بذرپاش: با مسببان کوتاهی در عقد قراردادهای فوتبالی برخورد میکنیم/ مردم حق دارند ناراحت و نگران باشند
- مهرداد بذرپاش، رییس دیوان محاسبات کشور درباره نحوه ورود دیوان محاسبات به قراردادهای نجومی فوتبال در شبکه خبر اظهار داشت: از زمانی که به دیوان محاسبات آمدم یکی از مهمترین درخواستهای مردمی همین موضوع بود. اتفاقاتی در ورزش کشور میافتد که خیلی خوب است، اما اخیراً اتفاقات تلخی رخ داده است که هم مردم و هم تیمها را ناراحت کرده؛ مانند اتفاقاتی که درباره سرمربی تیم ملی رخ داد و ضرر و زیانی که به کشور وارد شد، یا اتفاقاتی که برای دو تیم پرطرفدار کشور استقلال و پرسپولیس رخ داده است که دچار چالش حقوقی با مربیانشان شدند و مرتب تهدید به محرومیت میشوند.
وی ادامه داد: این اتفاقات نشان میدهد هم تیم ملی، هم اسقلال و هم پرسپولیس گرفتار این موارد هستند. مردم هم میگویند چه خبر است که با این تنگناهای ارزی و اقتصادی چنین قراردادهای آنچنانی بسته میشود. بعد هم این مربیان میروند و شکایت میکنند و ضرر و زیان پرداخت میکنیم و تیمهایمان هم محروم میشوند. مردم حق دارند ناراحت و نگران باشند.
رییس دیوان محاسبات تصریح کرد: هم به قراردادهایی که منعقد شده و این مشکلات را بری کشور ایجاد کرده، ورود میکنیم و ارزیابی دقیقی انجام خواهیم داد و با مسببان که کوتاهی کردهاند طبق قانون برخورد خواهد شد. از طرفی در فصل جدید که باشگاهها درگیر انتخاب مربی و خرید بازیکن هستند نیز ورود جدیتری خواهیم کرد.
بذرپاش ادامه داد: متأسفانه چارچوب مشخص نداریم، اما با توجه به دولتی بودن استقلال و پرسپولیس میتوانیم ورود کنیم. وظیفه نظارتی ما در دیوان محاسبات، نظارت بر هر بخشی است که از بودجه دولتی کشور استفاده میکنند. بر تیمهایی که به عنوان بنگاههای اقتصادی و یا تیمهای خودروسازی نیز با اهرمهای دیگری نظارت خواهیم کرد. وزارت ورزش و جوانان به عنوان نهادی حاکمیتی که مسئول تنظیم مقررات در این حوزه است، باید ورود کند و ما هم حمایت میکنیم تا این چارچوبها را به باشگاهها ابلاغ کند. شاید خیلی از باشگاهها با روشهای مختلف بگویند ما خصوصی هستیم و دولتی نيستيم، اما روی تمام اینها نظارت داریم.
رییس دیوان محاسبات خاطر نشان کرد: خواسته ما این است که وزارت ورزش و جوانان همت جدیتری در چارچوبهای ابلاغ شده به خرج دهد. هر باشگاهی هر قراردادی میبندد و بعد از مدتی اتفاقاتی مشابه آنچه اخیراً شاهد هستیم، رخ میدهد و در فیفا محکوم میشویم، اما متاسفانه کسی هم در خصوص این قراردادها پاسخگو نیست، غیر از ضرر و زیان مالی، ضرر و زیان روحی است که به مردم وارد میشود، آنهم با این رقمهای کلان. وزارت ورزش باید جدیتر ورود کند؛ اتفاقات اخیر بخصوص درباره دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نشان داد که این ورود جدی نیست. یعنی قراردادها به نحوی بسته شده است که در نهایت ما محکوم شدیم.