تخم مرغ هم بال درآورد؛ ۸۵ درصد افزایش قیمت در یک هفته
_ روزنامه وطن امروز نوشت: افزایش ۸۵ درصدی قیمت هر شانه تخممرغ در هفته اخیر واقعیت تلخی است که گزارشهای میدانی آن را تایید میکند. تخممرغ به عنوان ارزانترین منبع پروتیین و یکی از اصلیترین اقلام سبد غذایی خانوارها شناخته میشود. به همین دلیل گرانی آن فشار اقتصادی زیادی را به خانوادههای کمدرآمد تحمیل میکند.
این افزایش قیمت گاه موجب حذف یا کمرنگ شدن این ماده غذایی در سبد خانوارها میشود. قیمت تخممرغ در هفته اخیر افزایش ناگهانی بسیار زیادی داشته است. این میزان افزایش قیمت در چنین بازه زمانی کوتاهی موجب تحیر خانوادهها هنگام خرید این محصول شده است.
مهدی یوسفخانی، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی ضمن تایید افزایش ۸۵ درصدی قیمت هر شانه تخممرغ در هفته اخیر گفت: طی یک هفته اخیر قیمت هر شانه تخممرغ از ۲۰ هزار تومان، به ۳۸ هزار تومان برای مصرفکننده رسیده است.
ناتوانی دولت در تأمین خوراک طیور
قیمت خوراک دام و طیور همواره بر قیمت تمامشده محصول تاثیر بسزایی دارد. سویا و ذرت از اصلیترین خوراکهای مرغ هستند که این روزها با افزایش قیمت و کمبود آن در بازار مواجه هستیم. قیمت مصوب هر کیلو سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان است، اما از آنجا که دولت تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد خوراک مرغ را تامین میکند، مرغدار مجبور است برای تامین غذای طیور خود، این کالا را در بازار با قیمت ۱۳ هزار تومان خریداری کند.
به این ترتیب تولیدکنندگان مجبورند ۷۰ درصد از نیاز خود را با قیمتی بسیار بالاتر از قیمت مصوب تامین کنند. قیمت مصوب ذرت نیز هزار و ۳۰۰ تومان است، اما قیمت آن در بازار به ۳ هزار تومان رسیده است. در این راستا ناصر نبیپور، رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران گفته است اگر دولت در تامین خوراک دام و طیور راهکار اساسی درنظر نگیرد «تخممرغ به کیلویی ۲۳ هزار تومان و هر شانه به ۵۰ هزار تومان هم خواهد رسید».
صادرات بیرویه؛ علت افزایش قیمت
افزایش قیمت ارز و بهصرفه بودن صادرات تخممرغ باعث شده تولیدکنندگان تخممرغ علاقه زیادی به عرضه محصولاتشان در داخل کشور نداشته باشند. این اقدام موجب کمبود تخممرغ در بازار و کاهش عرضه این محصول میشود که خود یکی از دلایل افزایش قیمت این محصول است.
یوسفخانی در رابطه با عوامل گرانی تخممرغ بیان کرد: قیمت تخممرغ به دلیل افزایش صادرات این روزها در حال افزایش بوده و دلیل گرانی تخممرغ، همین صادرات بیمنطق و بیرویه است. وی در پاسخ به این سوال که چرا صادرات کاهش نمییابد یا لغو نمیشود، خاطرنشان کرد: باید صادرات منطقی بوده و برنامهریزی آن به نحوی باشد که به بازار داخل لطمه وارد نشود و صادرکنندگان نیز بازار خود و رقابت با کشورهای دیگر را از دست ندهند. به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی، نباید اجازه بیحد و اندازه به صادرات مرغ و تخممرغ داده شود که باعث ایجاد مشکل در تأمین و قیمت بازار داخل شود.
انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.