مدارس برای حضور فیزیکی دانش آموزان باید چه تمهیداتی مهیا کنند؟
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به تشریح وظایف مدارس در اجرای پروتکلهای بهداشتی پرداخت.
زهرا مظفر در گفتوگو با میزان به سوالی در خصوص نظارت مسئولان آموزش و پرورش بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در مدارس پاسخ داد و گفت: اولا اینکه آموزش و پرورش الزامی برای حضور دانش آموزان در مدرسه ایجاد نکرده است و با تعریف چند بستر آموزشی این اختیار را برای دانش آموزان فراهم کرده است که از انتخابهای مختلفی برخوردار باشند.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش حضوری یا مجازی به تنهایی و تلفیق این دو باهم دیگر از جمله بسترهایی است که آموزش و پرورش برای دانش آموزان فراهم کرده است.
معاون حاجی میرزایی تصریح کرد: در مناطق محروم، روستایی و عشایری که خانوادهها امکان استفاده از سامانه شاد یا دیگر ابزار هوشمند را ندارند، امر آموزش از طریق راهبران آموزشی و ارسال بستههای آموزشی این اقدام صورت میگیرد.
وی ادامه داد: مدیران مدارس موظف هستند که بر اساس دستورالعملهای سختگیرانهای که از سوی وزارتخانه ابلاغ شده، پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را در محیطهای آموزشی پیاده کنند که این مساله خودش را در کوتاه شدن زمان کلاسهای درسی به ۳۵ دقیقه، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، زدن اجباری ماسک و مراقبتهای مستمر مدرسه برای انجام گندزدایی و ضدعفونیهای مستمر در کنار گروهبندی دانشآموزان که تعداد کمتری در مدرسه باشند، نشان خواهد داد.
مظفر تصریح کرد: این تعداد و گروهبندی را هم به عهده مدارس قرار دادیم چراکه هر مدرسهای بر اساس تعداد دانشآموزان حضوری و مساحت مدرسه باید در این زمینه تصمیمگیری کند.
وی ادامه داد: توصیه ما این است که اولیا خودشان در مدرسه حضور یافته و در صورتی که شرایط برای حضور فیزیکی دانش آموزان مهیا بود و طبق نظارت اولیا مشکلی در خصوص اجرای پروتکلهای بهداشتی وجود نداشت، فرزندانشان را به مدرسه بفرستند در غیر اینصورت میتوانند از بستر فضای مجازی برای آموزش فرزندشان استفاده کنند.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه با اختیاری شدن حضور دانش آموزان در مدارس، ممکن است مدارس تضمینی در قبال افت کیفیت تحصیلی دانش آموزان با آموزش مجازی نداشته باشند، گفت: درباره معلمان باید بگویم که اکنون بیشتر وقت معلمان ما به آموزش حضوری در مدارس میگذرد، اما اگر معلمی وقت کاریش بخشی به آموزش حضوری و بخشی به آموزش مجازی اختصاص پیدا کرده، الزاما باید معلمان باید به تولیدمحتوا پرداخته و این آموزش را در محیط کلاس به دانش آموزان فرادهد.
وی ادامه داد: در غیر اینصورت این فضا در سامانه شاد فراهم شده است که دانش آموزان بتوانند از این امکان برای آموزش استفاده کنند.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به سوالی در خصوص اینکه برخی مدارس دانش آموزان را از رفتن به سرویس بهداشتی منع کنند، پاسخ داد و تاکید کرد: اینکه مدارس اعلام کنند که دانش آموزان حق رفتن به سرویس بهداشتی را ندارند، اصلا درست نیست چراکه مدارس کشورمان موظف هستند که بر اساس دستورالعملهای بهداشتی مکررا باید سرویسهای بهداشتی و آبخوری را ضدعفونی کنند.
مظفر با بیان اینکه ممانعت از رفتن به دستشویی برای دانش آموزان ممکن است موجب ابتلا دانش آموزان به بیماری شود، خاطرنشان کرد: اگر مدرسهای به تشخیص و تعبیر خود در این زمینه عمل کند، این به معنای آن نیست که این مساله نظر و سیاست آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: هرچند ما بیش از ۱۱۶ هزار مدرسه داریم که ممکن است برخی مدیران به تشخیص و تعبیر خود اقداماتی را انجام دهند که از نظر ما این مسائل پسندیده و قانونی نیست و اگر اولیا این مساله را اطلاعرسانی کنند، قطعا آموزش و پرورش به این موارد رسیدگی خواهد کرد.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به سوالی دیگری در خصوص اینکه مدارس تا چه میزان ملزم هستند که ماسک یا اقلام بهداشتی را در اختیار دانش آموزان قرار دهند، تاکید کرد: قطعا آموزش و پرورش نمیتواند به طور روزانه برای همه دانش آموزان ماسک تهیه کند و این وظیفه را بر عهده اولیا قرار دادیم.
وی ادامه داد: تنها استثنا را برای مناطق محروم داریم که خیرین پایکار آمدند و برای قشر ضعیف محروم ماسک و اقلام بهداشتی را تهیه کردند و در اختیار آن مدارس قرار دادند.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این امکان در همه مدارس دولتی وجود ندارد که مدرسه برای دانش آموزان ماسک تهیه کند، اما تهیه اقلام بهداشتی بر عهده مدارس است که باید این اقلام حتما تهیه شود.
وی با اشاره به نقش مشارکت مردمی در امر تهیه اقلام بهداشتی برای دانش آموزان خاطرنشان کرد: اگر اولیایی به صورت اختیاری درصددند که برای حفظ سلامت همه دانش آموزان در این مساله دخیل باشند، چه ایرادی دارد که ما رویکردمان را بخشی از کمکها را در انجام امور خیربه جای مدرسهسازی، مسجدسازی و کمک به بی بضاعتها، بر مساله سلامت دانش آموزان قرار دهیم و اگر خیرین در این زمینه مشارکت داشته باشند، بسیار کار پسندیدهای است.
مظفر تصریح کرد: هرچند مدارس به صورت بالاجبار اجازه دریافت هزنیه وجه نقد را برای این کار ندارند و اگر خانوادهای چنین قصدی داشت، میتواند این کمکها را به حساب مدرسه واریز کنند.
وی ادامه داد: هیچ پولی نمیتواند به صورت شخصی از خانوادهها دریافت شود و اگر مبالغ ریالی هستند، باید به حساب مدرسه واریز کنند و در غیراینصورت میتوانند اقلام بهداشتی را تهیه کرده و آن را در اختیار مدارس قرار دهند.
مظفر به سوال دیگری در خصوص اینکه آیا مدیران مدارس حق دارند از وظیفه خود در قبال از حفاظت جان فرزندان سلب مسئولیت کنند، پاسخ داد و تاکید کرد: از خانوادهها میخواهم که این موارد را نیز به ما اعلام کرده چراکه مدرس حق ندارند بگوید مسئولیت ندارم، اصلا این امکان ندارد و ما مسئولیم که با ابلاغ پروتکلهای بهداشتی این مساله را رعایت کرده و بنابراین همه باید به وظیفه خود عمل کنند.
وی ادامه داد: هیچ کس نمیتواند در حمایت از دانش آموزان سلب مسئولیت کند و، اما اختیار این مساله که دانش آموزان کدام نوع آموزش را انتخاب کنند، اختیاری است.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد خانوادهها میتوانند که شکایات خود را از طریق سامانه شکایت به آموزش و پرورش اعلام کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *