صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران ۳ دهه تا «فوق سالمندی» فاصله دارد

۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۷۹۱۹
سرعت پیری جمعیت در کشور ایران در ۳۰ سال آینده به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت به طوری که در ۳ دهه آینده به مرحله فوق سالمندی خواهد رسید.

- تسنیم نوشت: بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۵۰، جمعیت ۶۰ ساله و بالاتر جهان به ۲ میلیارد نفر خواهد رسید در حالی که این آمار در سال ۲۰۱۵، ۹۰۰ میلیون نفر بود.

امروزه ۱۲۵ میلیون نفر در جهان ۸۰ سال به بالا دارند؛ تا سال ۲۰۵۰، تقریباً این تعداد (۱۲۰ میلیون نفر) فقط در چین زندگی می‌کنند و ۴۳۴ میلیون نفر در این گروه سنی در سراسر جهان زندگی می‌کنند؛ تا سال ۲۰۵۰، ۸۰ درصد از کل افراد مسن در کشور‌هایی با درآمد کم و متوسط ​​زندگی خواهند کرد.

اما سرعت پیری جمعیت در کشور ما نیز به طرز چشمگیری در حال افزایش است!

کارشناسان سه مرحله مختلف را برای سالمندی جمعیت در نظر می‌گیرند؛ در مرحله نخست ۷ تا ۱۴ درصد، در مرحله دوم ۱۴ تا ۲۱ درصد و در مرحله سوم که فوق سالمندی یا انفجار سالمندان نامیده می‌شود، بیش از ۲۱ درصد جمعیت سالمند خواهند بود.

مدت زمان عبور از یک مرحله به مرحله دیگر سالمندی نیز شاخصی است که روند تغییرات سنی جمعیت را بهتر بررسی می‌کند.

بر اساس جدول فوق از میان کشور‌هایی (ژاپن، فرانسه، آلمان، بریتانیا، کره جنوبی) که به سمت سالمندی جمعیت حرکت می‌کنند، ایران ششمین کشوری است که به مرحله فوق سالمندی جمعیت خواهد رسید، اما نکته قابل تامل در این جدول آن است که ایران در کنار کره جنوبی دارای کمترین فاصله زمانی بین مرحله اول با دوم و مرحله دوم با مرحله سوم است! به عبارتی ایران طی ۲۰ سال از ۱۴ درصد به ۲۱ درصد سالمند می‌رسد و طی ۱۰ سال از میزان ۲۱ درصد سالمند عبور می‌کند!

نکته قابل توجه دیگر اینکه کشور‌های صدر این فهرست تا سال ۲۰۵۰ که سال وقوع مرحله سوم سالمندی در ایران است، از این بحران عبور یا آن را مدیریت کرده‌اند البته باید دقت کنیم که کشور‌های مذکور، جزء کشور‌های توسعه یافته جهان هستند و پروسه رویارویی آن‌ها با بحران سالمندی نسبت به کشور ما از نظر المان‌های اقتصادی و اجتماعی کاملاً متفاوت است.

از طرف دیگر، بازه شروع تا وقوع انفجار سالمندی در کشور‌های مذکور نکته دیگری را عیان می‌کند؛ آلمان طی ۷۵ سال، فرانسه ۸۰ سال و بریتانیا طی ۹۰ سال این روند را طی کرده‌اند، این در حالی است که کشور ایران تنها در عرض ۳۰ سال به مرحله فوق سالمندی خواهد رسید؛ این به معنای سرعت زیاد سالمندی جمعیت ایران است!

علاوه براین نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ نیز به همین معضلات اشاره دارد؛ بر این اساس به‌رغم افزایش متولدین در سال‌های منتهی به سرشماری ۱۳۹۵، نرخ رشد جمعیت کاهش یافته است، میانه سنی جمعیت افزایش یافته است؛ به عبارت دیگر جمعیت گروه سنی ۳۰ سال به بالا روند افزایشی خود را با سرعت بیشتر ادامه داده است!



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *