انتقال خون در شورای مدیریت بحران برخی استانها جایگاهی ندارد
- سید مرتضی طباطبایی، با بیان اینکه گسترس مراکز اهدای خون و دریافت خون از اهداکنندگان مستلزم وجود مجموعه کاملی از زیر ساختها است، افزود: دریافت خون از رگ اهداکننده تا تزریق آن به رگ دریافت کننده زنجیرهای به هم پیوسته است که نباید هیچ کدام از حلقههای آن دارای سستی و ضعف باشد.
وی به اهمیت نقش انتقال خون در پدافند زیستی اشاره کرد و گفت: وجود ذخایر خون کافی و قدرت تداوم فعالیتهای ضروری انتقال خون در بحرانها کاهش آسیب پذیری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران را موجب میشود.
دبیرکارگروه پدافند غیرعامل سازمان انتقال خون ایران با انتقاد از اینکه در برخی استانهای کشور انتقال خون در شورای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل فاقد کرسی ثابت است، ادامه داد: سازمان انتقال خون متولی انحصاری تامین خون و فراوردههای آن در کشور با رویکردی فنی و تخصصی است و میبایست در همه جلسات پدافند غیرعامل و مدیریت بحران حضوری پررنگ داشته باشد.
طباطبایی افزود: در سالهای اخیر در خصوص متمرکز کردن بخشهای خدمت رسان یک مجموعه به منظور تسریع در انجام خدمت و صرفه جویی در وقت و هزینه با هدف رضایتمندی ارباب رجوع تاکیدات فراوانی شده است، اما دستگاههای نقش آفرین در مدیریت بحران مانند سازمان انتقال خون میبایست توجه ویژهای به تمرکز زدایی در حوزه فنی داشته باشند.
وی با بیان اینکه زندگی انسان همواره با وقوع حادثه عجین است و این حوادث در برخی استانها بیشتر از سایر نقاط کشور رخ میدهد، ادامه داد: کمترین انتظار از دستگاههای خدمتگزار حوزه بهداشت و درمان در حوزه مدیریت بحران حفظ جان مردم، تضمین امنیت افراد و صیانت از حاکمیت ملی در همه مواقع و در برابر هرگونه شرایط است.
وی افزود: یک مجموعه توانمند انتقال خون میبایست با کارگیری هرگونه ابزار، شرایط و موقعیتها بتواند با کمترین تعداد منابع انسانی با تهدیدات مقابله کند و برای دستیابی به این اهداف ضروری است زیرساختهای انتقال خون با نگاه ویژه دانشگاههای علوم پزشکی که منابع بیشتری در اختیار دارند تقویت شود.
طباطبایی همچنین بر تقویت زیر ساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز تاکید کرد و گفت: شبکههای فناوری اطلاعات به ویژه در استانهایی که با مصرف خون بیشتر مواجه هستند و از شبکه خونرسانی کشوری خدمت دریافت میکنند باید مورد ارزیابی قرارگیرد و بیش از پیش تقویت شود.