تحولات عربستان؛ «محمد بن نایف» از زندان ریاض گریخت؟
کاربران سعودی مدعی فرار ولیعهد سابق این کشور از حبس و انتقال وی به محلی نامعلوم خبر میدهند.
– عربستان در ماههای اخیر با چالشهای متعددی مواجه شده که هزینههای سنگینی برای این کشور در برداشته اند.
به گزارش «نشنال، رویترز و سعودی ۲۴»، «ریاض» که همچنان درگیر پیامدهای قتل هولناک «جمال خاشقجی» است، از هزینههای جنگ ۶ ساله یمن، جدال داخلی جانشینی، هزینه جنگ نفتی با روسیه و شیوع گسترده بیماری «کرونا» که منجر به قطع منابع درآمدی این کشور شد، رنج میبرد.
- آمار کرونا: براساس جدیدترین آمارها تاکنون ۴ هزار و ۴۸۵ نفر در عربستان بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.
ضمن اینکه ۳۲۹ هزار و ۷۵۴ نفر نیز به این بیماری مبتلا شدند.
- خبرهای ضد و نقیض درباره فرار بن نایف: کاربران توییتر طی ساعات گذشته خبر تایید نشده فرار «محمد بن نایف»، ولیعهد پیشین عربستان سعودی را که در ماه مارس سال جاری بازداشت شد، منتشر کردند.
کاربران سعودی شبکههای اجتماعی میگویند در پی این موضوع در عربستان حالت آماده باش اعلام شده است.
هیچ منبع رسمی یا نزدیک به این جریان، خبر فرار «بن نایف» از حبس را تایید یا تکذیب نکرده است.
براساس ادعای کاربران، اقدام به فرار «محمد بن نایف» با همکاری نهادهای امنیتی آمریکا و البته سیا انجام شده و احتمالا از پایگاه هوایی «شاهزاده سلطان» در شرق «ریاض»، پایتخت این کشور، برای خروج هوایی استفاده شده است.
پیشتر نشریه آمریکایی «فایننشال تایمز»، از نگرانی وکلای «بن نایفم از سرنوشت نامعلوم این شاهزاده سعودی چند ماه پس از بازداشت خبر داده و نوشته بود خانواده «بن نایف» نیز از محل نگهداری وی اطلاعی ندارند.
- اتیوپی شماری مهاجران خود را از عربستان بازگرداند: با افزایش نگرانیها در مورد وضعیت نامطلوب اردوگاههای مهاجران در عربستان، دولت اتیوپی اقدام به بازگرداندن حدود ۲ هزار نفر از مهاجران خود عمدتا زن و کودک، از این کشور کرد.
دهها هزار جوان اتیوپیایی که با هدف کار در عربستان به این کشور رفته بودند گرفتار شده و نمیتوانند از اردوگاههای مخاطره آمیز عربستان خارج شوند.
وزیر خارجه اتیوپی پیشتر اعلام کرده بود که با توجه به هشدار سازمان ملل در مورد وضعیت پر ازدحام و غیربهداشتی اردوگاههای مهاجران در عربستان، باید ۱۴ هزار کارگر اتیوپیایی به کشور بازگردند، اما متاسفانه منابع لازم برای بازگرداندن آنها وجود ندارد.
عربستان پیشتر با انتقادات گستردهای در مورد ضرب و شتم، شکنجه، بازداشت و رفتار غیرانسانی با مهاجران مواجه بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *