کاخ سفید به سفیدپوستان آمریکایی هم رحم نمیکند؛عکس یادگاری ترامپ با واکسن کرونا!
- رییس جمهور آمریکا اصرار دارد که حداکثر تا اول ماه نوامبر (دو روز مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور) واکسن کرونا آماده و در ایالتهای مختلف این کشور توزیع شود.
هدف دونالد ترامپ از این اقدام، تحت تاثیر قرار دادن آرای سفید و خاکستری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی، ترامپ توانست در مبارزات انتخاباتی خود و در آخرین روزها، بخشی از آرای دموکراتها و افراد مردد (رای دهندگان مستقل) را به سبد خود و جمهوریخواهان واریز کند.
نتیجه بازی، آن شد که ترامپ در برخی ایالات تعیین کننده مانند میشیگان، پنسیلوانیا و ویسیکانسین توانست پیروزیهای نزدیک، اما بزرگی را در مقابل هیلاری کلینتون به دست آورد و با استناد به ساختار کالج الکترال، رئیس جمهور آمریکا شود.
بازی فعلا به سود ترامپ نیست!
این بار کمی بازی به ضرر ترامپ دشوار شده است!
نظرسنجیهای صورت گرفته در آمریکا نشان میدهد که رییس جمهور این کشور وضعیت خوبی در ایالتهای حساس و تعیین کننده ندارد.
نه تنها ترامپ در سه ایالت مذکور (ویسکانسین، پنسیلوانیا و میشیگان) وضعیتی بحرانی دارد، بلکه در ایالتهای حساس دیگری مانند فلوریدا، آریزونا و اوهایو نیز از رقیب خود جو بایدن عقب افتاده است.
رییس جمهور آمریکا در چنین وضعیتی ترجیح داده است با «جان شهروندان آمریکایی» معامله کرده و از «رونمایی واکسن کرونا» و توزیع آن از اول نوامبر سخن به میان آورد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا از مقامهای بهداشتی ایالتی خواسته تا برای توزیع محدود واکسن کرونا ظرف کمتر از دو ماه آماده باشند.
روزنامه نیویورکتایمز، متن کامل نامههای این مرکز دولتی آمریکا به مقامهای ایالتی را منتشر کرده است که مطابق آن کادر درمانی و دیگر کارکنان ضروری برای دریافت واکسن در اولویت هستند.
با توجه به زمانبندی احتمالی آغاز توزیع واکسن، که میتواند دو روز قبل از انتخابات آمریکا باشد، نگرانیهایی درباره احتمال فشار سیاسی برای تسریع نهایی شدن واکسن مطرح شده است.
نظارتی بر واکسن کرونای آمریکایی وجود ندارد
فراتر از آن، آمریکا عملا از سازمان بهداشت جهانی خارج شده است؛ در چنین شرایطی نظارتی بر واکسن تولید شده ادعایی آمریکا وجود ندارد؛ بنابراین، ممکن است تزریق و توزیع این واکسنها (آن هم به بهای بهبود وضعیت ترامپ در نظرسنجیهای عمومی و ایالتی) آثار و تبعات سختی برای شهروندان آمریکایی داشته باشد.
آمریکا به دستور «دونالد ترامپ»، رییس جمهور، از سازمان بهداشت جهانی خارج شده و به تازگی اعلام شد این کشور در برنامه جهانی برای واکسیناسیون کرونا مشارکت نمیکند.
در همین حال «رابرت ردفیلد»، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا از مقامهای ایالتی خواسته تا آمادگی لازم برای توزیع واکسن را داشته باشند.
تاریخ نامه این مقام دولتی به یک هفته پیش و ۲۷ آگوست برمیگردد؛ در همان روز «دونالد ترامپ»، در گردهمایی انتخاباتی حزب جمهوریخواه وعده داد آمریکا تا پیش از پایان سال میلادی جاری یا شاید حتی زودتر به واکسن دست یابد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید ردفیلد در نامهاش خواهان تسریع صدور مجوز برای مراکز توزیع واکسن و یا حتی لغو پیشنیازهای مجوز در موارد ضروری شده تا مراکز توزیع واکسن در ۱ نوامبر آماده به کار باشند!
تاکید «رد فیلد» بر لغو پیش نیازهای مجوز توزیع و تزریق واکسن نشان میدهد که هدف ترامپ و مقامهای وزارت بهداشت آمریکا از این اقدام، کاملا انتخاباتی و تبلیغاتی است.
اصرار ترامپ بر لزوم توزیع و تزریق واکسن کرونا در آستانه انتخابات، بازی علنی با جان شهروندان آمریکایی محسوب میشود.
حتی بیشتر رسانههای غربی نیز به این موضوع پی برده اند، تا جایی که جرات حمایت از طرح واکسیناسیون اضطراری دولت ترامپ در فاصله دو روز مانده تا انتخابات را ندارند.
آزمایشهای اولیه روی چند واکسن بالقوه در کشورهای مختلف موفقیتآمیز بوده، اما کارشناسان میگویند اطمینان از ایمن بودن این واکسنها به آزمایشهای بیشتری نیاز دارد که زمانبر هستند.
پس از انتشار این خبر، چندین متخصص آمریکایی در مصاحبه با رسانهها زمانبندی دو ماهه برای نهایی کردن واکسن کرونا را غیرواقعبینانه خوانده و درباره آن ابراز نگرانی کردهاند.
این مجادلات در حالی تشدید میشود که نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا، تاکنون قربانی کرونا و سیاستهای دولت ترامپ در قبال شیوع این ویروس شده اند.
سکوت مقامات وزارت بهداشت آمریکا
سکوت مقامات وزارت بهداشت آمریکا در قبال اقدام اخیر ترامپ، به وضوح نشان میدهد که بسیاری از آنها قدرت و جرات حمایت از چنین اقدام غیر انسانی و خطرناکی را به دلیل ترس از عواقب و آثار آن ندارند!
«کایتلین ریورز»، اپیدمی شناس دانشگاه معتبر جانز هاپکینز در بالتیمور میگوید «هر واکسنی باید از سه پیششرط مطمئن، موثر، و قابل اعتماد بودن برخوردار باشد.»
«ریورز» در این خصوص میگوید «این غمانگیز خواهد بود که سیاستمداران با انگیزههای سیاسی مسئلهای را به خطر بیندازند که میتواند بازگشت به زندگی طبیعی را برای شهروندان ممکن کند. »
بسیاری از مقامات سابق بهداشتی در آمریکا نیز در خصوص سوء استفاده ابزاری ترامپ از واکسن کرونا (برای پیروزی در انتخابات) هشدار داده اند.
«تام فریدن»، مدیر پیشین مرکز آمریکایی کنترل و پیشگیری بیماریها، هشدار داده است که در مسیر تولید واکسن انتخاب راههای میانبر برای کوتاه کردن زمان دستیابی به آن مجاز نیست و این روند باید شفاف و دقیق باشد.
پایگاه دویچه وله نیز در شرح منازعات صورت گرفته در آمریکا بین مقامات کاخ سفید و مخالفان ترامپ مینویسد «سازمان بهداشت جهانی و اغلب کارشناسان بینالمللی بارها تاکید کردهاند که پروسه تولید واکسن و آزمایش آن از نظر کارآیی و نداشتن اثرات جانبی روندی زمانبر است و این کار پیش از ۱۸ ماه به نتیجه قطعی و قابل اطمینان نمیرسد؛ با این حال دونالد ترامپ بارها وعده داده است که واکسن کرونا پیش از پایان سال جاری میلادی تولید و به بازار عرضه میشود؛ او از جمله سیاستمدارانی است که در ماههای آغاز شیوع کرونا در آمریکا همهگیری آن را جدی نمیگرفت و به همین دلیل با انتقادهای زیادی روبرو است.»
در هر حال، ترامپ با اصرار خود بر توزیع و تزریق بدون پشتوانه علمی و تحقیقاتی واکسن کرونا در آمریکا نشان داده است که نه تنها جان رنگین پوستان آمریکا، بلکه جان سفید پوستان و کسانی که طرفداران وی در انتخابات محسوب میشوند نیز برای وی اهمیتی ندارد!
این ترجمانی از همان مرام همیشگی سیاستمداران آمریکایی است.
اننهای پیام/