صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسئولیت مردم در جلوگیری از انباشت زباله در جوی‌ها با آغاز فصل پاییز

۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۶۰۳۶
چند روزی به آغاز فصل پاییز و سرد شدن هوا باقی نمانده است، اما نگرانی‌ها درباره آبگرفتگی معابر با انباشت زباله در جوی‌ها وجود دارد.

چند روزی به آغاز فصل زیبای پاییز نمانده است و احتمالا تا چند روز دیگر بارش‌ها باران آغاز می‌شود، اما آنچه در این زمینه نگران کننده خواهد بود، انباشت زباله و عدم همکاری مردم در این زمینه برای خودداری از ریختن زباله‌ها به درون جوی‌هاست که موجب پس زده شدن آب به بیرون و آبگرفتگی معابر می‌شود.

هرساله شهرداری هزینه‌های کلانی را برای این مساله هزینه می‌کند تا ظرفیت کانال‌ها و معابر به میزان پیش‌بینی‌های انجام شده در فصول سرد کافی باشد و در همین زمینه اقدامات جدی برای پاکسازی انهار، رود‌ها و جوی‌ها انجام می‌شود.

با این وجود همچنان شاهد انباشت زباله‌ها در جوی‌ها هستیم و برخی ناآگاهانه این مساله را جدی نمی‌گیرند که این مساله می‌تواند تا چه میزان آسیب و ضرر به روند مدیریت شهری بزند.

برای مثال گمان کنید در یک روز سرد پاییزی باران شدیدی شروع باریدن کند و جوی‌ها به خاطر انباشت زباله آب را پس زده و آبگرفتگی را ایجاد کنند، این مساله در ساده‌ترین شکل آن باعث ایجاد ترافیک، برهم خوردن نظم شهری و جابه‌جایی برنامه‌ریزی افراد می‌شود.

البته کار به اینجا ختم نمی‌شود و در بارش‌های شدید این مساله به ظاهر ساده می‌تواند موجب وقوع سیل و آسیب‌های جانی و مالی شود که عملا تبعات آن جبران ناپذیر است.

در این شرایط مردم باید این مساله را جدی گرفته و نباید به صورت سرسری از آن عبور کنند چراکه امسال علاوه بر زباله‌های عادی با پسماند‌های کرونایی نیز روبه‌رو هستیم و اگر ماسک یا دستکش خود را همینطور بدون توجه به روی زمین یا داخل جوی‌ها بیندازید، ممکن است این مساله سبب انتقال بیشتر بیماری و آلوده شدن شهر شود.

به گفته کارشناسان در این شرایط مردم باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا بتوانند مدیریت شهری را در این مساله یاری کنند.

نقش مردم در کاهش انباشت زباله در جوی‌های آب

محمد حقانی در گفتگو با میزان بر بر ضرورت تمهیدات شهرداری تهران برای افزایش بارندگی‌ها در پاییز و زمستان تاکید کرد و گفت: «در آستانه آغاز فصل پاییز و زمستان قرار دادیم و این مساله با افزایش بارندگی‌ها و روان شدن آب‌ها در مسیل‌ها همراه خواهد بود و نقش مردم در این زمینه حیاتی است چراکه شاید این کار مردم زمان چندانی و توان آنچنانی از آنان نبرد، اما این مساله می‌تواند از هزینه‌های کلان شهرداری در این حوزه جلوگیری کند. با همکاری مردم هم شهرمان تمیز می‌ماند و هم از مشکلات روان شدن سیل در مسیل‌ها و رواناب‌ها جلوگیری می‌شود.»

بد نیست بانید که شهرداری هرساله هزینه کلانی را بر این مساله درنظر می‌گیرد که با فرهنگسازی در این زمینه و همکاری مردم می‌توان بخش مهمی از این مساله را حل کرد، هرچند که بخشی از این اقدامات هرساله از سوی شهرداری تهران اجرایی می‌شود، اما کمک مردم در صرفه‌جویی هزینه‌ها نقش اساسی دارد.

هدررفت بودجه‌های کلان با انباشت زباله درون جوی‌های آب

این مساله را با معاون فنی عمرانی حناچی در میان گذاشتیم و او در گفتگو با میزان به تشریح اقدامات انجام شده در این حوزه پرداخت و گفت: با همکاری معاونت خدمات شهری ده نقطه از گلوگاه‌هایی را که احتمال می‌دادیم در هنگام وقوع باران‌های سیل‌آسا مشکل‌ساز شوند، شناسایی کرده و در حال برطرف کردن این مشکلات هستیم که از این نقاط کار سه گلوگاه به اتمام رسیده و باقی نیز در حال انجام است که این از جمله پروژه‌های میان مدتی است که در حال انجام کار بر روی آنان در شهر تهران هستیم. همچین نظارت کاملی از سوی دو معاونت بر مساله لایروبی و اقدامات لازم را برای جمع‌آوری آب‌های سطحی را همچون سال‌های گذشته داشته‌ایم و داریم تا همه پیش‌بینی‌های لازم در این خصوص انجام شود.

به گفته معاون حناچی موضوع خیلی پیش‌بینی نشده‌ای وجود ندارد مگر اینکه بارندگی خارج از ظرفیت کانال‌های شهر تهران صورت بگیرد مگر اینکه اگر بارندگی خارج از ظرفیت صورت بگیرد.

هرچند صبوری دیلمی بر این مساله نیز تاکید کرد که متاسفانه هرساله زباله‌های بسیاری به درون کانال‌ها، جوی‌ها، مسیر‌ها و نهر‌ها ریخته می‌شود که اجازه عبور آب را نمی‌دهند و این انباشت زباله موجب بیرون آمدن آب و آبگرفتگی خیابان‌ها می‌شود، مشکلی که تلاش صورت گرفته برای آن را بی اثر می‌کند و اگرچه سرمایه گزافی برای آن انجام شده است، اما ریختن زباله آن را بی فایده می‌کند.

در نتیجه موضوعی که باید به آن توجه کنیم این است که همه باید مسئولیت اجتماعی خود را در این زمینه جدی گرفته و تلاش کنیم تا از ریختن زباله‌های خود درون جوی‌های آب به خصوص در این شرایط کرونایی خودداری کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *