صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موانع جدی صادرات برق بخش خصوصی/ ۵۰ درصد ظرفیت بدون استفاده با عبور از تابستان

۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۵۷۷۸۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیر گروه برق و انرژی صبا گفت: ۵۰ درصد ظرفیت تولید برق با عبور از تابستان بدون استفاده می‌ماند در حالی که می‌توان با صادرات برق زمینه افزایش درآمد بخش خصوصی را فراهم کرد.

محسن امیری در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به افزایش ظرفیت تولید برق اظهار کرد: طی چهار سال گذشته به دلیل مطالبات سنگین وزارت نیرو، پرداختی مناسبی به بخش خصوصی صورت نگرفته و این موضوع در کاهش سرمایه گذاری و توسعه صنعت برق تاثیر گذار بوده است.

مدیرعامل گروه برق انرژی صبا تصریح کرد: سرمایه گذاری و حضور بخش خصوصی در زمینه تولید برق اقدامی مثبت برای توسعه است و دولت باید شرایط را برای حضور بهتر بخش خصوصی فراهم کند و با ایجاد رگولاتوری و کاهش سهم خود در تولید برق باعث شکوفایی این صنعت شود.

وی افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی زمانی توجیه پذیر خواهد بود که بازگشت مناسبی داشته باشد، به دلیل کمبود منابع مالی وزارت نیرو، درآمد‌ها رو کاغذ مناسب است، اما از نقدینگی پرداخت به موقع خبری نیست، این جریان پرداخت نامنظم سبب شده تعمیرات دوره ای، طرح‌های توسعه ظرفیت نیروی انسانی با چالش‌های فراوانی همراه شود.

امیری عنوان کرد: تامین منابع درآمدی از صندوق توسعه ملی مشکلات عدیده‌ای را برای فعالان بخش این بخش ایجاد کرده و این مشکلات راه دولت برای رسیدن به افزایش ظرفیت معادل ۵ هزار مگاواتی را دشوار کرده، روش دیگر استفاده از اوراق مشارکت است که تنها برای پرداخت مطالبات روزمره کفایت می‌کند و نمی‌تواند سایر هزینه‌ها را پوشش داد.

مدیرعامل گروه برق انرژی صبا عنوان کرد: جذب سرمایه گذاری خارجی نیز یکی دیگر از روش‌های تامین نقدینگی برای صنعت برق است، اما آنقدر مباحث و دستورالعمل‌های مختلف وجود دارد که عملا از سرمایه‌گذاری در ایران منصرف می‌شوند، از سوی دیگر بحت تحریم‌ها و محدودیت‌های بین المللی نیز بر کاهش سهم این بخش تاثیر گذار بوده است.

وی ادامه داد: برای ورود سرمایه گذار خارجی باید تسهیلات مناسبی در نظر گرفت و به دلیل ظرفیت بالای ایران در تامین سوخت ارزان قیمت، سرمایه گذاری در این بخش با توجیه اقتصاد همراه است، به شرط اینکه مجوز‌های لازم برای صادرات هم ارائه شود.

امیری عنوان کرد: یکی از روش‌های تامین نقدینگی صنعت برق فروش برق به شبکه سراسری است که به دلیل بدهکاری دولت چندان موثر نیست، روش دیگر استفاده از بازار‌های انرژی در منطقه و صادرات است، بسیاری از تولیدکنندگان حاضرند هزینه سوخت را بر اساس نرخ جهانی پرداخت و هزینه‌های های انتقال آن را نیز تقبل کنند و هزینه‌های آن را به صورت ارزی پرداخت کنند، اما به دلیل قوانین و محدودیت‌های داخلی این ظرفیت بلااستفاده مانده است و در حالی که می‌توان با فروش برق به افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه درآمد ارزی قابل توجهی کسب کرد.

مدیرعامل گروه برق انرژی صبا عنوان کرد: با عبور از پیک مصرف برق در تابستان، ۵۰ درصد واحد‌های تولید برق بدون استفاده خواهد ماند، با این وجود دولت اقدامی در خصوص استفاده از این ظرفیت به منظور افزایش صادرات برق انجام نداده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *