معیار اعزام تیمهای ارزیاب چیست؟
به گفته رییس مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات، بر اساس اطلاعات منطقهای که در اختیار این سازمان است، میزان تیمهای ارزیاب اعزامی به منطقه حادثه دیده، تعیین میشود.
حسین درخشان در گفتوگو با میزان گفت: طی سالهای اخیر، تحولات نرم افزاری خوبی در جمعیت هلال احمر اتفاق افتاده است که یکی از نمونههای این تحولات، ایجاد «نرم افزار اطلاعات مکانی» است.
وی افزود: در این نرم افزار، تمام اطلاعاتی که در زمان بحران مورد نیاز است، وجود دارد. این اطلاعات شامل نقشههای دقیق، مسیر رودخانه ها، موقعیت گسلها و ... است.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر اظهار کرد: همچنین اطلاعات آخرین سرشماری کشور نیز در این سامانه وجود دارد و ما دقیقا میدانیم در هر شهر و روستا چند نفر زندگی میکنند.
رییس مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به مناطق خالی از سکنه گفت: با استفاده از این اطلاعات میدانیم کدام مناطق خالی از سکنه هستند که حتی زلزلههای ۵ ریشتری نیز در آن منطقه خسارت و تلفاتی نخواهد داشت.
درخشان ادامه داد: وقتی یک زلزله یا سیل رخ میدهد، با قراردادن موقعیت جغرافیایی در این نرم افزار، در عرض چند ثانیه تمام اطلاعات منطقه برای ما نمایش داده میشود. به عنوان مثال مشخص میشود در منطقه مورد نظر چند نفر زندگی میکنند؟ نوع خانهها فرسوده و کاه گلی است یا جدید که این اطلاعات میتواند در بحرانها به ما کمک کند.
وی در پاسخ به این سوال که تیمهای ارزیاب بر چه اساسی به منطقه حادثه اعزام میشوند، گفت: بر اساس نوع حادثه و
اطلاعات این نرم افزارها نزدیکترین پایگاه جمعیت هلال احمر برای ارزیابی حادثه وارد عمل میشوند.
رییس مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات افزود: این تیمها فقط برای ارزیابی نیستند و پس از رسیدن به محل و اعلام گزارش اولیه به مرکز، در صورت نیاز اقدامات امدادی را آغاز میکنند تا سایر نیروها از راه برسند.
درخشان بیان کرد: سرانجام پس از دریافت گزارش اولیه تیم ارزیاب و اطلاعات نرم افزار، میزان اعزام امدادگران و تجهیزات را تعیین میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *