صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خط و نشان مشترک ارتش و سپاه به دشمنان

۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۴:۵۴
کد خبر: ۶۵۸۱۷۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
معاونان هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم‌زمان با اولین شامگاه چهلمین سالگرد هفتهٔ دفاع مقدس، با حضور در یک برنامهٔ زنده به تشریح اهمیت دفاع مقدس و توان بازدارندگی فعلی کشورمان پرداختند.

- امیردریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران و سردار «محمدرضا نقدی» معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم‌زمان با اولین شامگاه چهلمین سالگرد هفتهٔ دفاع مقدس، با حضور در برنامهٔ زندهٔ گفت‌وگوی ویژهٔ خبری به تشریح اهمیت دفاع مقدس و توان بازدارندگی فعلی کشورمان پرداختند.

معاون هماهنگ کننده سپاه گفت: مدیریت امام در دفاع مقدس درخشش خورشیدی را دارد و خیلی دیده نمی‌شود، چون در نور آن زندگی می‌کند، همه زوایای دفاع مقدس را مدیریت نورانی امام می‌پوشاند و مصداق از آب کره گرفتن است.

وی افزود: مدیریت یعنی بکار گرفتن مؤثر از نیرو و امکانات در جهت حرکت به سمت هدف است، یک ارتش کاملأ با پشتیبانی همه کشورها، به جز یکی دو کشور به کشوری حمله می‌کند که ارتش آن به تازگی از قید طاغوت‌ها آزاد شده و تازه می‌خواهد خودش را پیدا کند.

سردار نقدی تصریح کرد: بخش مردمی ارتش و انقلابی آن مانده و خیلی از اطلاعات را ندارد، سپاه هم که یک سالی بود متولد شده بود و نیرو و یگانی ندارد خیلی جزئی و سلاح‌های مختصر برای مبارزه با تروریست‌ها داشت.

نقدی تأکید کرد: امام راحل برای مقابله با چنین ارتشی به میدان می‌آید و مدیریت می‌کند، از عرصه دیپلماسی بین‌المللی گرفته تا عواطف نوجوانان مدیریت امام راحل کار می‌کند، برآورد امام روز اول جنگ تحمیلی شگفت‌انگیز است.

معاون هماهنگ کننده سپاه اظهار داشت: عراقی که جزء کشور‌های تروریست در آمریکا مطرح بود و اینقدر جبهه انقلابی در دنیا دارد، امام می‌گوید صدام عامل کارتر است و به دستور او به ایران حمله کرد، همه از این تحلیل گیج می‌شوند.

وی با بیان اینکه بعد از اینکه بین صدام و آمریکا شکرآب می‌شود می‌گویند شما آمدید در مرز اردن با ما ملاقات کردید و ما را مجاب به حمله به ایران کردید و حالا ما را می‌خواهید تنها بگذارید، اضافه کرد: باز مجبور می‌شوند که دوباره سر خط حمایت بیایند.

معاون هماهنگ کننده سپاه تصریح کرد: مدیریت امام راحل در دفاع مقدس خیره کننده و استثنایی است، مقام معظم رهبری نکته مهم را اشاره کردند که حتمأ باید کتاب‌های زیادی نوشته شود.

امیر سیاری نیز در این برنامه گفت: امام راحل در یک جمله وضعیت را برای همه روشن کردند، «خرمشهر را خدا آزاد کرد» اگر به جایگاه عملیات بیت‌المقدس واقف باشیم و نحوه عملکرد نیرو‌های مسلح را بدانیم، می‌بینیم چه معجزه و عملیات بزرگی اتفاق افتاده است و دنیا را به حیرت وا داشته است.

وی ادامه داد: صدام گفته بود ایران اگر بتواند خرمشهر را باز پس بگیرد، من کلید طلایی بصره رابه او می‌دهم، دیدیم که در یک عملیات بسیار شجاعانه ظرف مدت ۲۶روز مداومت عملیات که در تاریخ سابقه ندارد.

نیرو‌های مسلح ایران با اتحاد و همدلی و هماهنگی و انسجام خرمشهر را باز پس گرفتند، تا همه بدانند به هر صورت باید در جایگاه خودشان کار کنند.

نیرو‌های مسلح ایران با اتحاد و همدلی و هماهنگی و انسجام خرمشهر را باز پس گرفتند، تا همه بدانند به هر صورت باید در جایگاه خودشان کار کنند.

سیاری تأکید کرد: نیرو‌های مسلح ایران با اتحاد و همدلی و هماهنگی و انسجام خرمشهر را باز پس گرفتند، تا همه بدانند به هر صورت باید در جایگاه خودشان کار کنند.

معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار داشت: سال‌های سال می‌توان بروی عبارت «خرمشهر را خدا آزاد کرد» صحبت و بحث کرد، که این جمله از چه منشاء و چگونه گفته شده است و چه تأثیری بروی روحیه رزمندگان در آن مقطع داشته است و اکنون چگونه می‌توان آن را تعبیر کرد.

وی ادامه داد: شروع جنگ تحمیلی در زمستان ۵۹ از سازمان ملل آمدند که مذاکره انجام شود، امام راحل فرمودند «ما مذاکره می‌کنیم، دشمن باید خاک ما را ترک کند، بعد مذاکره می‌کنیم».

سیاری تأکید کرد: پاسخ دادند آن‌ها ببرون نمی‌روند و همین طوری بیایید و مذاکره کنید، امام راحل قبول نکردند و باز پاسخ دادند که اگر اینجور باشد جنگ طول می‌کشد.

معاون هماهنگ کننده ارتش اضافه کرد: باز پاسخ دادند و چگونه با این جمله «جنگ جنگ است و عزت و شرف ما در گرو همین مبارزات است و اگر جنگ ۲۰سال هم طول بکشد ما ایستاده ایم» به رزمندگان روحیه می‌دهند و در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح بایستند.

سیاری افزود: با این جملات ارزشمند تعیین تکلیف می‌شوند و شجاعانه تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد، مردم می‌دانند چه باید بکنند و زیر بار ظلم نباید بروند و دشمن باید خاک ما را ترک کند بعد هر صحبتی است ما وارد مذاکره می‌شویم.

وی ادامه داد: مذاکره زمانی که دشمن خاک ما را ترک نکرده به این معناست که امتیاز بدهید تا خاکتان را ترک کنیم.

معاون هماهنگ کننده سپاه تصریح کرد: با توجه به تجربه جنگ‌های ۲۰۰سال قبل از انقلاب اسلامی که گوشه‌ای از خاک این کشور رفته است، اگر این اتفاق می‌افتاد قسمتی از خاک ما باز به دست متجاوزین می‌افتاد و از دست ما می‌رفت.

وی در ادامه افزو: نوع تصمیم‌گیری هر مشکل و ابهام موجود برای مردم واضح و آشکار می‌شود و مسیر را برای حرکت آینده روشن و مشخص می‌کند.

معاون هماهنگ کننده سپاه در مورد قطعنامه، تأکید کرد: فردی که به عنوان جانشینی فرمانده کل قوا برای اداره جنگ مشخص شده بود، درخواست داشتند چه نیاز‌هایی دارید تا جنگ را پیروزمندانه تمام کنید و آن‌ها هم صادقانه نیازهایشان را می‌نویسند.

وی تأکید کرد: دولت وقت هم در آن زمان نامه‌ای می‌نویسد که خزانه ما کاملأ خالی است و هیچ اعتباری برای تأمین هزینه‌های جنگ نداریم، امام راحل در این شرایط تصمیم سختی می‌گیرند.

نقدی افزود: امام راحل نفس خودشان را زیر پا می‌گذارند، چون در تمام دنیا به صلابت و ایستادگی و مبارزه شناخته شده است و یک کلمه در هیچ جا عقب نشینی در فرمانش نداشته است، مصلحت ملت را در امضای قطعنامه می‌بیند.

معاون هماهنگ کننده سپاه تصریح کرد: امضای قطعنامه آزمایش بزرگ الهی از امام راحل بود، همه آبروی ده‌ها ساله انقلابی خود را در کف اخلاص می‌گذارد و آن تصمیم را که باید می‌گیرد.

نقدی اظهار داشت: در صورتی که بعد دیگری از شجاعت امام راحل را نشان می‌دهد و آتشی‌ترین بیانیه‌های ایشان در مورد تداوم دفاع مقدس و ضرورت ادامه مبارزه صادر شده بود.

معاون هماهنگ کننده سپاه ادامه داد: این تصمیم نشان می‌دهد که آن چیزی در مدیریت جنگ توسط امام راحل در دستور کارشان حاکم بود، نفس و منافع شخصی و احساسات و عواطف وجود نداشت و کاملأ منطق و تدبیر در این مدیریت وجود دارد.

نقدی تصریح کرد: امام راحل در بحث قطعنامه آبروی خود را با خدا معامله کرد، شکست‌های پی در پی بعد جبهه مقابل را به همراه دارد و غلبه نظام اسلامی بر منطقه دستاوردی است که امروز می‌بینیم.

معاون هماهنگ کننده سپاه اظهار داشت: نفوذ جمهوری اسلامی محصول تدبیر منطقی امام راحل است، این تصمیم مدبرانه بود و موجب شد دشمن صلابت ملت ایران را بچشد و دیگر جرعت حمله به ایران را نداشته باشد.

نقدی گفت: چنان درسی به دشمن در دفاع مقدس داده شد و چنان صلابتی از این ملت دیده که شاید تا ده‌ها سال هم از ترس این فشار دفاع مقدس جرات حمله به ملت ما را ندارد.

امیر سیاری در بخشی از این برنامه گفت: ارتش و سپاه امروز توان رزمی بالایی دارند که اگر هر دشمنی بخواهد آسیبی به این کشور وارد کند، ضربه‌ای خواهد خورد که ضررش بیش از سود آن است.

وی ادامه داد: وحدت بین ارتش و سپاه از انقلاب اسلامی وجود داشته است و بعد از دفاع مقدس بوده الان هم است و در آینده هم وجود خواهد داشت و دارای مأموریت مشخص هستند.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: اقدامات مشترکی در خیلی از کارها و پس زمینه‌ها انجام می‌دهیم، سپاه و ارتش رزمایش انجام می‌دهند، اما در پس زمینه‌های آن اشتراک زیادی وجود دارد و نمونه‌هایی از آن را می‌بینیم.

سردار نقدی در این برنامه گفت: امروز خیلی از مسئولان اجرایی تصمیم گرفتند مدیریت فضای مجازی در دست بیگانه‌ها بماند، ان‌شاءالله یک روزی در بیاید و مستقل باشیم و بتوانیم حرف خودمان را بزنیم.

وی افزود: آن کسی که در جنگ مهمات و ادوات زره‌ای بیشتری دارد آن تلفات بیشتر می‌دهد یا طرف مقابل؟! قطعأ آن کسی که امکانات کمتری دارد.

معاون هماهنگ کننده سپاه تصریح کرد: شلیک مهمات‌های ما در طول روز سهمیه‌بندی بود، فاصله بین عملیات‌ها زیاد می‌شد، زیرا فاصله می‌انداختیم تا ذخایر ما پر شود بعد عملیات کنیم.

نقدی اظهار داشت: دشمن مثل باران شلیک می‌کرد، در تانک‌های مجهز نشسته بودند و هواپیمای بی حد و حصر داشتند.

وی ادامه داد: رژیم بعث با۳۰۰ فروند هواپیما جنگ را شروع کردند و بیش از ۶۰۰ هواپیمای مدرن‌تر از روز اول در جنگ داشتند، در صورتی که لاستیک هواپیما هم به ما ندادند و بچه‌های ارتش با چنگ و دندان همان را که داستند حفظ کردند و مورد استفاده قرار دادند.

نحوه فرماندهی و مدیریت در زمان دفاع مقدس کاملأ جهادی بود، اخلاص برآن حاکم بود و کار را برای خدا انجام می‌دادیم

سیاری ادامه داد: نحوه فرماندهی و مدیریت در زمان دفاع مقدس کاملأ جهادی بود، اخلاص برآن حاکم بود و کار را برای خدا انجام می‌دادیم و همه آدم‌ها در خط با تکیه بر ایمان و اعتقاداتشان مقابل دشمن می‌جنگیدند و با اخلاص و حفظ دین و انقلاب کار می‌کردند.

سیاری تأکید کرد: کسی دنبال منافع شخصی نبود و این یکی از ارزش‌های حاکم بردوران دفاع مقدس بود و یکی از مؤلفه‌های اثر گذار در این دوران پیروزی قطعی ما علیه دشمن است و نحوه مدیریت و فرماندهی از رتبه پایین مدیریت تا به حضرت امام راحل ختم می‌شد.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: با این نوع مدیریت و فرماندهی و عشق به شهادت وارد جنگ شدیم، باعث پیروزی ما شد.

سیاری افزود: از زمان پیروری انقلاب اسلامی تا الان مقابل دشمن ایستادیم، در صورتی که دشمن تهدیداتش را کم نکرده است و به مروز زمان زیاد‌تر هم کرده است.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: جنگ ما با شیطان بزرگ؛ و این دشمن استکباریمان هنوز تمام نشده است، ممکن است صدای تیرو تفنگ و بمباران نباشد، جنگ روانی در فضای مجازی و جنگ اقتصادی رابا هدف آسیب به ما انجام می‌دهد.

سیاری تاکید کرد: امروز نیاز است در تمام مقاطع مدیریتی کشور و مقاطع فرماندهی در سطح نیرو‌های مسلح کشور مدیریت و فرماندهی جهادی پیاده شود.

وی ادامه داد: امروز با پیاده‌سازی مدل مدیریت و فرماندهی جهادی دوران دفاع مقدس، قطعأ موفق می‌شویم.

معاون هماهنگ کننده سپاه اظهار داشت: انقلاب بر پایه مدل مردمی پیروز شد و حوادث مهم براساس آن پیروز شد و در آن فضا بر منافقین و دشمنان و فعالیت عجیب و غریب تروریست‌ها غلبه کردیم و ۱۰هزار نفر از مردم ما را به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: آن زمان که دستگاه اطلاعاتی نداشتیم، ساواک منحل شده بود و اطلاعاتی در سپاه پایه‌گذاری شده بود که همه دانشجو بودند و از مسایل پیچیده اطلاعاتی سردر نمی‌آوردند.

نقدی اظهار داشت: من ۱۸سال سن داشتم، مسؤل اطلاعات یک استان بودم، شما فکر کنید بقیه چند سالشان بوده است در آن شرایط با اتکا به خدا و ابزار کمک خدا که مردم بودند و ما نبودیم، حضور گسترده مردم در تمام ابعاد را می‌بینیم و خیلی مهم بود.

معاون هماهنگ کننده سپاه ادامه داد: مردم در فتنه‌ها به صحنه آمدند، غائله‌ها را ختم کردند.

وی با بیان اینکه نظام‌های اداری و دیوان سالاری امروز در کشور حضور مردم را بر نمی‌تابد، اضافه کرد: می‌خواهند مشکلات را در چارچوب اداری حل و فصل کنند.

معاون هماهنگ کننده سپاه اظهار کرد: بحث مردمی کردن مترادف با خصوصی‌سازی نیست، خصوصی‌سازی را مترادف مردمی بودن می‌دانند که درست نیست.

وی افزود: مردمی بودن یعنی تمام توده‌های مردم را به صحنه آوردن و تصمیم‌گیری جمعی برای کار‌های بزرگ است.

معاون هماهنگ کننده سپاه تصریح کرد: رقم‌های چند میلیاردی در بحث واردات برخی اقلام که توان تولید آن راداریم از دست ما می‌رود.

نقدی تأکید کرد: مردم حتمأ اگر این سیاست‌ها دنبال شود، گوش می‌کنند، چون به نفعشان است تا با این گرانی‌ها مواجه نشوند و به نفع نظام است.

معاون هماهنگ کننده سپاه افزود: ما ۵۰۰هزار چاه آب در کشور داریم، یک سری تسهیلات اگر به مردم قرار دهیم تا در کناراین چاه‌ها استخر پرورش ماهی بزنند و ما سیمان و سایر امکانات را رایگان به آن‌ها بدهیم، از واردات در این زمینه آزاد می‌شویم و نیاز به بحث دلار هم نداریم.

معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار داشت: می‌دانیم دشمن ما در منطقه و فرامنطقه از چه توانی برخوردار است، این موضوع نشان از آن دارد که ما تهدید را خوب می‌شناسم و خوب می‌دانیم و دشمن شناسی ما کامل است.

سیاری افزود: عقل در این شرایط حکم می‌کند، حال باید سناریو بنویسی و راهکار مشخص کنی، راهکار‌ها را هم یک ساله، سه ساله، پنج ساله، میان مدت، بلند مدت مشخص می‌کنیم.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: آینده را هم مشخص می‌کنیم، برای اینکه در این سناریو‌ها آمادگی دفاع داشته باشیم، چگونه خودمان را آماده کنیم و مولفه‌های موثر در توان رزمی ما چیست؟

وی ادامه داد: اول نیروی انسانی الهی محور حرف را در این رابطه می‌زند، نیروی نظامی آموزش دیده با مهارت بر مبنای ارزش‌هایی که مورد نیاز جامعه با ایمان قوی و دشمن را خوب بشناسد، بهترین نیروی انسانی است.

سیاری گفت: امروز در ارتش جمهوری اسلامی ایران (نیروی زمینی، پدافند هوایی و دریایی و. در سپاه و وزارت دفاع و ...) ما این نیرو  را داریم.

وی ادامه داد:دومین مؤلفه تأثیرگذار ما ادوات است، تجهیزاتی که امروز ما استفاده می‌کنیم ساخته شثه دست توانمند عزیزان ما در نیرو‌های مسلح در صنایع وزارت دفاع و شرکت‌های دانش بنیان، تلاش می‌کنند.

معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار کرد:امروز ما در نیروی زمینی انواع و اقسام تانک‌ها و نفر برو سلاح‌های اجتماعی و خودرو‌ها و مهمات مورد نیاز آن‌ها را می‌سازیم.

سیاری تأکید کرد:امروز آنقدر سامانه پدافند زمین به هوا داریم، که در قیاس با دفاع مقدس نمی‌دانیم چند تا داریم.

وی افزود:تمام کشور توسط رادار‌های ما تحت کنترل است، امروز با همه پیشرفت تکنولوژی به بحث ساخت هواپیما ورود کردیم.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: امروز در نیروی دریایی موشک انداز‌ها و ناوشکن‌ها داریم، نیروی انسانی الهی محور در کنار تجهیزات بومی با تاکتیک‌های خودمان نه اینکه از شرق و غرب بهره ببریم در کنار هم نتیجه آن آمادگی مهم می‌شود.

سیاری با بیان اینکه از پشتیبانی خوب ملت ایران برخورداریم، اضافه کرد: این توان در مقابل تهدید‌های کوتاه مدت، میان‌مدت، بلندمدت دشمن قدرت بازدارندگی و کارایی دارد.

معاون هماهنگ کننده سپاه افزود: دانشگاه‌های ما در بجث موشکی در آن زمان چیزی برای عرضه نداشتند، تا آخر جنگ هم منتظر ماندیم.

نقدی اظهار داشت: موشک‌های یک تنی در تهران شلیک می‌کردند، ما در نقطه مقابل آن در فاصله ۱۳۰کیلومتری مرز ایران تا بغداد، هر چه قدر تلاش کردیم تا در آن موقع یک بمب یک کیلومتری به این مسافت شلیک کنیم و پاسخ به شلیک‌های آن‌ها در این شهر‌ها را بدهیم را نتوانستیم.

معاون هماهنگ کننده سپاه ادامه داد: فناوری موجود در کشور که از رژیم گذشته مانده بود و دانشگاه‌ها و مرتکز تحقیقاتی ما نتوانستند تا آخر جنگ یک راکت را بسازند.

وی با بیان اینکه نیرو‌های انقلاب آمدند و از همین نقطه شروع کردند و به جایی رسیدیم که موشک‌های دور برد برسانیم اظهار کرد: نقطه زنی موشک‌ها هم از زمان فرمان مقام معظم رهبری شروع شد، در گزارشی که در ستاد کل مسؤل تحقیقات صنعتی بودم و بچه‌ها رزمایش انجام داده بودند که موشک ما به ۵۰ متری هدف اثابت کرده و پاسخ حضرت آقا این بود که این موشک‌ها باید دقیق‌زن شود.

اولین جایی که موشک بالستیک نقطه زن در برد دوهزار کیلومتری تجربه شد در جمهوری اسلامی ایران بود، غرب و شرق هم این علم را داشتند، ولی نتوانستند آن را پیاده کنند.

معاون هماهنگ کننده سپاه ادامه داد: اولین جایی که موشک بالستیک نقطه زن در برد دوهزار کیلومتری تجربه شد در جمهوری اسلامی ایران بود، غرب و شرق هم این علم را داشتند، ولی نتوانستند آن را پیاده کنند.

سیاری اظهار کرد: ارتش منطبق با برنامه‌های خود رزمایش‌های متعددی را در نیروی زمینی، هوایی و دریایی انجام می‌دهد، ما به شکل هفته‌ای انجام رزمایش در شرایط واقعی در برنامه داریم و انجام می‌دهیم.

وی گفت: رزمایش مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران برای اینکه نیرو‌ها رابرای یک عملیات گسترده و وسیع هماهنگ کند لازم است که به طور سالانه آن را انجام دهد.

معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار کرد: این سیما با هدف ایجاد هماهنگی، انسجام و تلاش بیشتر برای انجام عملیات منظم و غیر منظم در ابعاد مختلف برگزارشد و به همه اهداف از پیش تعیین شده دسترسی پیدا کردیم و موفقیت آمیز برای ما بود.

سیاری گفت: انواع و اقسام سلاح‌ها رادر رزمایش بکار بردیم، پهباد‌های جدید و انوع موشک‌ها و اژدر‌ها را مورد استفاده قراردادیم و عملیات آبی و خاکی را داشتیم که این اقدامات بسیار پیچیده و با موفقیت انجام شد.

معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: موشک زیرسطح به سطح در این رزمایش استفاده شود و ساختار آن از دانش و فناوری بسیار بالایی برخوردار است.

سیاری خاطر نشان کرد: این یکی از مواردی است که دشمن را بسیار می‌ترساند و امروز از توانمندی پنهان شدن زیر دریایی در زیر آب برخورداریم، امروز کارکنان ما این مهارت رادارند و به این توانمندی دسترسی پیدا کردیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *