وجود علائم حیات در سیاره ناهید؛ از احتمالات تا واقعیت
– دانشمندان به تازگی در جوّ سیاره ناهید شواهدی را کشف کرده اند که میتواند نشانه وجود حیات در دومین سیاره منظومه شمسی به شمار برود.
گروهی از دانشمندان با انتشار نتایج تحقیقات خود در ۲ مقاله گزارش دادند که با استفاده از تلسکوپهای قوی در جوّ سیاره «ونوس» آثار گاز «فسفین» را مشاهده کرده اند.
در صورت انجام مطالعات بیشتر و اثبات این موضوع، دانشمندان به دنبال آثار حیات در این سیاره خواهند بود.
اگرچه ستاره شناسان گفته اند که هنوز درباره یافته خود اطمینان ندارند، اما نشانههایی از نوعی زندگی میکروبی عجیب را در ابرهای اسید سولفوریکی جوّ ناهید مشاهده کرده اند.
در این مطالعه جدید که نتایج آن طی ۲ مقاله در ژورنال «نیچر آسترونومی» منتشر شده، ۲ تلسکوپ مستقر در هاوایی و شیلی ابرهای ضخیم جو ونوس را مورد بررسی قرار داده و آثار شیمیایی گاز «فسفین» را در آن مشاهده کرده اند.
گاز «فسفین» یک گاز سمی است که در روی زمین تنها ارتباط با حیات دارد.
یافته جدید این پرسش را در ذهن بسیاری از فضانوردان ایجاد کرده که آیا سیارهای که زمانی بیش از هر سیاره دیگر در منظومه شمسی به زمین شبیه بوده، مورد غلفت بشریت قرار گرفته است.
«سارا سیگر»، از دانشمندان ستاره شناسی در موسسه فناوری «ماساچوست» و نویسنده یکی از ۲ مقاله اخیر، در این باره میگوید «این یافتهای خیره کننده و غیر قابل انتظار است و قطعا زمینهای برای تحقیقات بیشتر درباره احتمال وجود حیات در جوّ ونوس خواهد بود.»
«کلارا سوساسیلوا»، از دانشگاه «هاروارد» که تمرکز تحقیقات وی بر روی گاز «فسفین» قرار دارد و مقاله دوم را نوشته، در این باره میگوید «ما میدانیم که این یک یافته فوق العاده است.»
«سارا استوارت جانسون»، یکی دیگر از اعضای این گروه تحقیقاتی میگوید «ونوس به مدت طولانی مورد غفلت ناسا قرار گرفته و این مایه شرمساری است.»