صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا از طالبان برای رسیدن به منافع خود استفاده می کند

۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۶:۰۱
کد خبر: ۶۵۵۷۱۸
شخصیت ها و آگاهان سیاسی افغانستان همزمان با برگزاری نشست گفت وگوهای صلح بین افعانستانی که در دوحه قطر در جریان است، در شبکه های مجازی هشدار دادند: برای آمریکا صلح و ثبات و حقوق بشر در افغانستان ارزشی ندارد و صرفا آنچه را که دنبال می کنند، منافع واشنگتن در این کشور است و این منافع به هر وسیله ای که بدست آید، توسط آنها حمایت می شود، حتی اگر طالبان ابزار آن باشد.

«احمدسعیدی» دیپلمات سابق افغانستان در پاکستان و استاد دانشگاه در این زمینه گفت: آمریکا با توجه به منافع خود تصمیم می گیرد و از مفاهیم دموکراسی ، حقوق زنان، انتخابات ،جامعه مدنی و صلح در هر جا که به نفع آنها باشد استفاده می کنند و در افغانستان نیز هنگامی که حکومت طالبانی نیز همراه با منافع آنها باشد از آن دفاع می کنند.

سعیدی در صفحه فیسبوک خود با اشاره به اینکه دونالد ترامپ، چند روز پیش اذعان کرد که من ولیعهد عربستان را در موضوع قتل قاشقچی نجات دادم و گرنه نابود می‌شد نوشت: آمریکا برای منافع خود حقوق همه ملت ها را زیر پا می گذارد.

این شخصیت سیاسی افغانستان استدلال کرد : مگر آمریکایی دادگاه لاهه را به خاطر جنایت جنگی سربازان در افغانستان تحریم نکردند. ای کاش آمریکایی‌ها ۱۹ سال پیش از نظام طالبانی در این کشور حمایت می‌کردند که صدها هزار نفر از مردم افغانستان کشته نمی شدند.

«عبدالطیف نظری» دیگر آگاه مسائل سیاسی افغانستان هم دراین زمینه نوشت : دو دهه پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، فاصله بین قدرت واقعی آمریکا و قدرت اقناعی آن بسیار زیاد شده است. از همین رو دیپلماسی فرهنگی آمریکا با چالش های جدی در دنیای امروز مواجه شده است.

نظری افزود: ناکارآمدی استراتژی نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان نیز ناشی از ناکامی دیپلماسی و فرهنگی کاخ سفید است. به همین دلیل آمریکا پس از دو دهه حضور در افغانستان هنوز نتوانسته است به پیروزی مورد نظر خود برسد. در واقع افغانستان پس از بیست سال حضور آمریکا، کماکان عرصه رشد رادیکالیسم، تشدید خشونت و کانون ناامنی است.

وی یادآوری کرد: تاریخ افغانستان سراسر پر از تجربه‌های ناکام برای قدرت‌های مداخله گر است. تا کنون هیچ قدرت بزرگی نتوانسته است در این کشور به پیروزی مورد نظر خود برسد. به این ترتیب، اکنون که نشست دوحه به صورت رسمی در حال دایر شدن است، آینده این کشور مبهم و در وضعیت نامعلوم قرار دارد.

عبدالطیف پدرام دبیرکل حزب کنگره ملی افغانستان نیز در واکنش به نشست دوحه در صفحه فیسبوک خود نوشت: هنوز با صلح فاصله زیاد داریم. آنچه در قطر درحال رخ دادن است به نظر می رسد یک نمایشنامه باشد چرا که واقعیت افغانستان در شرایط کنونی همان جنگ است.

رئیس حزب کنگره ملی افغانستان افزود: زیر چکمه‌های اشغالگران و در غرش تانک‌ها و بالگردهای نظامیان اشغالگر نمی‌توان از دولت و کشور باعزت و صلح باعزت سخن گفت.

 

 

نشست رسمی اولیه گفت وگوهای صلح بین افغانستانی میان گروه طالبان و هیات دولت افغانستان از روز گذشته در دوحه پایتخت قطر آغاز شده، اما طبق گزارش های رسانه ای احتمالا گفت وگوهای اصلی در روز سه شنبه برگزار شود.

/انتهای پیام/

ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *