صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بی خانمانی در آمریکا؛ چرخه‌ای ناقص که پایانی ندارد

۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۵۶۳۲۷
معضل بی خانمانی در آمریکا، موضوعی است که به اندازه تاریخ این کشور قدمت دارد و نشان دهنده بحران و نابرابری اقتصادی در این کشور است.
آمریکا دومین کشور دارای بالاترین نرخ بی خانمانی در میان کشور‌های پیشرفته جهان است.
 
این کشور پس از آلمان که بیش از ۶۵۰ هزار بی خانمان دارد، با ثبت حدود ۵۷۰ هزار بی خانمان، شاهد خانه به دوشی ۱۷ نفر از هر ۱۰ هزار نفر از شهروندانش است.
 
به گزارش «hud.gov، یو اس نیوز و گلوبال سیتیزن»، بی خانمانی که اکنون به بحرانی جهانی تبدیل شده، ارتباط مستقیم و پیوندی ناگسستنی با فقر، تبعیض و نابرابری دارد.
 
در میان پنج شهر نخست با بالاترین تعداد افراد بی خانمان، نام ۲ شهر بزرگ آمریکایی وجود دارد.
 
براساس این دسته بندی، «لس آنجلس» در رتبه چهارم و «نیویورک» در رتبه دوم قرار دارند.
 
واضح است که آنچه که به بی خانمانی افراد می‌انجامد، بحران‌ها و اختلال‌های اقتصادی هستند که ناپایداری مالکیت مسکن را در پی دارند.
 
نخستین موج بی خانمانی در آمریکا در پایان جنگ داخلی رخ داد؛ هزاران بازمانده جنگ و میلیون‌ها برده رها شده از شر برده‎ داری در پایان این جنگ شاهد بی خانمانی بودند.
 
این روند در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ در پی وقوع زنجیره‌ای از اتفاقات چهره عوض کرد.
 
مهم‌ترین اتفاقات در این زمینه تخریب ساختمان‌های قدیمی بود که منجر به بی خانمانی ساکنانش شد.
 
روند بی خانمانی در دهه‌های بعدی ادامه یافت تا به صورت پیامد هزینه بالای مسکن خود را نشان داد؛ این مشکل همچنان اصلی‌ترین دلیل بی خانمانی در آمریکاست؛ البته نباید از عامل خشونت خانگی به عنوان دلیل عمده بی خانمانی زنان و تبعیض نژادی در بازار کار به عنوان دلیل مهم بی خانمانی رنگین پوست‌ها در آمریکا غفلت کرد.
 
در حالی که حدود نیم میلیون نفر از مردم آمریکا در حاشیه بزرگراه ها، خیابان ها، ساختمان‌های نیمه فروریخته و جا‌هایی مانند این‎ها، زندگی می‌کنند، دولت آمریکا، دلیل افزایش شمار آنان را ساخت پناهگاه می‌داند.
دولت آمریکا مدعی است که افزایش شمار سرپناه سبب افزایش تعداد بی خانمان‌ها و گسترش معضل بی خانمانی می‌شود؛ چرا که مردم با مشاهده این سرپناه ها، به دنبال مسکن نمی‌روند.
 
حلقه مفقوده این استدلال، بحران مالی و مشکلات اقتصادی است که سبب بی خانمانی این افراد می‌شود.
 
براساس بررسی‌های انجام شده توسط کارشناسان آمریکایی، بی خانمانی ارتباطی تنگاتنگ با ضعف سلامت جسمی و روانی دارد و میزان بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و اچ آی وی در میان افراد بی خانمان ۳ تا ۶ برابر بیشتر از عامه مردم است.
 
دلیل این امر نیز نبود مراقبت‌های بهداشتی، عدم امنیت غذایی و دسترسی محدود به منابع و خدمات اجتماعی برای افراد بی خانمان است.
 
انتظار می‌رود بحران بی خانمانی در آمریکا در پی رکود اقتصادی ناشی از شیوع بیماری «کرونا»، تشدید شود.
 
در عین حال ایالت «کالیفرنیا» که ۳ شهر نخست با بالاترین آمار بی خانمان‌ها را در اختیار داشت، در پی آتش سوزی‌های بی پایان فصلی، با موج جدیدی از افراد بی خانمان مواجه شده است؛ بخشی از آنها افرادی هستند که سرپناه‌های موقت خود را از دست داده اند و بخشی دیگر افرادی هستند که بر اثر آتش سوزی به این درد دچار شده اند. این ایالت پیشتر ۱۵۰ هزار بی خانمان را ثبت کرده بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *