نیاز بازار به افزایش ۴۰ درصدی واردات کالای حوزه فناوری
رییس اتحادیه فناوران رایانه گفت: با توجه به افزایش تقاضا کالا به حوزه فناوری در سال جاری نیاز است که سقف واردات حداقل ۴۰ درصد افزایش یابد.
- محمدرضا فرجی در گفتوگو با میزان با اشاره به وضعیت بازار حوزه فناوری اظهار کرد: با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه میزان تقاضا برای خرید محصولات حوزه فناوری افزایش یافته است.
رییس اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: افزایش قیمت محصولات فناوری را نباید به پای فروشندگان و مطرح کردن شایعات در خصوص احتکار عنوان کرد، قیمت کالاهای حوزه فناوری به دلیل وارداتی بودن آن تابع قیمت ارز و عرضه کالا در بازار است.
وی افزود: روند ترخیص کالاهای حوزه فناوری در گمرک در گذشته به طور میانگین کمتر از ۱۵ روز بود با این وجود در ابتدای سال زمان ورود کالا با افزایش چند برابری به سه ماه و نیم رسیده است که علاوه بر این تاخیر هزینههای جاری نیز افزایش یافته است.
به گفته وی؛ به دلیل تعرفه ۵ درصدی برای واردات کالای حوزه فناوری بحث قاچاق این گونه کالاها مطرح نیست و همه کالایهای وارداتی در بازار از طریق مبادی رسمی وارد میشوند.
فرجی عنوان کرد: تخصیص ارز نیز به کندی صورت میگیرد و هزینه خواب سرمایه را افزایش داده است و با توجه به سیر صعودی روزانه قیمت ارز، نرخ این اجناس نیز افزایش یافته است.
رییس اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش ترددها استفاده مردم از فضای مجازی افزایش یافته و کالاهای حوزه فناوری مهمترین رکن در دسترسی مردم در این بخش است.
وی افزود: نیازهای متفاوت خانوارها به کالای حوزه آی تی تنها محدود به رایانه نیست و نیازهای دیگر مانند چاپگر و نمایشگر و سایر ملزومات نیز است که باید تامین شود.
فرجی بیان کرد: مدتی قبل در وزارت صمت به دلیل ادعای فردی مبنی بر تولید پردازنده و هارد در داخل کشور، شاهد ممنوعیت واردات کالا بودیم در حالی که تولیدکننده پردازنده در دنیا محدود به شرکت است، این تصمیمات بازار حوزه فناوری را با ملتهب خواهد کرد.
رییس اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: نحوه ورود کالایهای حوزه آی تی بدین گونه است که میانگین دو سال اخیر از یک واردکننده را محاسبه و اجازه واردات بیشتر را نخواهند داد، با توجه به افزایش تقاضا در سال جاری نیاز است که سقف واردات حداقل ۴۰ درصد افزایش یابد.
وی تصریح کرد: سال گذشته با افزایش تقاضا به میزان ۴۰ تا ۶۰ درصد به دلیل کمبود کالا در بازار بسیاری از فروشندگان و فعالان این حوزه توانایی تامین نیاز در بازار را نداشتند و این روند تقاض نیز افزایش خواهد یافت.
فرجی بیان کرد: در برخی از شهرهای ساحلی و مرزی در کشور شاهد افزایش قاچاق هستیم و این موضوع در کاهش درآمدهای دولت از محل دریافت گمرک تاثیر گذار است.
رییس اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: با توجه به تحریمهای بین المللی برخی از کالاهای واردات با کاهش عرضه در بازار مواجه هستند به طور مثال میزان واردات نمایشگر با کاهش مواجه شده است با این وجود بازرگانان اجازه تغییر نوع کالای وارداتی خود را ندارند؛ در این خصوص وزارت صمت باید انعطاف بیشتری را نشان دهد تا نیاز بازار تامین شود.
وی افزود: بسیاری از ممنوعیت برای تغییر نوع واردات میتواند بازار کالای حوزه فناوری را با اختلال مواجه کند و درآمدهای دولتی را کاهش دهد.
فرجی عنوان کرد: ۲۰ درصد افزایش قیمت کالاهای حوزه فناوری به دلیل کمبود ارز است و ۸۰ درصد آن مربوط به افزایش نرخ ارز و تاخیر در واردات کالا است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *