پلیس برای ساماندهی موتورسیکلت ها نسخه جدید پیچید
- سردار محمدحسین حمیدی اظهار داشت: از زمانی که موتور سیکلت تولید و به بازار عرضه شد، طرحهای متنوعی برای ساماندهی موتور سیکلت سواران در ادوار مختلف توسط دولت و مجلس، تصویب، قانون، ابلاغ و اجرایی شد.
وی با اشاره به نتیجه اجرای طرحهای متنوع در راستای ساماندهی موتورسیکلت سواران در دورههای مختلف زمانی افزود: محصول اجرای طرحهای متنوع را در ادوار مختلف مشاهده کردیم! و میبینیم؛ هم اکنون در کل کشور قریب به یک میلیون موتور سیکلت در پارکینگها انباشت و توقیفی داریم، این در حالیست درشهر تهران، بیش از ۶۰ هزار موتورسیکلت در پارکینگها به دلیل تخلفات راکبان توقیف شده است.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ توضیح داد: پلیس بر مبنای وظایف ذاتی و قانونی در برابر موتورسیکلت سواران متخلف اعمال قانون میکند، هر چند، در پی اعمال قانون و برخوردها، کشمکش وکش و قوسهایی وجو دارد ... به هر حال این موضوع که برخی از راکبان از طریق موتورسیکلت امرارمعاش میکنند بر ما پوشیده نیست؛ وقتی در راستای اجرای قانون، مجبوریم موتور فرد متخلف را متوقف کنیم و به پارکینگ انتقال دهیم برای خود ما هم سخت است، ولی چه کنیم؟! نمیتوانیم چشم بر روی تخلفات موتور سیکلت سواری که برای معیشت از این وسیله نقلیه استفاده میکند و از طرفی به عینه مشاهده میکند که پلیس تخلفات را رصد و اعمال قانون میکند و هم چنان بر بی قانونی اصرار دارد، ببندیم.
این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر اینکه ما نمیتوانیم در مقابل بی قانونی چشم پوشی کنیم و کوتاه بیاییم، یادآور شد: طرح ساماندهی موتورسیکلت سواران در سالهای گذشته اجرایی شده و، اما منتج به نتیجه مطلوب نشده است؛ لایههای محسوسی از عدم نتیجه یابی مطلوب را میتوان در اجرای این طرحها دید که موجب انباشت شمار زیادی موتور سیکلت در پارکینگها شده، از طرفی متاسفانه حجم تخلفات موتور سیکلت سواران بالاست و شاهد نارضایتی عمومی از رفتارهای پرخطر موتور سیکلت سواران هستیم بنابراین باید به راهکار " نو " اندیشید.
سردار حمیدی خاطرنشان کرد: امروز ما میخواهیم در اعمال قانون برای راکبان متخلف به یک روش "جدیدتر" متوسل شویم؛ به گونهای که هزینههای اعمال قانون در این حوزه اعم از توقیف و ارجاع به پارکینگ و از این دست نتایج را کاهش و در عین حال، آموزش و رضایت مندی عمومی و رفتارهای ترافیکی را ارتقاء دهیم و شاهد تخلفات کمتر و کمتر موتور سیکلت سواران در آینده باشیم.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اضافه کرد: در همین رابطه، طرحی را با عنوان " موتور یار " (البته نام طرح هنوز قطعی نشده است) در دست بررسی داریم؛ طرحی که با تعامل با قوه قضائیه، در پی استفاده از مجازاتهای جایگزین برای موتور سیکلت سوار متخلف هستیم، کارشناسان ما پیش نویس طرح را تهیه، تدوین و در گامهای اولیه بررسی موضوع، به نتایج خوبی دست یافته ایم و تقریبا موافقتهای ضمنی و تعاملی با مراجع ذی صلاح صورت گرفته و ان شاء الله به زودی کلیت طرح، نهایی میشود.
وی با بیان اینکه از آنجایی که فرآیند اعمال قانون، چون توقیف وسیله نقلیه فرد متخلف (موتور سیکلت) و... ماهیت "قانونی" دارد و کما فی سابق باقی است، افزود: در این طرح جدید با تحلیل رفتار راکب متخلف با بررسی چرایی اینکه "از خط ویژه در تردد است، چرا خلاف جهت حرکت میکند، از چراغ قرمز عبور میکند، " ... به یک "شاه کلید " میرسیم و آن "عجله" و "شتاب" است.
سردار حمیدی مطرح کرد: در نظر داریم با توقیف موتور سیکلت فرد متخلف در همان محل، بدون اینکه وسیله نقلیه موتوری به پارکینگ منتقل شود، در اختیار راکب ابزار ترافیکی قرار داده و فرد در یک بازه زمانی مشخص مثلا "دو ساعته " در محدودهای که تخلف را مرتکب شده در کنار همکاران ما مانع تخلفات موتور سواران دیگر شود.
این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: زوایای مختلف این طرح اعم از ابعاد حقوقی، اجتماعی، فرهنگی، شهروندی و ... در حال بررسی و تکمیل است، طرح مذکور به قوه قضائیه ارائه شده و طی هفتههای گذشته، جلسات مستمری با مسئولان و کارشناسان امر داشته و این سلسله نشستها ادامه دارد و ان شاء الله پس احصاء کامل پیامدهای طرح، اجرای آن مصوب میشود و در آیندهای نه چندان دور عملیاتی میشود.