردد. من بار‌ها گفته‌ام اداره تیم‌های بزرگی مانند پرسپولیس و استقلال از اداره وزارتخانه سخت‌تر است.

خوردبین با بیان این‌که مدیران غیرمتخصص قول‌هایی می‌دهند که فقط نظر هوادار را کسب کنند، افزود: چنین مدیرانی فقط قول می‌دهند، زیرا بعد‌ها متوجه می‌شوند از عهده انجام حرف‌های زده‌شده نمی‌توانند برآیند. مدیران عامل ورزشی شاید رشته مدیریت را خوانده باشند، اما آن‌ها برای فعالیت در حوزه ورزش دارای مشکل می‌شوند.

وی با بیان این‌که نگاه‌های سطحی و مقطعی در بعضی از مدیران ورزشی وجود دارد، گفت: خیلی از مدیران برای این‌که جیب خودشان را پر کنند و عده‌ای هم برای معروفیت به این عرصه وارد می‌شوند، اما هیچ‌کدام هم موفق نشدند.

سرپرست سابق باشگاه پرسپولیس در پایان سخنانش بیان کرد: ما مدیران تحصیلکرده موفق ورزشی داریم که نمی‌خواهند با آن‌ها فعالیت کنند، زیرا می‌دانند این افراد کاربلد می‌توانند از عهده کار بربیایند. مسئولان چنین افرادی را برای مدیریت انتخاب نمی‌کنند بلکه فقط مدیرانی تحت اختیار خودشان را می‌خواهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *