صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گلایه نویسندگان از وضعیت قرارداد‌ها همچنان ادامه دارد/کارگردان «گاندو» در پی ساخت یک سریال جدید

۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۴۱۵۰
هجدهمین روز از شهریور ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به گلایه یک نویسنده از وضعیت بد قراردهای بین نویسندگان و ناشران اشاره کرد.

- هجدهمین روز از شهریور ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به گلایه یک نویسنده از وضعیت بد قراردهای بین نویسندگان و ناشران اشاره کرد.

خسرو شهراز: سریال جدید کارگردان «گاندو» اول مهر کلید می‌خورد

بازیگر فیلم سینمایی «ماهی و گربه» گفت: علاوه بر سریال «سیاوش» قرارداد حضور در سریال تازه «جواد افشار» را نیز بسته ام، این سریال مضمونی کاملا اجتماعی و خانوادگی دارد و ادامه ای بر سریال «گاندو» نیست.

خسرو شهراز در گفت‌وگو با ، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول بازی در سریال تلویزیونی «سیاوش» به کارگردانی «سروش محمدی زاده» هستم، این سریال در شهر مشهد و تهران فیلمبرداری می شود.

وی درباره نقش خود در سریال «سیاوش» اذعان کرد: در این سریال نقش بسیار سختی را ایفا می کنم، در سریال سیاوش نقش پدری را بازی می‌کنم که درگیر بیماری آلزایمر است و همین اتفاق چالشهای فراوانی را برای وی و خانواده اش به همراه می آورد. 

بازیگر سریال «سیاوش» در همین راستا ادامه داد: در ابتدا قرار بود تا نیما اقلیما کارگردانی این سریال را بر عهده داشته باشد اما پس از آن «سروش محمدی زاده» به عنوان یکی از سینماگران شهر مشهد به پروژه اضافه شد و ساخت اثر را بر عهده گرفت. 

وی درباره سایر بازیگران این مجموعه اذعان کرد: در حال حاضر بازیگران خوبی همچون «رضا کیانیان»، «امیر جعفری» و «میلاد کی مرام» در این اثر حضور دارند، البته این سریال بازیگران پرتعدادی دارد و از جمله آثاری خواهد بود که بنا به موقعیت داستانی و عوامل با استقبال خوب مخاطبان روبرو می شود.

بازیگر فیلم سینمایی «ماهی و گربه» ادامه داد: به طور معمول بازیگری هستم که ثابت کرده هر نقشی را بازی نمی کند، حضورم در سریال «سیاوش» دقیقا به دلیل سختی و پیچیدگی نقش است، نقشی که تا به حال آن را تجربه نکرده ام و طبیعتا چالش سختی برایم به حساب می آید. 

وی درباره سایر فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری اضافه کرد: علاوه بر سریال «سیاوش» قرارداد حضور در سریال تازه «جواد افشار» را نیز بسته ام، این سریال مضمونی کاملا اجتماعی و خانوادگی دارد و ادامه ای بر سریال «گاندو» نیست. 

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

عدم وجود قوانین لازم در قراردادها نویسندگان را دچار مشکل کرده/به حقوق نویسنده احترام بگذراید

یک نویسنده کتاب گفت: احترام به حقوق دیگران خصوصا حقوق نویسنده‌گان نیازمند فرهنگ سازی است، اما تا زمانی که این فرهنگ ایجاد و به نوعی درونی شود نیازمند اهرم‌ها و فشار‌ها و ساز و کار‌های قانونی هستیم.

حسین گلدوست در گفت‌وگو با پیرامون مشکل و چالش‌های پیش روی نویسندگان گفت: در کشور ما هنوز نویسندگی به عنوان یک حرفه تمام وقت به رسمیت شناخته نمی‌شود جز تعداد انگشت شماری از نویسندگان نامدار الباقی نتوانسته‌اند در رقم قرارداد‌های خود تغییر و تحولات چشمگیری را ایجاد کنند، با توجه به شرایط اقتصادی خاصی هم که اکنون داریم رقم قرارداد نویسندگان بسیار ناچیز محسوب می‌شود و به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی معیشت نویسنده باشد.

گلدوست  در همین راستا اظهار کرد: ناشران نیز به عنوان بخش دیگر بازار نشر و افرادی که بنگاه‌های اقتصادی در حوزه نشر را اداره می‌کنند با توجه به منافع اقتصادی خود قدم به حوزه نشر گذاشته‌اند از آنجا که قوانین محکمی برای قرارداد‌ها و پیشنهاد‌های بین ناشران و نویسندگان وجود ندارد لذا قرارداد‌هایی که بسته می‌شود سمت و سو گرایانه بوده و در این میان نویسنده است که آزرده خاطر و ضررمند از میدان خارج می‌شود دستمزد‌هایی که دریافت می‌شود عموماً بسیار کم و اندک است و تنها به منظور شکل دادن داد و ستد در قالب یک فعالیت قانونی انجام می‌شود.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی بازبینی در حقوق نویسندگان را امری ضروری دانست و افزود: بازبینی قوانین و قرارداد‌هایی که بین نویسنده و ناشر بسته می‌شود در شرایط کنونی بسیار ضروری است در عین حال باید در این حوزه مشاور برای راهنمایی طرفین حضور داشته باشد تا به نویسندگان نوقلم حقوق آنان را یادآوری کند، زیرا ما همواره شاهد این موضوع هستیم که نویسندگانی که اسم و رسم خاصی ندارند عموماً حقشان ضایع می‌شود البته من خداوند را شکر می‌کنم که این اتفاق برای من رخ نداده و عموماً با ناشرانی روبرو شده‌ام که همگی پایبند حقوق و قوانین بودنده‌اند.

نویسنده کتاب «مرد دریا» مشکلات متعدد قشر فرهیخته را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: متاسفانه مشکلات متعددی نویسندگانی که به عنوان قشر فرهیخته کشور شناخته می‌شوند را تهدید می‌کند افرادی که حدود ۴۰ تا ۵۰ سال عمر خود را پای نگارش و نویسندگی صرف کرده‌اند و حتی در برخی موارد اسم رسم قابل‌ توجهی دارند با بی مهری‌هایی از سوی ناشران روبرو شده و بسیار دل آزرده اند لذا جا دارد در قوانینی که می‌تواند پشتیبان حقوقی برای نویسندگان فرهیخته باشد بازبینی صورت گیرد، از قرارداد بین نویسندگان مطرح گرفته و تا غیره، در این صورت حتی نویسندگان گمنام و یا تازه کار نیز می‌توانند در سایه این قوانین قلم فرسایی کرده و استعداد‌های بی نظیری که در حوزه ادبیات وجود دارد حضور و بروز پیدا کنند، این امر سبب خواهد شد که ناشران خود را مکلف کنند که حقوق نویسنده را محترم بشمارند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

کدام قانون گفته که تمام بازیگران باید خوشگل باشند؟

بازیگر فیلم سینمایی «زبان مادری» گفت: بسیاری از بازیگران پرکار امروز سینما از جمله شاگردان من بوده اند، من می دانم که آنها بازیگران قدر قدرتی نیستند اما سیستم سرمایه داری به نوعی پیش رفته که همه بازیها به آنها می رسد.

هایده حائری در گفت‌وگو با ، پیرامون دلیل کم کاری خود در عرصه بازیگری گفت: اگر بگویم به خاطر بیماری کرونا کم کار می‌کنم بهانه است زیرا به واقع دلیل اصلی کم کاری من وضعیت فعلی سینما و انتخاب بازیگران است، من نمی توانم در شرایط فعلی سینمای کشور بازی کنم، مشکلات عرصه سینما بسیار ریشه‌ای و فراتر از کلامی کوتاه است. 

وی در همین راستا ادامه داد: هایده حائری امروز تنها نیست، بسیاری از بازیگران پیشکسوت سینما و تئاتر کم کار یا بیکار شده‌اند، متاسفانه بسیاری از بازیگران ما خانه نشین شده‌اند، مسئولین سینمایی ما باید پاسخ بدهند که چرا بسیاری از بازیگران ما خانه نشین شده‌اند در صورتی که برخی هر روز نقش می گیرند. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید


بازیگر فیلم سینمایی «زبان مادری» درباره غیبت خود در عرصه بازیگری اظهار کرد: بسیاری از بازیگران پرکار امروز سینما شاگردان من بوده اند، من می دانم که آنها بازیگران  قدرتمندی نیستند اما سیستم سرمایه داری به نوعی پیش رفته که همه نقش ها به آنها می رسد. البته بازیگران پرکار امروز سینما بدانند که روزی به وضعیت ما دچار می شوند و این قدرت همیشگی نیست. متاسفانه حرفه بازیگری همینگونه است و بازیگر به راحتی و سرعت فراموش می شود. 

وی درباره خبر بتلای خود به بیماری سرطان اذعان کرد: من سالها پیش دچار بیماری سرطان شدم، آن زمان می خواستم بنا به وظیفه هنرمند که فرهنگسازی است، با اعلام بیماری خودم این فرهنگ را بسازم که سرطان اتفاق ترسناکی نیست و می توان از پس آن برآمد اما متاسفم که اعلام این بیماری باعث ایجاد شایعه های فراوانی برای من شد، بسیاری گفتند که حائری زمین گیر شده و دیگر نمی تواند کار کند اما اینگونه نبود. در این بین برخی کارگردانان بنا به همین شایعه و بیماری من را کنار گذاشتند.

این بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر ادامه داد: همه این حواشی از فضای مجازی به وجود آمد، من از فضای مجازی متنفرم زیرا تماما به حواشی ختم می شود، من اهل این حواشی نبوده و نیستم، از طرفی حاضر نیستم برای دیده شدن هر کاری کنم، به برنامه های شام درست کردن و میهمانی بروم، من به هیچ وجه متوجه نمی شوم که چرا برخی برنامه های کپی شده درست می کنند و چرا برخی از بازیگران در این برنامه ها حضور پیدا می کنند. 

وی با اشاره به افت کیفیت فیلمنامه های سینما اظهار کرد: شاید برخی سینمای بین الملل را دنبال نمی کنند اما من می توانم صدها نمونه بیاورم که بسیاری از فیلمنامه های سینمایی ما نعل به نعل کپی از کارهای خارجی است. متاسفانه در فیلمنامه های امروز تفکری وجود ندارد و تمام فیلمنامه‌ها تکراری، سطحی و کلیشه ای هستند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

مریم عرفانیان: «روز‌های لاجوردی» روایت‌گر زندگی شهیدی است که بزن بهادر محله بود

یک نویسنده کتاب گفت: شهید لاجوردی جوانی خاص بود، او پیش از اینکه به جبهه بیاید به زبان عامی بزن بهادر محله بود و هم محله ای‌ها او را لوطی منش می‌شناختند، پسری که در آن روزگار گاه مو‌های خود را رنگ می‌کرد و ظاهری متفاوت داشت.

- کتاب «روز‌های لاجوردی» بیست و هفتمین کتاب از مجموعه بیست و هفتی‌ها به قلم مریم عرفانیان است که به زندگی نامه سردار شهید مهدی لاجوردی از فرماندهان زرهی گردان «امام سجاد (ع)» لشکر ۲۷ «محمد رسول الله (ص)» با بیانی روان و صمیمی می‌پردازد.

کتاب حاضر مخاطب را با متنی جذاب و خواندنی با واقعیت‌های زندگی سردار شهید از دوران کودکی تا زمان شهادت و بر اساس مصاحبه‌هایی که با خانواده و دوستان و همرزمانش شده به دور از بزرگ نمایی، شعارزدگی و خیال پردازی رو به رو می‌کند.

انتشارات بیست و هفت بعثت همزمان با سالروز شهادت این شهید بزرگوار کتاب «روز‌های لاجوردی» را با شرایط ویژه در اختیار مخاطبان قرار داده است و خبرنگار گروه فرهنگی به همین مناسبت به سراغ مریم عرفانیان نویسنده کتاب «روز‌های لاجوردی» رفته و پیرامون مضمون این کتاب با وی به گفت‌وگو نشسته است که د رادامه خواهید خواند:

مریم عرفانیان در گفت‌و‌گو با پیرامون مضمون کتاب «روز‌های لاجوردی» گفت: کتاب «روز‌های لاجوردی» زندگینامه شهید سید مهدی لاجوردی است، وی کار خود را در رسته فرماندهان با گردان زرهی «امام سجاد (ع)» از لشکر ۲۷ «محمدرسول الله (ص)» آغاز کرد و سر انجام با فرماندهی گردان بلال حبشی به پایان رساند. کتاب «روز‌های لاجوردی» اولین کتاب درباره گردان زرهی «امام سجاد (ع)» در هشت سال دفاع مقدس بوده که تهیه و به رشته تحریر در آمده است.

وی در همین راستا ادامه داد: نوشتن کتاب «روز‌های لاجوردی» در سال ۹۶ به اتمام رسید و تا سال ۹۷ مورد بازبینی قرار گرفت، این اثر در سال ۱۳۹۹ منتشر شد. نوشتن این کتاب سنگین بود و در نوع خود ویژگی‌های خاصی داشت که می‌تواند به خوبی نظر مخاطبان را جلب کند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

سینمای کرونازده در انتظار اکران فیلمی نجات‌بخش

فیلم سینمایی «روز‌های نارنجی» نخستین ساخته سینمایی «آرش لاهوتی» از بیست و ششم شهریور ماه اکران خود در سینما‌های سراسر کشور را آغاز می‌کند، اکران این فیلم در شرایط صورت می‌گیرد که سینما‌ها همچنان خالی از تماشاگر هستند.

- فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» نخستین ساخته سینمایی «آرش لاهوتی» از بیست و ششم شهریور ماه اکران خود در سینماهای سراسر کشور را آغاز می کند، اکران این فیلم در شرایط صورت می گیرد که سینماها همچنان خالی از تماشاگر هستند. 

***سینمای کرونازده در انتظار اکران فیلمی نجات‌بخش 

البته اکران این فیلم شاید در جای خود شانسی خوب برای کارگردانی کار اولی باشد اما باید دید این اثر تا چه حد می تواند به سینمای بحرانی و کرونازده کمک کند، سینمایی که در فصل تابستان مخاطب نداشته شاید برای تغییر در رویه باید فیلم‌های مهمتری را به چرخه اکران معرفی کند اما آثاری چون «روزهای نارنجی» با وجود حضور بازیگرانی خوب بعید است در گیشه موفق باشند. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

***«روز‌های نارنجی» مهر تاییدی بر اظهارات سخنگوی شورای صنفی نمایش است؟

مرتضی شایسته در آخرین گفت‌وگوی خود پیرامون اکران فیلم‌های مهم سینما از ابتدای مهر خبر داده بود، اما بعید است آثاری چون «آبادان یازده ۶۰» و «روز‌های نارنجی» بتوانند تکان خاصی به گیشه سینما‌ها بدهند.

«روز‌های نارنجی» اولین اثر سینمایی آرش لاهوتی، درباره «آبان» زنی ۴۵ ساله است که واسطه استخدام کارگران فصلی است. این فیلم نخستین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و به نوعی با نقدهای متناقضی روبرو شد. 

برخی از منتقدان روزهای نارنجی را اثری کم رمق در فیلمنامه و کارگردانی دانسته و ریتم اثر را کند خوانده‌اند، برخی دیگر منتقدان با تحسین این فیلم سبک کارگردانی را خاص دانسته و ریتم فیلم را کاملا در اختیار فیلمنامه و اثر اعلام کردند. 

مخاطبان را جلب کند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *