صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سردار فضلی: هیچ عملیاتی در دفاع مقدس مبنای شخصی نداشت

۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۲:۳۵
کد خبر: ۶۵۷۸۳۶
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
فرمانده لشکر ۱۰ سیدالشهدا در دفاع مقدس در برنامه‌ای تلویزیونی گفت: در دوران دفاع مقدس هیچ عملیاتی نبود که بر مبنای شخصی صورت گرفته باشد.

- سردار حاج علی فضلی فرمانده لشکر ۱۰ سیدالشهدا در دفاع مقدس با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به تبیین درس‌ها و نکته‌های سال‌های دفاع مقدس پرداخت.

وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس، سپاه به بلوغ رسیده بود و ساختار‌های آن تعریف شده بود گفت: البته سازوکار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایتدا متناسب با دفاع نبود، چون ما تکلیفی برای دفاع نداشتیم، اما آرام آرام با کمک عزیزان ارتش مقتدر جمهوری اسلامی ایران، لازم شد که ساختاربندی شویم و سازمان، دسته، گروهان، گردان، تیپ و لشکر و قرارگاه شکل بگیرد و در میانه جنگ نیز امام رحمت الله فرمان ساختار نیروی زمینی، هوایی و دریایی سپاه را ابلاغ کردند.

این چهره ماندگار انقلاب و دفاع مقدس با بیان اینکه برای هر عملیاتی به خصوص در عملیات مشترک با ارتش، کار گروه‌ها مشترک بود و همه فرماندهان در سطوح مختلف نظر می‌دادند گفت: برادر محسن رضایی، فرمانده وقت کل سپاه و شهید صیاد شیرازی هر دو، با فرماندهان قرارگاه ها، لشکر‌ها و تیپ‌ها جلسات مشاوره‌ای برگزار می‌کردند که در آن تبادل نظر اتفاق می‌افتاد.

سردار سرتیپ پاسدار علی فضلی با تاکید بر اینکه در دوران دفاع مقدس هیچ عملیاتی نبود که بر مبنای شخصی صورت گرفته باشد اظهار داشت: شاید ایده‌های شخصی مورد توجه قرار می‌گرفت، اما هیچ ایده شخصی در میدان عمل تبدیل به عملیات بزرگ نمیشد و تصمیم گیری‌ها اغنایی بود.

وی ادامه داد: به طور مثال در عملیات بیت المقدس که سمبل آن فتح خرمشهر است، دو دیدگاه وجود داشت، برادران ارتش معتقد بودند اول ما باید به خرمشهر بزنیم و از نقطه قوت دشمن شروع کنیم و برادران سپاه به ویژه شهید باقری نگاه این بود که ما از نقاط ضعیف‌تر دشمن باید شروع کنیم؛ لذا بعداز بحث‌های فراوان نظر و ایده سپاه را عزیزان پذیرفتند و بر همین اساس هم عمل شد.

جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران همچنین درباره اینکه کدام یک از عملیات‌ها سخترین عملیات در دوران دفاع مقدس بوده نیز اظهار داشت: همه عملیات‌ها سختی خاص خود را داشتند و نمی‌توان مقایسه کرد کدام یک سختر از بقیه عملیات‌ها بوده است. اما در جایی که موانع و پیچیدگی بیشتری وجود دارد سختی را چند برابر می‌کند که در این رابطه می‌توان به عبور از رودخانه اروند اشاره کرد.

وی افزود: آماده سازی برای انجام عملیات، شناسایی و اقداماتی که می‌بایست غواصان انجام می‌دادند، خط شکنی و رسیدن به آن سوی رودخانه اروند از جمله مسائل مهمی بود که سپاه اسلام به دانش آن دسترسی پیدا می‌کنند.

وی همچنین درباره اینکه کدام یک از عملیات‌ها موفق‌ترین بوده است بیان داشت: دراین رابطه باید یک نگاه کلی را داشته باشیم که در این رابطه امام (ره) بیان صریحی دارند که می‌فرمایند ما برای رضای خدا به میدان آمده ایم و شکست و پیروزی برای کسی که در راه خدا جهاد می‌کند معنا و مفهومی ندارد.

این چهره ماندگار انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد: در بعضی از عملیات‌ها مانند والفجر ۸, فتح المبین، طریق القدس و مثل والفجر‌ها عملیات پیروزمندانه داشتیم، اما در بعضی از عملیات‌ها با شکست مواجه شدیم، اما امام در این رابطه می‌فرماید کسی که به تکلیفش عمل می‌کند، چه شکست بخورد و چه پیروز شود. پیروز است، براین اساس ما همه هشت سال دفاع مقدسمان پیروزمندانه است.

جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران اسلام همچنین درباره اینکه در کدام عملیات بیشترین شهید را تقدیم کردیم و چرا، اظهار داشت: مقایسه سخت است، چرا که عملیات‌ها متناوب بوده، جغرافیای آن‌ها بایکدیگر فرق داشت و شرایط نبرد هم متفاوت بود، ما توصیه‌ای به شهادت نداشتیم، اما شهادت هم آرزوی ما بود.

وی با بیان اینکه همه دنیای کفار و مستکبرین در عقبه ارتش عراق قرار داشتند و حمایت‌های مادی از آن‌ها انجام دادند. گفت: ما شاید برای جبران خسارت هایمان غیر از غنائمی که می‌گرفتیم به سختی امکان تامین منابع داشتیم، لذا معمولا وسایلمان را بازسازی می‌کردیم، بخشی از ابزار ما در دوران دفاع مقدس، غنائم دشمن بود، ما اصلا واحد زره پوش نداشتیم، اما در پایان جنگ نزدیک به سه هزار تانک و نفربر دشمن یا منهدم شده بود و یا بخش زیادی از آن‌ها به غنیمت ما در آمده بود.

سردار حاج علی فضلی فرمانده لشکر ۱۰ سید الشهدا در دفتع مقدس همچنین. درباره اینکه آیا راهبرد نظامی بوده است که شما نسبت به آن نقد داشته باشید، گفت: یکی ازنکات بسیار مهم در دوران دفاع مقدس این بود که نظر فرماندهان دریافت میشد. برای مثال محسن رضایی فرمانده وقت کل سپاه در عملیات کربلای ۵ ابلاغ کردند که فرماندهان لشکر‌ها باید تا پایین‌ترین سطح فرماندهان جلسه برگزار کنند، قریب به هزار جلسه همه فرماندهان دسته ها، گروه‌ها و گردان‌ها همه یکی یکی گزارش میدادند.

وی افزود: برای راهبرد در دفاع مقدس، در سلسله مراتبمان مباحث مختلفی صورت می‌گرفت و در حدی که به سطح عملیات میرسیدیم که بیشتر ما در آن درگیر بودیم، همه مباحث اقناعی بود و اگر فرماندهی قانع نمیشد آن را از عملیات جدا می‌کردند که این موضوع در یکی، دو مورد ازعملیات‌ها اتفاق افتاد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *