صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاستمداران و اصحاب رسانه نباید با ظن و گمان اقدام کنند/ روایت رئیس مجلس از اعتراف ابر قدرتها

۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳:۲۸
کد خبر: ۶۵۳۷۲
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
خبرگزاری میزان: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمع بندی مذاکرات پایان راه نیست گفت: ابرقدرتها برای اولین بار پذیرفته اند که ایران از حق غنی سازی اورانیوم برخوردار شود، ابرقدرتها در مورد سانتریفوژها گفته بودند که ما نتوانستیم برداشتن سانتریفوژها را به ایران بفهمانیم.
به گزارش ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز(17مرداد ماه) در جمع اصحاب رسانه ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: شما به رشته ای ورود کردید که همه روز متعلق به شما است که نقش آفرین در ایجاد فکربوده و جامعه را نسبت به یک موضوع حساس و ذهنها را فعال می کنید ضمن اینکه پیش رو در حرکات جامعه بوده و جایگاه تاثیر گذار هستید و در اطلاع رسانی در حوزه های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره... به عنوان واسطه انتقال اطلاعات درست نقش به سزایی را ایفا می کنید.

وی افزود: یک حکومت خوب برای برقراری ارتباط صادقانه با مردم نیاز به این واسطه خوب دارد تا به درستی مسائل را به جامعه منتقل کند.

لاریجانی در پاسخ به درخواست یکی از خبرنگاران مبنی بر ضرورت استفاده مجلس از الفاظ روان در تقنین برای سهولت در اطلاع رسانی توسط رسانه ها در جامعه خاطر نشان کرد: لسان تقنین خاص بوده و امکان تغییر در واژگان حقوقی وجود ندارد بنابراین تبیین آن به زبان ساده تر برای افکار عمومی نیاز به هنر خاص رسانه ها دارد که به کاتالیزور بیان ثقیل را برای عموم قابل فهم کنند ضمن اینکه هر چه سهم مردم نسبت به قوانین بیشتر شود ارتباط با آنها سهل تر بوده ضمن اینکه هم مردم و هم دستگاههای مجری و مردم نسبت به حقوق و وظایف خود آگاه تر خواهند بود و  می توانند از حقوق خود بهتر دفاع کنند بنابراین اگر رسانه ها پیشنهادی در رابطه با این مهم دارند که نیاز به حمایت مجلس دارد ما آمادگی هموار کردن مسیر آنها را داریم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور بیان اینکه کار خبرنگاران در پارلمان از پیچیدگی خاصی برخوردار است یادآور شد: کار نمایندگان در مجلس به این دلیل که به ساحت های مختلف شمول دارد بنابراین باید آنها نسبت به تمام حوزه ها آگاهی کامل داشته باشند بنابراین اگر نیاز به آموزشهای مکمل دوره های ضمن خدمت وجود داشته باشد مجلس در این مورد نیز از خبرنگاران حمایت خواهد کرد.

لاریجانی در مورد درخواست یکی از خبرنگاران مبنی بر ضرورت وجود قانونی در مجلس به منظور ایجاد جایگاه روشن و صیانت شده برای خبرنگاران تصریح کرد: هم اکنون قانون جامع رسانه در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح است که البته باید دولت در این خصوص لایحه ای به مجلس بفرستد بنابراین من از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر ارسال این لایحه به مجلس خواهم بود البته برای تعیین اعتبار برای تامین آینده مالی خبرنگاران نیازمند طی مراحل قانونی و تایید شورای نگهبان است.

لاریجانی با یادآوری اینکه مجلس، دولت و رسانه ها یک ماموریت مشترک را دنبال می کنند و باید در این مسیر با صداقت به روشنگری در جامعه بپردازند تاکید کرد: هم اکنون با توجه به موضوع هسته ای ایران در مقطعی قرار دارد که در تاریخ کمتر رخ داده است و با وجود اینکه بعد از انقلاب با فراز و فرودهای بسیاری همچون جنگ و بحرانهای مختلف روبرو بودیم اما اگر بخواهیم شبیه ترین مقطع زمانی به وضعیت کنونی را یادآور شویم می توانیم به قطعنامه 598 اشاره کنیم که جامعه را از شرایطی به شرایط دیگر عبور داد.

وی افزود: در موضوع هسته ای نیز جامعه بعد از طی 12 سال چالش جدی که ناحق نیز بود وارد صحنه دیگری شد البته این 12 سال پیوسته زیر ذره بین بوده است مقاطعی با اروپا تعامل داشتیم اما هیچ کدام از رفتارهای ما سرسری نبود و هر گونه تصمیم گیری با پشتوانه فکری صورت گرفته بود.

لاریجانی خاطر نشان کرد: در طول این 12 سال همیشه مذاکرات بوده  البته موضوع هسته ای جنس جدیدی از مذاکرات بود که در چارچوبهای خاصی انجام شد و تمام ابعاد در آن مورد توجه قرار گرفت ضمن اینکه مذاکرات فراز و فرودهای زیادی داشت و بارها جلسات پر تنشی برای آن برگزار شد و نتیجه این جلسات با اعمال تغییراتی از سر گیری مذاکرات انجامید البته در این مورد جاده یکطرفه نبود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمع بندی مذاکرات پایان راه نیست خاطر نشان کرد: آنچه در مورد جمع بندی مذاکرات روی کاغذ می بینید یک وجه موضوع است و به نوعی می توان آن را خاتمه یک دوره و آغاز مرحله جدیدی دانست حتی اگر در ایران نیز به تصویب برسد مسیر با مسائلی روبرو خواهد شد کما اینکه هم اکنون طرفهای مذاکره با ایجاد جنجالهای تصنعی در مورد پارچین سعی در تاثیر در مکانیزم تصمیم گیری ما دارند چرا که درست است که پارچین منطقه مهمی برای ما است اما این سر و صدا کردنها طبیعی نیست ضمن اینکه رژیم صهیونیستی از روند مذاکرات ناراحت است و برای تغییر آن متحمل هزینه های بسیاری شده  است.
وی افزود: مسئله مهم برای ما در موضوع هسته ای این است که سند برجام را به خوبی بفهمیم و در تبیین آن با صداقت عمل کنیم در این سند داد و ستدها رخ داده و تیز هوشی ما در تبیین سند به گونه ای بوده که برای حفظ نقاط اصلی خود تلاش کرده ایم و موارد مهمی که در آن وجود دارد حفظ غنی سازی اورانیوم در ایران و تاکید بر لغو تحریمها است البته این موارد با حواشی همراه است ولی آنچه از اهمیت ویژه ای برخوردار است این بوده که ابرقدرتها برای اولین بار پذیرفته اند که ایران از حق غنی سازی اورانیوم برخوردار شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ابرقدرتها در مورد سانتریفوژها گفته بودند که ما نتوانستیم برداشتن سانتریفوژها را به ایران بفهمانیم البته من معتقدم توافق هسته ای دستاورد مهمی است و ما همیشه در این شرایط نمی مانیم بنابراین باید قدر آن را بدانیم چرا که در پی این دستاورد مهم که برد قوی به حساب می آید به سمت صنعتی شدن حرکت خواهیم کرد در مورد لغو تحریم ها نیز که در سند برجام همچون قطعنامه آمده در مواردی یک جا برداشته شده یا لغو می شود و جاهایی نیز که امکان اجرای آن نیست متوقف می شود که قابل درک است.

لاریجانی عنوان کرد: ممکن است که ما در اجرای مفاد این سند با مشکل روبرو باشیم ولی باید با دقت مسیر را طی کنیم و برای ایجاد بسترهای لازم جهت سهولت اجرای آن تلاش کنیم ضمن اینکه باید مسیر اقتصادی را برای ایجاد فضای فناوری فراهم کنیم کما اینکه رئیس جمهور نیز به این مهم تاکید کرده که به طور قطع در آینده مسیر را در جهت رسیدن به این هدف هموار خواهیم کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی از سرمایه گذاری و استفاده بهینه از ظرفیت نیروی انسانی به عنوان فاکتورهای اصلی درجهت دستیابی به این هدف یاد کرد و افزود: مدیران اجرایی باید برای تحقق این مهم یک چشم انداز را تعریف کنند و در جهت چابک سازی و به نوعی پوست اندازی در سیستم اجرایی کشور اقدام کنند همچنین با توقف در تغییر بودجه عمرانی کشور به طور قطع تحرک لازم در خط تولید کشور رخ نخواهد داد بنابراین باید به دنبال این باشیم در مسیری حرکت کنیم که به نفع کشور باشد و در این مسیر به یک حرف مشترک برسیم.

لاریجانی با اشاره به اهمیت مسائل منطقه ای یادآور شد: تاکنون فضای منطقه به این اندازه پر تنش نبوده به طوری که در شرایط کنونی ما به یک پدیده ناشی گری در منطقه گرفتار شده ایم چرا که تحرکات موجود در سوریه و نحوه شکل گیری حلقه ائتلافها بیانگر تیز هوشی نیست من تعجب می کنم از یک طرف با داعش درگیر هستند و از طرف دیگر ائتلاف تشکیل می دهند ولی نتیجه پروازهای هوایی آنها علیه داعش به منطقه های کرد نشین آسیب بیشتری وارد می سازد بنابراین می توان این اقدامات را سناریو جدیدی از سوی آنها دانست.

وی افزود: آمریکا فکر می کند با این روش ناشیانه می تواند بحران لیبی را تکرار کند اما آنچه مسلم است این اقدامات موجب نشر جریانات تروریستی شده و ناشی گری غربیها جریان تروریستی جدیدی را در منطقه خلق کرده و برای همه منطقه گرفتاری ایجاد می کند.

لاریجانی افزود: ایران کشوری مسئولیت پذیر در منطقه بوده و میدان را به خوبی می شناسد و در اقدامات خود امنیت ملی و سرنوشت تمام مسلمانان را در نظر می گیرد و وفاق را جدی می گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بعضی مسائل ایجاد شده در داخل کشور تاکید کرد: برخی رسانه ها در مورد امور داخلی کشور مسائل کوچک را برجسته می کنند که مانع از دیده شدن موضوعات اصلی کشور می شود و این خسران بزرگی است این جلسه به منظور هم فکری برگزار شده که ذهن جامعه را به مسائل مهم اقتصادی و منطقه ای معطوف سازند همچنین در مورد مسائل سیاسی باید بدانیم که یک وفاق درونی کشور را می طلبد که روی خواسته های مشترک تاکید کنند.

لاریجانی خاطر نشان کرد: موضوع انتخابات پیش رو چالشهای خاص خود را دارد اما در این مورد مسائل ملی باید در سایر مسائل سبقت بگیرد که این نیاز به روشنگری جامعه توسط رسانه ها دارد.

وی از رسانه ها خواست  با هر سبقه سیاسی مانع از تلفیق مسائل ملی با رنگهای سیاسی شوند، تصریح کرد: تحقق این مهم نیازمند بلوغ سیاسی برای جامعه به ویژه برای اصحاب رسانه و سیاستمداران است که بتوانند این موضوعات را از هم تفکیک دهند به نظر من 90 درصد مسائل مهم کشور ماورای مسائل رنگهای سیاسی است.

لاریجانی افزود: اتکا در حوزه اقتصادی و کارآفرینی و ترغیب جامعه به حرکت در این مسیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است کما اینکه من به رئیس سازمان صدا و سیما پیشنهاد دادم که جوانان خلاق کارآفرین را به جامعه معرفی کند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تاکید بر اینکه سیاستمداران و اصحاب رسانه نباید با ظن و گمان اقدام کنند و با برداشتهای سیاسی سناریوی جدیدی ایجاد کنند تصریح کرد: این روش درگیریهای چند وجهی ایجاد کرده و موجب گرفتگی روحی در جامعه شده که به طور قطع از عوامل بازدارنده در مسیر سازندگی خواهد بود با توجه به تجربه ای که دارم بی صداقتی روح جامعه را تخریب خواهد کرد و چالشهای ناشی از آن فکر جامعه را از سازندگی منصرف می کند البته این به معنای سانسور نیست بلکه باید مسیر درست به عنوان یک هدایت گر بشناسید و در حل مشکلات نقش طبیب را داشته باشید.

لاریجانی گفت: امیدواریم اصحاب رسانه با ایفای نقش صحیح در جامعه در شرایط کنونی به ویژه در مورد موضوع هسته ای دوره حساس تاریخ ایران را به خوبی رقم زده و نام خود را در تاریخ بلند آوازه کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *