صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وضعیت اتحاد متشنج شورای همکاری خلیج فارس؛ بحران مالی در پی شیوع کرونا و کاهش بهای نفت

۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۵۶۲۹۶
شورای همکرای خلیج فارس در پی شیوع کرونا و کاهش قیمت نفت با بحران اقتصادی مواجه شد که از جهات مختلف بر این کشورها تاثیر منفی گذاشت.
شیوع بیماری «کرونا»، به شکلی خاص وابستگی کشور‌های حوزه خلیج فارس به درآمد حاصل از صادرات هیدروکربنی را آشکار و آنها را با چالش‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی مهمی روبرو کرد.
 
به گزارش «سوفان سنتر»، کاهش بهای قیمت نفت، کشور‌های حوزه خلیج فارس را ناچار به کم کردن میزان هزینه ها، فروش اوراق قرضه دولتی و استفاده از صندوق ذخیره ارزی خود کرده و مهاجران زیادی را به کشور‌های مبدا بازگرداند.
 
مشکلات اقتصادی این کشور‌های عموما ثروتمند، در حال سرایت به کشور‌های فقیرتر عربی است که به حمایت اقتصادی کشور‌های مذکور وابسته هستند؛ این امر می‌تواند به تعمیق اختلافات اقتصادی و سیاسی در منطقه و فراتر از آن منجر شود.
 
در عین حال، فشار اقتصادی وارد بر کشور‌های خلیج فارس می‌تواند تلاش‌های آمریکا برای تقویت توانمندی‌های این کشور‌ها را با چالش‌های جدی مواجه و پیچیده‌تر کند.
 
آمریکا که در هفته‌ها و ماه‌های اخیر کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس را برای مقابله با آنچه رشد روزافزون توانایی موشکی ایران خوانده شده، تحت فشار قرار داده، اکنون با بحران مالی این کشور و ناتوانی آنها از تامین هزینه بیش از ۱۰ میلیارد دلاری مواجه شده است.
نکته این جاست که در حالی که این کشورها، به دلیل مشکلات مالی قادر به خرید نیاز‌های تسلیحاتی خود نیستند، ایران با وجود تحریم‌های شدید آمریکا، در مسیر تولید تسلیحات بومی پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.
 
شش پادشاهی عربی خلیج فارس که در اتحادی متشنج و پرتنش با نام «شورای همکاری خلیج فارس» به هم پیوند خورده اند، در پی شیوع کرونا، متوجه اثرات سوء وابستگی به صادرات انرژی شدند.
 
عربستان، کویت، امارات، قطر، بحرین و عمان که تلاش هایشان برای متنوع کردن اقتصادهایشان عمدتا ناکام مانده، برای مقابله با رکود اقتصادی مبتلابه ناچار به برداشتن گام‌هایی شدند که نارضایتی مردم را نیز به دنبال داشته است؛ از جمله آنها می‌توان به کاهش یا قطع کمک‌های داخلی و بازگرداندن مهاجران خارجی به کشورهایشان از جمله اقداماتی هستند که این کشور‌ها انجام داده اند.
 
گام‌های مذکور تا حد زیادی امنیت اقتصادی این کشور‌ها را در آینده به خطر انداخته و پروژه‌های متعددی را متوقف کرده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *