صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم تعیین نرخ خرید تضمینی گندم همگام با افزایش قیمت نهاده‌ها

۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۰:۴۶
کد خبر: ۶۵۳۴۶۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
نایب رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران گفت: اگر قیمت خرید تضمینی گندم امسال همگام با افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی رشد پیدا نکند با کاهش تولید مواجه خواهیم شد.

علیقلی ایمانی نایب رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در گفت‌وگو با میزان در خصوص وضعیت گندمکاران و قیمت نهاده‌های کشاورزی گفت: در حال حاضر قیمت نهاده‌های کشاورزی با توجه به تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی باعث افزایش قیمت کود و سموم کشاورزی شده و در برخی موارد رشد ۵ برابری قیمت‌ها را به همراه داشته است.

نایب رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران گفت: افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی نگرانی‌هایی را در بین گندمکاران ایجاد کرده و باید بررسی کرد که آیا درحال حاضر کشاورزان توان ورود به عرصه کشاورزی را دارند یا خیر.

وی بیان کرد: در حال حاضر کودی که کیلویی دو هزار تومان قیمت داشت با افزایش ۵ برابری قیمت به کیلویی ده هزار تومان افزایش یافته هر کود پاکتی ۵۰ کیلویی که حدود ۱۰۰ هزار تومان قیمت داشت به رقم بیش از ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است در این بین قیمت سموم کشاورزی نیز رشد چشمگیری داشته است.

ایمانی گفت: بنیاد توانمند سازی گندمکاران هزینه‌های تولید و افزایش قیمت نهاده‌ها را بررسی کرده و برای کمیسیون کشاورزی مجلس و وزارت جهاد کشاورزی ارسال کرده تا این بررسی‌ها به شورای عالی اقتصاد برسد.

نایب رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران با توجه به نزدیک شدن زمان اعلام نرخ خرید تضمین گندم در اواخر شهریورماه تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی گندم مانند سال گذشته با تاخیر اعلام شود مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: برای اینکه کشاورز بتواند نهاده‌های کشاورزی را تهیه کند باید راهکاری در نظر گرفته شود چراکه بیش از هفتاد درصد کشاورزان خرده پا هستند یعنی میزان اراضی که در اختیارشان هست سطح بسیار کمی دارد و توان و پتانسیل خرید نهاده‌های کشاورزی به قیمت بالا و با ارز نیمایی را ندارند.

ایمانی خاطر نشان کرد: اعتقاد ما بر این است چنانچه دولت پایداری تولید و استمرار آن را می‌خواهد باید در درجه اول برای خرید نهاده‌های کشاورزی با این افزایش قیمت شرایطی را فراهم کند که کشاورز از طریق سیستم بانکی و یا کارت‌های اعتباری و تسهیلات ارزان قیمت بتواند نهاده‌های کشاورزی را تهیه کنند.

نایب رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران گفت: قیمت محصولات کشاورزی باید متناسب با تغییر ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی محاسبه شود در غیراینصورت کشاورز نمی‌تواند وارد عرصه تولید شود و اگر این روند ادامه یابد دولت برای تامین گندم نیاز به واردات خواهد داشت.

وی در خصوص قیمت تمام شده گندم وارداتی به کشور گفت: اگر گندم وارداتی با ارز نیمایی وارد کشور شود هر تن حدود ۲۷۰ دلار هزینه دارد که با درنظر گرفتن قیمت ۲۰ تا ۲۱ هزار تومانی ارز نیمایی هر کیلو گندم با قیمت حدود ۵ هزار و ۵۰۰ تومان وارد بنادر کشور می‌شود و با توجه به عوارض گمرکی و هزینه‌های بار گیری و تخلیه از کشتی و هزینه حمل و نقل آن برای انتقال به استان‌های کشور هر کیلو بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تومان برای دولت هزینه بر است.

ایمانی گفت: حال درخواست ما این است که دولت با قیمتی ارزانتر از قیمت وارداتی گندم را از کشاورزان خریداری کند که هم معیشت کشاورزان حفظ شود و هم تولید داخلی دچار چالش نشود.

نایب رییس بنیاد توانمند سازی گندمکاران با تاکید بر فرمایشات مقام رهبری در سال جهش تولید گفت: مسئولین کشور باید بستر را برای تولید کننده فراهم کنند و تولید کننده را در مسیر اصلی قرار دهند تا جهش تولید محقق شود، اما اگر قیمت خرید تضمینی امسال همگام با افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی رشد پیدا نکند این امر محقق نخواهد شد و ممکن است با کاهش تولید نیز مواجه شویم.

وی در رابطه با نرخ پیشنهادی خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید تصریح کرد: قبل از تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی نهاده‌های کشاورزی نرخ ۴۵۰۰ تومان برای خرید تضمینی پیشنهاد داده شد، اما پس از بررسی‌ها و آنالیز‌های لازم بر اساس هزینه‌های تولید در شرایط فعلی قیمت پیشنهادی هر کیلوگرم گندم ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است که کمیسیون کشاورزی مجلس نیز به این باور رسیده که نرخ ۵ هزار تومان در حال حاضر برای هر کیلوگرم گندم منطقی است.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *