صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات انتخابات مرحله دوم مجلس؛ از برگزارکنندگان تا انتخاب‌شوندگان

۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۴:۳۹
کد خبر: ۶۵۴۷۹۶
دبیر ستاد انتخابات مرحله دوم یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح جزئیات برگزاری این انتخابات گفت: ۱۰۰ هزار مجری و ناظر د انتخابات پیش‌رو فعال خواهند بود.

- سید اسماعیل موسوی شامگاه امروز در یک برنامه زندهٔ تلوزیونی با اشاره به انتخابات مرحله دوم یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: این انتخابات ساعت ۸ صبح فردا جمعه ۲۱ شهریور ۹۹ آغاز می‌شود.

موسوی با بیان اینکه تا این لحظه بنایی بر تمدید زمان اخذ رأی وجود ندارد گفت: ۱۰ ساعت، فرصتی کافی است تا مردم در شعب اخذ رای حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه فردا حدود ۳۵۰۰شعبه اخذ رأی فعالیت خواهند داشت ادامه داد: همه عوامل برگزاری انتخابات و رای دهندگان ملزم به استفاده از دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی هستند که در اختیارشان قرار خواهد گرفت.

سخنگوی ستاد انتخابات با تاکید بر اینکه بخش عمده رعایت پروتکل‌های بهداشتی مربوط به مردم است اظهار داشت: لازم است رای دهندگان خودکار شخصی به همراه داشته باشند و از دستکش و ماسک استفاده کنند و علاوه بر آن فاصله اجتماعی را نیز در صف‌ها رعایت کنند.

موسوی خاطر نشان ساخت: هرچه قدر افراد رای دهنده همکاری مستمری با ما داشته باشند و نسبت به پروتکل‌ها مقید باشند تضمین می‌دهیم که این انتخابات آسیبی به سلامت افراد جامعه وارد نکند.

وی با بیان اینکه احراز هویت مانند مرحله قبل الکترونیکی انجام خواهد شد گفت: احراز هویت در این مرحله با یک ویژگی متفاوت تری نسبت به مرحله قبل انجام خواهد شد به این صورت که بعد از احراز هویت رای دهنده، اینکه آیا فرد در مرحله قبل در این شعبه رای داده یا خیر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی کشور تصریح کرد: دو گروه می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند. یک گروه کسانی هستند که در مرحله اول انتخابات شرکت نکردند که این افراد می‌توانند در هریک حوزه‌های انتخاباتی دومین دوره مجلس یازدهم شرکت کنند و گروه دوم افرادی هستند که در مرحله اول رای داده باشند که این گروه فقط می‌توانند در همان حوزه انتخاباتی که مرحله اول شرکت کرده اند شرکت کنند و مجاز به رای دادن در حوزه انتخاباتی دیگری نیستند.

موسوی با بیان اینکه در جهت حفظ سلامت مردم ثبت اثر انگشت را از انتخابات فردا حذف کرده ایم اظهار داشت: از مردم درخواست دارم که رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند، تجمعات خود را در اطراف شعبه به حداقل برسانند و فرزندان خردسال خود را با خودشان همراه نکنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: بعد از اتمام انتخابات شمارش آرا بلافاصله شروع خواهد شد و سعی خواهیم کرد در کوتاهترین زمان ممکن نتیجه انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی را اعلام کنیم تا مردم نیز منتخب خود را بشناسند گفت: در انتخابات فردا قریب به صد هزار نفر (ترکیب مجریان و ناظرین) در برگزاری انتخابات به ما کمک خواهند کرد.

اعلام نتایج دو تا سه ساعت پس از اتمام انتخابات

وی با بیان اینکه با دستگاه‌های احراز هویت خواهیم توانست سرعت نتایج انتخابات را افزایش دهیم گفت: با استفاده از دستگاه‌های احراز هویتی که در اختیار داریم، نتیجه آرا را بلافاصله به بخشداری ها، فرماندداری ها، وزارت کشور و شورای نگهبان منتقل می‌کنیم، یعنی قبل از اینکه صورت جلسات کاغذی به بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها برود و در آنجا تجمیع شود، نتیجه انتخابات را جمع بندی و اعلام می‌کنیم؛ لذا در حوزه‌های انتخاباتی که تعداد کمتری رای دادن و واجدین شرایط کمتری دارند می‌توانیم بین دو تا سه ساعت بعد نتیجه انتخابات را با هماهنگی شورای نگهبان به عنوان دستگاه ناظر اعلام کنیم.

وی افزود کرد: در حوزه‌های انتخاباتی بزرگتر نیز که جمعیت بیشتری دارند ممکن است نتایج دیرتر اعلام شود، ولی نهایتا تا صبح روز شنبه نتایج را اعلام خواهیم کرد.

موسوی با تاکید بر اینکه برای انتخابات ریاست جمهوری کارمان را از اول فروردین ماه شروع کردیم گفت: همکاران ما بلافاصله بعد از چرخه انتخابات مرحله اول مجلس آماده بودند تا در ۲۹ فروردین ماه انتخابات مرحله دوم را آغاز کنند که وارد آن شدیم، اما به تعویق افتاد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی کشور ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری را نه تنها در ایران، بلکه در ۱۴۰ کشور جهان که ایرانیان مقیم آن هستند به صورت یکپارچه و همزمان برگزار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در کنار این انتخابات بزرگ و ملی، انتخابات شورا‌ها را داریم گفت: چهل هزار شهر و روستا داریم که باید در آن‌ها انتخابات برگزار کنیم که سرنوشت هیچ یک از انتخاباتشان بهم گره نخورده است، موظف هستیم در یک روستای صد نفره انتخابات برگزار کنیم و در تهران هم با میلیون‌ها نفر جمعیت همان کار‌ها را انجام دهیم؛ بنابراین یک انتخابات با مقیاس ملی و فوق العاده گسترده در کنار یک انتخابات کاملا محلی برگزار خواهیم کرد.

ماراتن انتخابات در سال ۱۴۰۰

موسوی ادامه داد: علاوه بر این دو انتخابات در شش نقطه کشور نیز انتخابات مجلس خواهیم داشت، ضمن آنکه در استان‌های تهران و مازندران هم انتخابات خبرگان را خواهیم داشت، براین اساس در سال ۱۴۰۰ چهار انتخابات در تهران داریم و حداقل در هفت، هشت استان دیگر نیز سه انتخابات برگزار خواهیم کرد.

در سال ۱۴۰۰ پنج انتخابات میان دوره‌ای مجلس برگزار می‌کنیم

وی در خصوص تفاوت انتخابات میان دوره‌ای با انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: انتخابات مرحله دوم بدین معنا است که هیچ کدام از نامزد‌ها موفق نشده اند حد نصاب لازم (بیست درصد) برای ورود به مجلس را کسب کنند، لذا دو نفر به مرحله بعد راه پیدا می‌کنند که این دو نفر در رقابت شرکت می‌کنند و ظرف یک روز سرنوشت انتخابات مشخص و اعلام می‌کنند، اما انتخابات میان دوره‌ای بدین معناست که هر زمان و به هر دلیلی از تعداد نمایندگان یک حوزه انتخابیه یک کرسی خالی شود ما بایستی برای آن کرسی انتخابات برگزار کنیم که یک پروسه ۸۳ روزه را طلب می‌کند تا فردی نامزد شده، تبلیغ کند و نهایتا در انتخابات برگزار شود و براین اساس در سال ۱۴۰۰ ما باید در پنج نقطه کشور انتخابات میان دوره‌ای برگزار کنیم.

موسوی در ادامه بیان داشت: متولدین ۲۱ شهریور ۱۳۸۱ و قبل از آن می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند، مدارک مورد نیاز برای رای دهندگان، شناسنامه، کارت ملی و یا کد ملی است و اگر فردی شماره ملی هم نداشته باشد با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته با سازمان ثبت احوال که در روز جمعه آماده به ارایه خدمت هستند می‌توانند کد ملی خود را دریافت و سپس در انتخابات شرکت کنند.

سخنگوی ستاد انتخاباتی کشور در رابطه با تمهیدات اندیشیده شده برای انتخابات کاملا الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ نیز اظهار داشت: در وزارت کشور پیش بینی‌ها از مدت‌ها پیش انجام شده، برای تمام شعبه‌های کشور دستگاه‌های احراز هویت ساختیم که در حال حاضر جوابگویی بسیار خوبی داشته است، برای نیمی از شعب کشور نیز صندوق رای الکترونیکی تهیه شده و باید برای نیمی دیگر نیز این صندوق آرا را نیز تهیه کنیم که در جلساتی که در سطوح بالا بین وزارت کشور و شورای نگهبان پیرامون الکترونیکی انتخابات برگزار شده، گام به گام جلو می‌رویم و امیدواریم این اتفاق هم بیافتاد.

وی با بیان اینکه امروزه مردم از بابت تجمعات در شعب اخذ رای دغدغه دارند گفت: با الکترونیکی شدن انتخابات هم کار خود و هم کار مردم را راحت‌تر می‌کنیم. ضمن اینکه باید یقین داشته باشیم نتیجه انتخابات همانی است که اتفاق افتاده است.

موسوی در پایان اظهار داشت: اهمیت انتخابات مرحله دوم کمتر از مرحله اول نیست، لذا خواهشمندم مردم با احساس مسئولیت در انتخابات شرکت کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *