رویترز: احتمال آواره شدن بیش از یک میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ وجود دارد
خبرگزاری رویترز در گزارشی میگوید پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به حدود ۱۰ میلیارد نفر برسد و همین امر منجر به ایجاد درگیریهایی بر سر منابع میشود.
یک تحقیق نشان میدهد که حدود ۱.۲ میلیارد نفر که در مناطق آسیب پذیر از جمله کشورهای فقیر آفریقایی، آسیای مرکزی و برخی کشورهای «خاورمیانه» زندگی میکنند، تا سال ۲۰۵۰ مجبور به مهاجرت خواهند شد.
بر اساس گزارشها، در سال ۲۰۱۹، عوامل زیست محیطی و درگیریها منجر به آوارگی حدود ۳۰ میلیون نفر شده است.
این عوامل تاثیرات سیاسی و اجتماعی وسیعی، نه تنها بر کشورهای در حال توسعه، بلکه بر کشورهای های توسعه یافته خواهد داشت و به آوارگی تعداد بسیار زیادی از مردم منجر میشود.
از تهدیداتی که در آینده، جهان را تهدید میکند میتوان به عدم امنیت غذایی، کمبود آب و از مشکلات طبیعی به بارشهای سیل آسا، خشکسالی، گردبادها، بالا آمدن سطح دریا و افزایش دمای کره زمین اشاره کرد.
طبق پیش بینی ها، برخی کشورها از جمله هند با کمبود آب مواجه خواهند شد و برخی کشورهای دیگر از جمله پاکستان، موزامبیک، کنیا و ماداگاسکار با چندین نوع تهدید روبرو خواهند بود و این در حالی است که در دهههای پیش رو توانایی این کشورها برای مقابله با این تهدیدات رو به کاهش خواهد بود.
براساس تحقیقات صورت گرفته، امروزه میزان آب شیرین موجود در دنیا نسبت به ۵۰ سال گذشته حدود ۶۰ درصد کاهش داشته است؛ از طرفی دیگر پیش بینی میشود که تا ۳۰ سال آینده میزان تقاضا برای غذا حدود ۵۰ درصد افزایش یابد.
رویترز در پایان مینویسد «این عوامل به همراه بلایای طبیعی که به دلیل تغییرات آب و هوایی به احتمال زیاد افزایش مییابد، به این معناست که تا سال ۲۰۵۰ حتی کشورهای با ثبات نیز آسیب پذیر خواهند بود.»