صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هزینه دورکاری گران تمام شد

۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۶۴۹۵
دورکاری کارمندان و آموزش از راه دور در دوران کرونا باعث افزایش تقاضای کالای الکترونیکی شد، این افزایش تقاضا در کنار بالا رفتن نرخ ارز و پایین بودن عرضه این دسته از اجناس، سبب به وجود آمدن گرانی در این کالا‌ها شد.
_ روزنامه رسالت نوشت: شیوع کرونا با دورکاری و آموزش از راه دور در بسیاری از اداره‌ها و مدارس مصادف شد و این مساله باعث گردید تا تقاضای کالا‌های الکترونیکی بیشتر از قبل شود و موبایل، تبلت و لپ‌تاپ گل سرسبد این تقاضا‌ها شدند. رونق دورکاری و آموزش از راه دور باعث افزایش ناگهانی تقاضا و کاهش موجودی این کالا‌ها شدند و قیمت‌ها به‌یک‌باره سر به فلک زدند و به‌گونه‌ای رقم خورند که به‌عنوان نمونه لپ‌تاپی که قبل از کرونا در حدود ۸ میلیون تومان قیمت داشت، اکنون به بالای ۲۰ میلیون تومان رسیده و در این شرایط طبیعی است که بازار دست‌دوم‌ها و البته تعمیرات، داغ شده است.
 
بالا رفتن قیمت لپ‌تاپ و تبلت علاوه بر افزایش قیمت ارز که به‌طور مستقیم بر گرانی آن‌ها اثرگذار بوده است، تاخیر در ثبت سفارش و واردات هم از علل گرانی محسوب می‌شود. در شرایطی که نیاز به استفاده از این محصولات به‌شدت افزایش پیدا کرده است به‌طور میانگین چهار ماه برای خروج کالا از گمرک زمان صرف می‌شود و این مدتی است که نرخ‌ها را به سمت گرانی سوق می‌دهد. درحالی‌که با وجود افزایش تقاضا، باعرضه کم روبه‌رو هستیم، قانون همیشگی عرضه‌کم و تقاضای زیاد بر گرانی سرسام‌آور لپ‌تاپ تبلت و سرفیس دامن زده است.
 
محمد فرجی رییس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران علت گرانی در لپ‌تاپ و تبلت را مرتبط به فروشندگان ندانست و گفت: کمپانی‌های اصلی لپ‌تاپ و تبلت به علت رکود در کرونا ۱۰ تا ۱۵ درصد از کالا‌های خود را گران کردند. این افزایش در برند‌های اصلی بود و برند‌های فرعی احتمالا بیشتر از این میزان گران شدند.
 
وی با بیان این‌که امکان احتکار لپ‌تاپ و تبلت بسیار کم است، گفت: احتکارکنندگان باید دارای توانایی مالی زیادی باشند درحالی‌که تاجران صنف ما همه نماینده محصولات هستند. نمایندگان با وجود تحریم در کشور‌های همسایه دفاتری ایجاد کرده‌اند تا کالا خریداری و به ایران وارد کنند که بعد‌ها بتوانند محصولات را پشتیبانی نمایند؛ بنابراین امکان احتکار بسیار پایین است.
 
فرجی اضافه کرد: از ۲۵۰۰ عضو رسمی اتحادیه، ۴۰۰ عضو شرکت و مابقی مغازه‌دار هستند. مغازه‌داران توان خرید تعداد زیاد لپ‌تاپ را ندارند تا آن را احتکار کرده و بعدا با قیمت بالاتر به فروش برساند.
 
رییس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران افزود: لپ‌تاپ و تبلت به دلیل شیوع کرونا و دورکاری کارمندان و دانش آموزان و دانشجویان به یکی از اساسی‌ترین کالا‌های خانوار تبدیل شده است. این کالا‌ها افزایش درخواست زیادی داشته‌اند و مسوولان ذی‌ربط باید میزان سقف اختصاص‌یافته به نمایندگان محصولات را افزایش دهند درحالی‌که نه‌تن‌ها این میزان بالاتر نرفته، بلکه گرفتن همان تعداد قبلی هم با مشکلاتی روبه‌روست.
 
وی با اشاره به بالا رفتن نرخ ارز و گران شدن محصولات IT گفت: کالای IT به نرخ ارز وابسته است و گران شدن دلار بر قیمت کالا‌ها تاثیر مستقیم می‌گذارد. واردات اکنون با ارز آزاد صورت می‌گیرد درحالی‌که در گذشته با ارز نیمایی انجام می‌گرفت و اکنون هم ارز نیمایی با ارز آزاد برابری می‌کند. 
 
رییس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران داخلی سازی لپ‌تاپ و تبلت در داخل امکان‌پذیر ندانست و افزود: در گذشته شرکتی نماینده MSI در ایران بود که یک درصد نیاز بازار را جواب می‌داد درحالی‌که باید سالیانه ۳۰ درصد در بازار تولید می‌کرد، اما به علت عدم امکان تولید به میزان موردنظر به کار خود پایان داد. 
 
فرجی در پایان سخنانش خرید لپ‌تاپ و تبلت را به‌موازات یکدیگر عنوان کرد و افزود: به علت گران شدن لپ‌تاپ، بخشی از خانواده‌ها برای استفاده فرزندان روی به خرید تبلت آورده‌اند. در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها هم میزان فروش افزایش پیدا کرده است، ولی کمبود کالا در کشور وجود دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *