صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هستۀ مقاومت توسط امام (ره) تشکیل شد/ روایتی از تیم ۸ نفره زنان ایرانی در مقاومت ۳۳ روزه/ در برجام قائل به مدارا شدیم و ضربه خوردیم

۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۵۴۳۳
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
بعضی از دوستان لبنانی ما می‌گفتند ایران در جبهه نظامی به ما کمک کرد اما در جبهه فرهنگی شما چقدر استمداد از ما کردید. آن موقع یک تیم هشت نفره از زنان ایرانی تشکیل دادم و گفتم «هرکه دارد هوس کرببلا بسم الله».
- حسن رضائیان - مقاومت  «حزب‌الله»، «جهاد»، «حماس» «انصارالله»، «حشدالشعبی» و ... فرزندان خَلَف جمهوری اسلامی ایران و پرورش یافته در دانشگاه دفاع مقدس هستند که حکم خاری بر چشم رژیم اشغالگر قدس و آمریکا سازنده این ماشین آدم‌کُشی و کودک‌کُش در جهان اسلام را دارند.
 
زنان نیز هم‌پای مردان مقاومت در دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) و حریم مقدس ائمه مطهر(ع) گام برداشته و بر می‌دارند تا با الگوگیری از اسوه صبر و مقاومت حضرت زینب کبری(س) نشان دهند آنها سهم مهمی در انتقال پیام عاشورا در هر زمان و مکانی را دارند.
 
جبهۀ مقاومتِ دانش‌آموختگانِ مکتبِ زینب کبری (س)، مقابل رژیم صهیونیستی در مسیر استکبارستیزی، اسلحه بر دوش «مقاومت» رامعنا کردند.

انقلاب اسلامی ایران زنگ مقاومت را در نه صرفاً در منطقه که بلکه در جهان به صدا درآورد، آزادی‌خواهان و انقلابیون جهان دروس ایثار، دلاوری، غیرت و وطن‌پرستی را به خوبی در سنگر مقابله با رژیم صهیونیستی با الگوبرداری از درس‌آموزان دفاع مقدس شهیدان همت، باکری، زین‌الدین و دیگر سرداران سپاه اسلام با زمین‌گیر کردن این غده سرطانی به خوبی پاس کردند.

امام راحل با شکستن بت طاغوت در ایران، با دم مسیحایی خود انقلابیون منطقه را که زیرسایه کدخدای شیطان صفت جهان یعنی آمریکا و فرزند نامشروعش رژیم صهیونیستی قرار داشتند، بیدار کردند و نشان دادند با دست خالی ولی با تکیه بر ایمان و قدرت الهی، می‌توان شاخ غول شیطانی و جهان‌خوار را شکست.

مقاومت ۳۳ روزه لبنان، حمله موشکی ایران به عین العسد و سایر حملات به مواضع استکبار جهانی، نشان دهنده پایان قلدری این کد خدای تروریست جهان در منطقه است.

پرتاب موشک‌هایی از جنس ایثار، وطن پرستی و استکبار ستیزی به مواضع رژیم صهیونیستی از سکوی الگوساز دفاع مقدس ایران، گنبد آهنی این رژیم اشغالگر قدس را به حیات خلوت پهباد‌ها و موشک‌های مقاومت تبدیل کرده است.

در آستانۀ چهلمین سالگرد دفاع مقدس، تحریریه سیاسی با خانم عزت السادات میرخانی استاد دانشگاه و از رزمندگان جبهۀ فرهنگی در مقاومت ۳۳ روزۀ حزب‌الله لبنان به گفت‌وگو نشست، مشروح این گپ‌وگفت به قرار زیر است:

فعال فرهنگی جبهه مقاومت
میزان: ابتدا از اینکه وقت خودتان را در اختیار قرار دادید، سپاسگزارم. برای ورود به بحث بفرمایید در مقاومت ۳۳روزه در کدام بخش فعال بودید؟
میرخانی: سلام عرض می‌کنم خدمت مردم عزیز ایران و چهلمین سالگرد دفاع مقدس را که همزمان شده با ایام سوگواری امام حسین (ع) به مقام معظم رهبری، خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان عزیز تهنیت عرض می‌کنم بنده در حوزه فرهنگی فعال بودم.

تفکر مقاومت یکی از اصول اساسی، اندیشه شیعی به معنای خاص و اندیشه اسلامی به معن القلم است
میزان: با توجه به حضور در جریان «مقاومت ۳۳ روزه»، مقاومت را چگونه تعریف و تعبیر می‌کنید؟ و چه رابطه‌ای با فطرت انسان‌ها دارد؟
میرخانی: تفکر مقاومت یکی از اصول اساسی اندیشه شیعی به معنای خاص و اندیشه اسلامی به معنی القلم است. کل مسیر آیات قرآن کریم را اگر نگاه کنید، همه انسان‌های الهی یَکفُر بِالطّاغوتِ وَیُؤمِن بِاللَّه، هستند.

در آیت الکرسی صراحتاً می‌فرماید: «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۖ وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ ...»، یعنی این تعامل در اندیشه اسلامی تقابل حق و باطل و دنیای استکبار در مقابل دنیای استضعاف.

این میدان نبرد، تقابل دقیقاً دو تفکر است، که جبهه مقاومت، اعتقاد دارد تفکر الهی باید نظام بشریت را سامان بدهد، تفکری که می‌گوید «أناَ رَبُّکُمْ الأعْلی»، لذا اندیشه قرآن می‌گوید که قُل يا أَهلَ الكِتابِ، اصلاً اسلام خواستگاهش اتحاد بین جوامع بشری است، حتی با تفکرات متفاوت؛ لذا می‌گوید یا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا، می‌گوید‌ ای اهل کتاب نمی‌گوید مسلمان، يا أَهلَ الكِتابِ تَعالَوا إِلىٰ كَلِمَةٍ سَواءٍ بَينَنا وَبَينَكُم، یعنی هر انسان آزاده‌ای ولو اینکه از ادیان دیگری باشد، اگر شما بخواهید به آن ظلم و تعدی کنی مقابله می‌کند.

جبهه مقاومت، جبهه تنها مقابله حق و باطل نیست که ما بگوییم تنها مثلأ اندیشه توحیدی می‌خواهد اثبات حق کند و اندیشه غیر توحیدی می‌خواهد مقابل اندیشه توحیدی بایستد.

جبهه مقاومت بنیانی در فطرت ما دارد
جبهه مقاومت بنیانی در فطرت ما دارد؛ لذا در آن ایه می‌فرماید ی أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا، بیایید یک اصل مسلم را که همه به آن معتقدیم، بعد می‌گوید آن اصل مسلم چیست می‌فرماید: لِیَعْبُدُوا اللَّهَ، شما اهل کتاب خدا را قبول دارید، یعنی می‌آید بروی مشترکات یک وحدت ایجاد می‌کند وَلا يَتَّخِذَ بَعضُنا بَعضًا أَربابًا مِن دونِ اللَّهِ ما رو‌ی زمین بگوییم اربابی جز خدا نداریم.

شما اگر از یک یهودی هم بپرسید رب الاربابت کیست؟، پاسخ می‌دهد، درسته من یهودی هستم، ولی مبدا و معاد را قبول دارم؛ بنابراین بیاییم بروی اصولی که فطرت‌ها برپایه آن اصول است و عقل‌های آزادگان تمرکز کنیم، لذا امام حسین (ع) می‌فرمایند اگر دین ندارید آزاده باشید.

میزان: آزادگی و حریت به عنوان دروس مهم قیام عاشورا، چقدر در جهان آشفته امروز به جهانیان شناخته شده است؟
میرخانی: من از شما می‌پرسم اسارت بهتر است یا آزادی؟ خیلی از انسان‌ها در دنیای امروز با وجود نداشتن باور دینی ولی برای آزادگی و حریت ارزش قائل‌اند و آن حریت را نشانه انسانیت می‌دانند.

میزان: برگردیم به زمان «نبرد ۳۳ روزه» این مقاومت را به عنوان برگی از کتاب قطور مقاومت وسیلی محکم برچهره استکبار جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟
میرخانی: «نبرد ۳۳ روزه» جنگی نبود که متعلق به آن مقطع باشد، شما پشت صحنه  و جلوی این میدان تقابل حق و باطل را ببینید. یک حلقه‌ای دقیقأ ۵۰ -۶۰سال قبل از مقاومت علیه دنیای صهیونیست نه دنیای یهود، شکیل شد. این‌ها دنبال طراحی و ایجاد منطقه‌ای در قلب دنیای اسلام بودند و جا پایی را بگذارند، دقیقأ در قلب ارتباط آفریقاو آسیا و اروپا، به نام دولت فلسطین.
 آن وقت مقاومتی ایجاد شد، یک پای آن در لبنان، یک پایه اش در ایران و یک پایه آن در عراق بود.

هستۀ مقاومت توسط امام(ره) تشکیل شد
میزان: انقلاب اسلامی ایران چه نقشی در رونمایی از چهره مقاومت در منطقه داشت؟
میرخانی: معتقدم ما امروز برسر سفره‌ای نشستیم که باید بدانیم بنیان مقاومت حتی قبل از انقلاب بود ولی ظهور انقلاب اسلامی ایران این تقابل را علنی کرد. به طور مثال امام موسی صدر از ایران به لبنان سفر کرد و از آن طرف هم شهید چمران به لبنان رفت و هسته‌های مقاومت را در لبنان تأسیس کردند. همان زمان امام راحل در تبعید هسته مقاومت را در مقابل دنیای کفر و استکبار در ایران تأسیس کرد. از آن طرف شخصیت‌هایی مثل شهید صدر در عراق، این‌ها آمدند یک هسته مقاومت در کشور‌های اسلامی علیه دنیایی که داشت، جهان اسلام را می‌بلعید شکل دادند.

تشکیل تیم هشت نفره از زنان ایرانی در مقاومت ۳۳ روزه
میزان: چرا به لبنان سفر کردید؟ کدام یک از خاطراتتان را برای بازگو کردن برجسته می‌دانید؟

میرخانی: بنده در در لبنان بودم، خیلی برای من لذت بخش بود، هنوز هم این دغدغه را دارم بروم به لبنان و با اینکه بنده شخصیت علمی فرهنگی بودم. بعضی از دوستان لبنانی ما می‌گفتند ایران در جبهه نظامی به ما کمک کرد اما در جبهه فرهنگی شما چقدر استمداد از ما کردید. آن موقع یک تیم هشت نفره از زنان ایرانی تشکیل دادم و گفتم «هرکه دارد هوس کرببلا بسم الله». ما در قالب تیم هشت زن از کشور سوریه وارد لبنان شدیم و دقیقاً در مناطقی رفتیم که زیر بمباران شدید بود و آنجا به عنوان یک خواهری که می‌خواست این آزردگی را تسلیت بگویم، وارد شدیم.
 
آنجا خانواده‌هایی را داشتیم به طور مثال دختر خانمی بالای ۲۰سال سن داشت یک فرزندش در بغلش بود و فرزند دیگرش تازه مدرسه‌ای شده بود، وقتی با این خانم صحبت کردیم دیدم عقیدتی خاص داشت، می‌گفت ما در کنار زینب کبری کاری نکردیم. متوجه شدید جبهه مقاومت، اندیشه مقاومت را از کجا گرفته است، چرا این اندیشه در سه منطقه شیعی نشین به این شکل است و چرا امروز شخصیتی مثل سید حسن نصرالله در تیرس صهیونیست‌ها است. به هرحال محل استقرار ما در منطقه بود، همان جایی که در جریان این جنگ با خاک یکسان شده بود، اما محل گردش ما دور تا دور این منطقه جنگ زده بود، یعنی سواحل مدیترانه که واقعاً زیباترین مناطق است. دشمن نه فقط سرمایه‌های فکری ما، بلکه سرمایه‌های جغرافیایی و سرزمینی ما را می‌شناسد. 

احساس می‌کردم آن نشاطی که این مردم را نگه داشته است، فقط بخاطر فرهنگ مقاومت زینبی و فرهنگ مقاومت حسینی بود. به طور مثال پذیرایی منزل این‌ها اینقدر زیبا چیده شده بود و واقعاً زیبا زندگی می‌کردند ولی یک مرتبه که درب یکی از اتاق‌های این منزل را باز کردیم شکافی بزرگ و دیوار تخریب شده را می‌دیدید باورتان نمی‌شد که آنطرف این دیوار به اصطلاح شسته، رفته است.
 
منظورم از ذکر این مثال، توجه به منشاء مقاومت است که فقط مصداق این آیه وَلَقَد بَعَثنا فی کُلِّ أُمَّةٍ رَسولًا أَنِ اعبُدُوا اللَّهَ وَاجتَنِبُوا الطّاغوتَ ۖ فَمِنهُم مَن هَدَى اللَّهُ وَمِنهُم مَن حَقَّت عَلَیهِ الضَّلالَةُ ۚ فَسیروا فِی الأَرضِ ... است. این موضوعی بود که واقعأ به عینه می‌دیدید، ممکن بود مولفه‌های اسلامی مثلأ حجاب من را در زنان لبنانی نبینید، اما باورشان از من نسبت به فرهنگ مقاومت بیشتر بود. بنابراین امروز یک تحول در دنیا در حال ایجاد است، همان تحولی راکه قرآن دقیقاً نوید از آینده تاریخ می‌دهد، که می‌گوید «أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ». دلیل اینکه ما در این ۴۰سال که از عمر بابرکت انقلاب اسلامی می‌گذرد، بایک سری موانع روبرو بودیم، نداشتن مدریت صالحین از این موانع محض است.

میزان: سیمای تقابل با جبهه کفر را در رخسار دولت چطور می‌بینید؟
در برجام قائل به مدارا شدیم و ضربه خوردیم
میرخانی: دغدغه‌های تقابل مستقیم ما با جبهه کفر و صهیونیست در حوزه مدیریت کشور، یک میزانی با مدارا همراه بوده است، یک میزان ما در سیاست‌های دولتی قائل به مدارا شدیم از همان جا ضربه خوردیم، از جمله برجام.

حضرت زینب (س) در لباس اسارت درس حریت می‌دهد
اگر در یک ترازو، تاریخ و تمام وقایع تقابل حق و باطل را قراردهیم و شخصیتی مثل زینب کبری(س) را در کفه دیگر قرار دهیم، می‌فهمیم ایشان در لباس اسارت درس حریت می‌دهد. ما نمی‌توانیم مذبذب برخورد کنیم، مادامی که گاهی به خدا و گاهی به رسول عمل می‌کنیم، نمی‌توانیم جبهه مقاومت را آن گونه که حق مقاومت است، بشناسیم و معرفی کنیم. مثل جناب سردار سلیمانی خیلی هابودند، چرا تیر دشمن ایشان را نشانه گرفت، توجه کردید مقاومت یعنی چی. نماد مقاومت را در شخصیت‌های متعدد دیدیم و داشتیم، ولی این فرهنگ راباید توسعه دهیم.

تابستان سال ۲۰۰۶ میلادی، رژیم صهیونیستی طی حمله‌ای گسترده به لبنان، قصد اشغال این سرزمین را داشت، مقاومت ۳۳ روزه حزب الله، این تفکر را از ذهن رژیم اشغالگرقدس خارج کرد و مچ دست چدنی استکبار جهانی راخواباند.


برچسب ها: جبهه مقاومت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *