آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
افزایش جوایز نقدی بخشهای ملی جشنواره «سینماحقیقت»
چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» با افزایش جوایز نقدی برگزیدگان چهار بخش ملی رقابتی این رویداد همراه شده است.
این افزایش جوایز نقدی بخشهای ملی رقابتی «سینماحقیقت» با نظر مساعد دبیر و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره صورت گرفته تا در این روزهای سخت، توجه بیشتری به مستندسازان پرتلاش سینمای ایران شده باشد.
جوایز چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت به این شرح است:
جوایز مسابقه ملی
نشان فیروزه سینماحقیقت، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال به بهترین فیلم جشنواره (ویژه تهیهکننده)
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم مستند بلند
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم مستند نیمهبلند
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم مستند کوتاه
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال بهعنوان جایزه ویژه هیات داوران
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال بهعنوان جایزه تماشاگران (ویژه سرمایهگذار)
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بهترین پژوهش فیلم مستند
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بهترین تدوینگر
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بهترین فیلمبردار
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بهترین صدا (با تشخیص هیأت داوران، جایزه به صدابردار یا صداگذار اهدا خواهد شد)
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بهترین نویسنده یا گوینده گفتار متن (با تشخیص هیأت داوران، جایزه به نویسنده یا گوینده گفتار متن اهدا خواهد شد)
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بهترین موسیقی متن (موسیقی تصنیفی)
جایزه شهید آوینی
تندیس طلایی شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۲۰ میلیون ریال
تندیس نقرهای شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال
تندیس برنزی شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال
جوایز بخش مسابقه کارآفرینی
جایزه اول: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال
جایزه دوم: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال
جایزه سوم: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۱۶۰ میلیون ریال
جوایز بخش ویژه کرونا
جایزه اول: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال
جایزه دوم: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال
جایزه سوم: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۱۶۰ میلیون ریال
جایزه ویژه هیات داوران: تندیس، لوح تقدیر و مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال
متقاضیان شرکت در چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» میبایست تا روز ۵ مهرماه، فرم شرکت در این رویداد را روی پایگاه اطلاعرسانی جشنواره به نشانی www.irandocfest.ir و یا وبسایت مرکز گسترش www.defc.ir تکمیل کرده و نسخه نهایی فیلم خود را حداکثر تا ۱۵ مهرماه ۹۹ از طریق ارائه لینک یا به شکل فیزیکی به دبیرخانه «سینماحقیقت» ارائه کنند.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه ۱۳۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
«چسب» به تدوین رسید
فیلم کوتاه «چسب» به تهیه کنندگی و کارگردانی وحید داوودپور و نویسندگی و مشاوره محسن میرزاخانی با موضوع حمایت از تولید کنندگان ایرانی ساخته شد.
در حال حاضر این فیلم ۴ دقیقه ای مراحل پایانی تدوین را پشت سر می گذارد و قرار است برای رقابت در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی فرستاده شود.
سایر عوامل فیلم عبارتند از بازیگران: روزبه اختری، بهداد قادری، مدیر برنامه ریزی: حامد کریوند، دستیار کارگردان: دلارام صانعی، مدیر فیلمبرداری: فرشاد یکتایی، صدابردار: ایمان روزبهانی، طراح لباس: سارا مژده، طراح گریم: سعیده رحیمی آشتیانی، منشی صحنه: زهرا خضوعی، عکاسان: عرفان فهرستی، ایمان مهدی زاده، مدیر تولید: مهدی فرشا.
معرفی مدیران جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰»
مدیران و مشاوران اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» با محوریت موضوع کرونا و تاثیر آن بر زیست فردی و اجتماعی معرفی شدند.
امیر شهاب رضویان به عنوان مدیر هنری، کریم خودسیانی به عنوان مدیر آموزش، زهرا مهدی به عنوان مشاور فرهنگ سلامت و رکسانا قهقرایی به عنوان مدیر روابط عمومی با اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» همکاری می کنند.
همچنین مقداد طرفه به عنوان مشاور اجرایی، محسن میرزاخانی به عنوان مدیر اجرایی و سیده زهرا خاتم بخش به عنوان مدیر هماهنگی این رویداد سینمایی را همراهی می کنند.
اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» به دبیری مریم دوستی در مرحله انتخاب آثار قرار دارد. این رویداد با حمایت شهرداری تهران، وزارت بهداشت، کمیسیون ملی یونسکو و سامانه هاشور پاییز ۹۹ به صورت آنلاین برگزار می شود.
«آب من را با خود بُرد» به تدوین رسید
مستند «آب من را با خود بُرد» که فیلمبرداری آن از سال گذشته در منطقه شوش، روستای سیدرضی و مسیر اردبیل به خوزستان آغار شده بود در مردادماه ۹۹ با فیلمبرداری فاز دوم آن در روستای قرهتپه اردبیل به پایان رسید.
این فیلم هماینک در آخرین مراحل تدوین قرار دارد و گروه تولید در تلاش است تا مقدمات حضور و نمایش آن را در چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» فراهم آورد.
در خلاصه موضوع مستند «آب من را با خود بُرد» آمده است: «مادری بعد از ۳۶ سال بیخبری، محل دفن فرزند شهیدش را در خوزستان، شهر شوش و روستای سیدرضی پیدا میکند. او برای انتقال پیکر فرزندش راهی محل میشود و ...»
عوامل تولید این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: حسن قهرمانی، تحقیق و پژوهش: هنگامه مظاهری، فیلمبرداران: سجاد دادپور، رضا عیسیپور، تدوین و صداگذاری: رضا گنجه، با حضور مادر شهید بالااوغلان عباسزاده، تهیهکننده: حسن قهرمانی، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
حضور «خرچنگ» در جشنواره انیمیشن اتاوای کانادا
انیمیشن کوتاه «خرچنگ» که به مدت ۱۱ دقیقه ساخته شده است، درباره پسربچهای خجالتی و منزوی است که علاقه دارد به عضویت گروه تئاتر مدرسه درآید، ولی تنها نقشی که به او پیشنهاد میشود نقش یک خرچنگ است.
در دوره چهلوچهارم جشنواره بینالمللی فیلم اتاوا در مجموع ۱۹۵۰ فیلم از ۸۴ کشور از سوی داوران این رویداد مهم انیمیشن بررسی شد که از این میان ۹۲ فیلم کوتاه و ۶ فیلم بلند انیمیشن به بخش مسابقه راه پیدا کرد.
همچنین ۱۶ فیلم در بخش دانشجویی و ۴۱ فیلم در بخش چشمانداز انتخاب شد که انیمیشن «خرچنگ» به کارگردانی شیوا صادق اسدی یکی از آثار راه یافته به بخش چشم انداز است.
در بخش چشمانداز این دوره از جشنواره اتاوا، چشمانداز فیلمهای کانادایی، چشمانداز فیلمهای جهانی و چشمانداز فیلمهای دانشجویی جهانی را شاهد هستیم.
جشنواره بینالمللی انیمیشن اتاوا یکی از رویدادهای مهم در زمینه انیمیشن جهان است که همه ساله از سال ۱۹۷۶ با نمایش فیلم، برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای انیمیشن در شهر اتاوا برگزار میشود.
امسال نیز تمامی نمایشها و نشستها از روز ۲ تا ۱۳ مهر ۱۳۹۹ مصادف با ۲۳ سپتامبر تا ۴ اکتبر ۲۰۲۰ این جشنواره به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ٢٠١١ نیز با پویانمایی «قصههای یک خطی ۶» اثر بهزاد فراهت در بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن اتاوا حضور داشت.