تولید؛ اولویت اصلی کمیسیون ویژه مجلس یازدهم
عضو کمیسیون ویژهٔ «حمایت از جهش و تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی» ضمن تشریح اولویتهای کاری این کمیسیون راهبردی، گفت: نخست به مباحث بلند و میان مدت و پس از آن به مباحث فوری و ضروری در امر تولید خواهیم پرداخت.
علیاکبر کریمی در گفتوگو با میزان، با اشاره به اولویتهای کمیسیون ویژهٔ «حمایت از جهش و تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی»، گفت: این کمیسیون به عنوان یک کمیسیون ویژه در ادوار گذشته مجلس نیز وجود داشت اما در مجلس یازدهم و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری تأکید فرمودند که مسئولان ۳ قوه برای جهش تولید تلاش داشته باشند لذا این موضوع مورد تأکید مجلس قرار گرفت و در پی آن این کمیسیون تشکیل شد.
وی تأکید کرد: با همکاری همکارانمان در این کمیسیون نخست به مباحث بلند و میان مدت و پس از آن به مباحث فوری و ضروری در امر تولید خواهیم پرداخت.
این نماینده مجلس تصریح کرد: تلاش میکنیم تا از همه ظرفیتهای مجلس با محوریت کمیسیون ویژهٔ «حمایت از جهش و تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی» تصمیماتی را در امور مربوط به تولید اخذ کنیم.
کریمی اظهار داشت: همچنین تلاش میکنیم جمعبندی این جلسات را تبدیل به تصمیماتی کنیم که مواضع پیش روی تولید برداشته شود.
وی تأکید کرد: در حال حاضر در حوزههای نظارتی، قوانین زیادی در حمایت از تولید داریم که متأسفانه اجرایی نشده است. میکوشیم این قوانین را دنبال کنیم و از مسئولین اجرایی در راستای عدم اجرای این قوانین سؤال کنیم تا این قوانین اثرگذاری خود را داشته باشد.
طبق ماده ۴۰ قانون «آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی» در مسائل مهم و استثنایى که براى کشور پیش مىآید، در این خصوص تشکیل کمیسیون ویژهاى براى رسیدگى و تهیه گزارش ضرورت پیدا مىکند، به پیشنهاد حداقل ۱۵ نفر از نمایندگان و تصویب مجلس، این کمیسیون تشکیل مىشود.
اعضاى کمیسیون ویژه که ۱۵ نفر خواهند بود مستقیما در جلسه علنى توسط نمایندگان با رأى مخفى و اکثریت نسبى انتخاب خواهند شد. هیئترئیسه کمیسیون ویژه همانند دیگر کمیسیونها انتخاب خواهد شد. بر اساس تبصرهاین ماده نیز هیئترئیسه مجلس میتواند طرحها و لوایحی را که در حوزه مسائل مربوط به کمیسیون ویژه تشخیص دهد به آن کمیسیون ارجاع کند.
در جلسه علنی روز یکشنبه ۱۶ شهریور امسال، ۱۵ عضو کمیسیون ویژهٔ «حمایت از جهش و تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی» با رأی اعتماد نمایندگان تعیین شدند. از مجموع ۲۲۷ آرای مأخوذه، الیاس نادران ۱۳۶ رأی، سید شمسالدین حسینی ۱۲۹ رأی رحیم زارع ۱۰۲ رأی، جعفر قادری ۱۰۲ رأی، رضا تقیپور ۹۷ رأی، عبدالرضا مصری ۹۵ رأی، محمد رشیدی ۸۲ رأی، غلامرضا نوریقزلجه ۷۵ رأی سید احسان خاندوزی ۷۳ رأی، محمدحسین فرهنگی ۷۲ رأی، محسن زنگنه ۷۲ رأی، علیاکبر کریمی ۶۴ رأی، صدیف بدری ۶۳ رأی، کمال علیپورخنکداری ۶۲ رأی و احسان ارکانی ۵۴ رأی به خود اختصاص دادند. عصر همان روز نیز سید شمسالدین حسینی به عنوان رئیس، احسان ارکانی، غلامرضا نوریقزلجه رحیم زارع، محسن زنگنه و صدیف بدری به عنوان اعضای هیئترئیسه این کمیسیون انتخاب شدند.
سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اول خرداد ۱۳۸۴ از سوی رهبر انقلاب اسلامی به سران قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد. این سیاستهای استراتژیک و بسیار مهم بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی که تعیین سیاستهای کلی نظام را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام در حیطه اختیارات و وظایف رهبر انقلاب قرار داده، ابلاغ شد. در بند یک ابلاغیه یادشده آمده است «اجرای این سیاستها مستلزم تصویب قوانین جدید و بعضا تغییراتی در قوانین موجود است؛ لازم است دولت و مجلس محترم در این زمینه با یکدیگر همکاری کنند.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *