صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حقایق جالب در مورد سیاره ناهید

۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۳:۰۱
کد خبر: ۶۵۸۰۴۹
کاوشگر ونوس اکسپرس اخیرا حقایق جالبی را در مورد سیاره زهره آشکار کرده است.

- ایسنا نوشت: در اینجا ما ۵ حیقیت جالب درباره این سیاره که توسط ماموریت "ونوس اکسپرس" (Venus Express) به دست آمده را برایتان بازگو می‌کنیم.

۱. چندین سیاره در منظومه شمسی از جمله زمین دارای گرداب‌های طوفان مانند هستند، جایی که ابر‌ها و باد‌ها به سرعت در اطراف قطب‌ها می‌چرخند. برخی از این‌ها اشکال عجیبی به خود می‌گیرند؛ اما هیچ یک به اندازه گرداب قطب جنوب سیاره زهره متغیر یا ناپایدار نیستند.

۲. رادار و نقشه‌برداری جاذبه از سیاره زهره، هزاران آتشفشان و دشت‌های گسترده آتشفشانی را نشان می‌دهد که نشان‌دهنده این موضوع است که آن‌ها در ۵۰۰ میلیون سال گذشته نیز در سطح سیاره ظاهر شده‌اند. به نظر می‌رسد این بدان معناست که این سیاره در حال حاضر دارای آتشفشان‌های فعال است، اما یافتن شواهد مستقیم این امر دشوار است.

۳. ونوس اکسپرس همچنین کشف کرد که مکان برخی ویژگی‌های/خصوصیات سطح این سیاره همانند قبل نیست و شواهد نشان می‌دهد که سیاره زهره کمی آهسته‌تر از آنچه قبلا اندازه‌گیری شده بود، می‌چرخد. دانشمندان با استفاده از طول موج‌های فروسرخ برای نفوذ به پوشش ابر ضخیم و مطالعه سطح سیاره، کشف کردند که برخی از از ویژگی‌های مذکور تا ۲۰ کیلومتر از مکان پیشین خود جابجا شده‌اند.

۴. سیاره زهره به‌خاطر جو فوق‌العاده قابل توجه و فوق‌العاده دوار خود که هر چهار روز زمینی یک بار سیاره را فرا می‌گیرد، بسیار مشهور است. این کاملاً در تضاد با چرخش سیاره است که به طور نسبی ۲۴۳ روز زمینی طول می‌کشد.

۵. سیاره زهره یکی از سیارات نادر است، چراکه سیاره‌ای است که در داخل آن میدان مغناطیسی ایجاد نمی‌شود. با این حال، زهره در سمت شب خود دارای دنباله مغناطیسی کشیده است. علاوه بر این ماموریت ونوس اکسپرس شواهدی را برای اتصال مجدد مغناطیسی - فرآیند مربوط به شفق‌های قطبی روی زمین - در دنباله مغناطیسی زهره کشف کرده است.


برچسب ها: نجوم سیاره زهره

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *