۹۰۰ پایگاه امداد و نجات نیاز داریم
به گفته معاون عملیات سازمان امداد و نجات، علاوه بر ۵۶۱ پایگاه موجود، برای پوشش سراسری کشور به ۹۰۰ پایگاه امداد و نجات دیگر نیاز است.
محمدباقر محمدی در گفتوگو با میزان گفت: ما در معاونت عملیات سازمان امداد و نجات، نوک پیکان مواجه با حوادث هستیم. این معاونت دارای سه بخش است. بخش اول مرکز کنترل عملیات است که وظیفه آن هماهنگی عملیاتها از طریق سیستمهای در اختیار سراسر کشور است. این بخش به صورت شبانه روزی فعال است و در هنگام حوادث، میزان نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز را مشخص و به منطقه اعزام میکند.
وی افزود: بخش دوم، مدیریت پایگاههای امداد و نجات است که در مجموع ۵۶۱ پایگاه جاده ای، کوهستانی و ساحلی در کشور فعال هستند. برای عملکرد هر چه بهتر و بر اساس پایشهای انجام شده، به ۹۰۰ پایگاه دیگر برای پوشش سراسری نیازمندیم.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به کمبود نیروی انسانی گفت: همچنین بر اساس بررسیهای صورت گرفته، نیازمند ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی جدید و متخصص هستیم تا در پایگاه ها مسغول کار شوند.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: این پایگاهها در سراسر کشور پراکنده هستند و در صورت گزارش حوادث به منطقه اعزام میشوند. در واقع امدادگران پایگاه ها، اولین تیمی امدادی هستند که به محل حادثه میرسند و در صورت نیاز نیروهای بیشتر اعزام میشوند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات اظهار کرد: وقتی که زلزله رخ میدهد، این تیم ها، اولین نیروهای امدادی و در واقع تیمهای ارزیاب هستند که به محل زلزله میروند و موقعیت و حادثه را ارزبابی کرده و امداد را آغاز میکنند.
محمدی درباره تاثیر ایجاد پایگاه هاب امداد و نجات در کاهش تلفات و خسارات گفت: از آنجایی که این تیمها در سریعترین زمان ممکن و از نزدیکترین مکان به محل حادثه اعزام میشوند، نقش موثری در کاهش تلفات دارند و با اقدامات سریع از خسارت بیشتر جلوگیری میکنند.
وی افزود: در تعطیلات تابستانی و عید نوروز که سفرهای جادهای افزایش پیدا میکند، این پایگاهها بسیار مفید خواهند بود.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر با اشاره به بخش سوم این معاونت ادامه داد: بخش سوم مربوط به تیمهای عملیاتی است که در سراسر کشور مستقر هستند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزارو ۲۸۰ تیم عملیاتی در کشور فعال هستند. همچنین تیمهای واکنش سریع در ۱۳۷ مراکز استانها وشهرستانهای بالای ۱۲۰ هزار نفر جمعیت ایجاد کرده ایم.
محمدی درباره کمبود اعتبارات بیان کرد: تجهیزات تخصصی و فردی این تیمها هزینه بر است و در صورت تامین اعتبارات لازم، در سایر شهرستانها نیز این تیمها تشکیل و مستقر میشوند.
مسئولیت بیشتر به ما محول کردند بدون تامین مالی
معاون عملیات سازمان امداد و نجات درباره قوانین جدید مدیریت بحران گفت: اخیرا بر اساس قوانین جدید تصویب شده، وظایف دیگری به ما محول شده است که ما توانایی انجام آنها را نداریم.
وی افزود: به عنوان مثال برای نجات در دریا و کوهستان امکانات و نیروی تخصصی نیاز است که ما در هلال احمر نداریم. همچنین وظیفه ما امر نجات جان افراد است نه کشف اجساد یا انتقال آنها که این مسئله باعث کاهش عملکرد ما در حوزه نجات میشود.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: متاسفانه تاکنون فقط وظایف را بیشتر کرده اند بدون اینکه امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی مورد نظر را تامین کنند.
محمدی با اشاره به خودروهای سازمان امداد و نجات گفت: با توجه به تکنولوژیهای جدید، حوادث نیز متفاوت شده اند و ما تجهیزات و خودروهای مناسب و به روز برای مدیریت حوادث نداریم و ناوگان خودرویی ما نیازمند نوسازی هستند که امیدواریم به زودی این هزینه ها تامین شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *