صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرانه اقلام بهداشتی در سال تحصیلی جدید به مدارس واریز شد

۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۰:۰۲
کد خبر: ۶۵۳۸۵۵
به گفته مدیرکل مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش سرانه اقلام بهداشتی به مدارس در نوبت اول برای آنان واریز شد.
- شرایط کرونایی امسال همه امور را با خود دگرگون کرده است و مساله تعلیم و تربیت هم از این مساله مستثنی نیست.
 
از دگرگونی‌های کرونا همین که اگرچه سال‌ها درباره مدارس هوشمند صحبت می‌شد و درباره آن وعده و وعید داده می‌شد، اما وضعیت از انتهای سال گذشته به نحوی پیش رفت که اکنون مدارس مجبورند با شیوه جدید به امر آموزش بپردازند.
 
موضوعی که در برخی مدارس غیرانتفاعی سالهاست اجرایی شده و اولیای دانش آموزان سالهاست می‌توانند به طور آنلاین حضور فرزندانشان را در مدرسه رصد کنند، اما محقق شدن این مساله در مدارس دولتی یکی از خوبی‌هایی که کرونا در امر آموزش ایجاد کرد.
 
از جمله اینکه برنامه‌ریزی‌های مفصلی برای آموزش غیرحضوری دانش آموزان انجام شده است و اگر این برنامه درست و مدون جلو برود، می‌توانیم امید داشته باشیم که عدالت آموزشی برای همه دانش آموزان محقق شود.
 
هرچند در این شرایط مدارس غیرانتفاعی با تکیه به ابزار پول و قدرت بازهم از امکانات جدیدی رونمایی می‌کنند که بتوانند از خانواده‌ها پول بیشتری بگیرند، اما همین که دانش آموزان مدارس دولتی هم بتوانند از آموزش‌های آنلاین بهره‌مند شوند، از جمله اموری بود که کرونا موجبات آن را فراهم کرد.
 
 
با این وجود سال تحصیلی جدید اگرچه قرار بود که به صورت غیرمجازی و غیرحضوری باشد، اما این مساله به یکباره تغییر کرد و حالا مدارس ملزم شدند که آموزش و امر تعلیم و تربیت را هم به صورت مجازی و هم به صورت فیزیکی برای دانش آموزان فراهم کنند.
 
این مساله اگرچه برای دانش آموزان مفید است و با مشکلی همراه نیست، اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آموزش و پرورش برای فشار کاری که در این شرایط به معلمان وارد می‌شود، چه برنامه‌ریزی کرده است.
هرچند این تنها مشکل موجود نیست و بسیاری از مدارس معتقدند که به دلیل اجاره بها و هزینه‌های جانبی قادر به خرید اقلام بهداشتی نیستند و حضور دانش آموزان در این شرایط کرونایی آنان را با چالش جدی مواجه می‌کند.
 
این مساله در برخی مدارس آنجایی حاد شده است که برخی مدارس اعلام کرده‌اند که دانش آموزان در ساعات حضور در مدرسه حق رفتن به سرویس بهداشتی و استفاده از آبخوری را ندارند چراکه مدرسه از بودجه لازم برای تامین اقلام بهداشتی برخوردار نیست.
 
در این شرایط این مساله با یکی از معاونان وزیر آموزش و پرورش در میان گذاشتیم و از وظیفه مدارس برای تامین اقلام بهداشتی برای دانش آموزان سوال کردیم.
 
مظفر در پاسخ به سوالمان در خصوص اینکه برخی مدارس دولتی از رفتن دستشویی دانش‌آموزان ممانعت کرده و حتی اعلام کرده آب معدنی و مواد ضدعفونی باید همراه دانش آموزان باشد، چراکه عملا استفاده از سرویس بهداشتی مدرسه ممکن نیست، گفت: اولا اینکه سرانه اقلام بهداشتی در یک نوبت به مدارس برای سال تحصیلی اخیر واریز شده و نوبت دوم آن هم در حال واریز است.
 
وی تاکید کرد: مستمرا آقای وزیر به معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش دستور داده‌اند که منابع مالی مدارس را برای تهیه اقلام بهداشتی را تامین کرده و تخصیص دهند تا مدارس با مشکلی در این زمینه مواجه نشوند.
 
با این وجود اگرچه آموزش و پرورش قول‌هایی را به مدارس برای تامین اقلام بهداشتی به آنان داده است، اما این مساله به گستردگی مدارس در کشور نیازمند حمایت جدی دولت است تا مساله آموزش فزندان سلامت آنان را به مخاطره نیندازد و اگر قرار است فرزندی در مدرسه حضور یابد، خانواده‌اش با خیال راحت او را به مدرسه بفرستند.
 
 
در این شرایط باید بر این مساله تاکید کرد که اگرچه دولت به واسطه کرونا با ضرر و زیان‌های مالی جدی مواجه شده است و شاید این مساله را در اولویت‌های دسته چندم خود قرار دهد، اما بد نیست به این مساله نیز توجه کرد که دانش آموزان و امر تعلیم و تربیت آنان عملا جز سرمایه‌گذاری برای پیشرفت و آبادانی کشور در نسل‌های آینده است و اگر اکنون از این مساله غفلت شود، تبعات جبران ناپذیری متوجه کشور می‌شود که شاید با هیچ هزینه‌ای نتوانیم آن را جبران کنیم.
 
هرچند بر این مساله نیز مجددا تاکید کرد که ظرفیت و امیدبخشی به معلمان هم از اهمیت بالایی برخوردار است و آموزش و پرورش باید در این شرایط کرونایی فکر اساسی را برای آنان انجام دهد تا مبادا با تکرار آموزش‌های آنلاین و مجازی خسته شده و به نوعی کادر آموزشی ما نیز توان خود را برای ادامه این سال تحصیلی سخت و دشوار از دست بدهد.
 
در پایان باید گفت که هرچند همکاری خانواده‌ها در این شرایط به همراه تلاش معلمان، مدارس و آموزش و پرورش در کنار یکدیگر عملا زمینه بخش بهبود کیفیت آموزشی کشور و تربیت نسلی خلاق و باهوش خواهد شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *