صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری؛ از کاهش نامزدها تا تعریف رجل سیاسی

۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵:۱۳
کد خبر: ۶۵۳۲۸۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی گفت: «کاهش ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهور»، «شرایط ثبت نام نامزدها » و «تعین تکلیف رجل سیاسی» در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری پیش‌بینی شده است.
سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس، گفت: برای تهیه این طرح تلاش گروهی شده و هم اکنون طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به کمیسیون «امور داخلی کشور و شوراها» در مجلس جهت بررسی ارائه شده است.

وی افزود: ما در این طرح به چندین موضوع ورود کردیم؛ یک اینکه تلاش کردیم تا ورودی‌ها جهت ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری را مدیریت کنیم تا دیگر شاهد ثبت نام ۱۰۰۰ الی ۲۰۰۰ ثبت نام کننده نباشیم.

نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین پیرو این طرح تلاش کردیم تا شرایطی برای ثبت نام کنندگان مدنظر قرار دهیم.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه درباره تعیین تکلیف تشخیص رجل سیاسی در این طرح گفت: در تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مُدبر باز هم این شورای نگهبان است که این مسئله را تشخیص خواهد داد.

وی تاکید کرد: البته کمیسیون «امور داخلی کشور و شوراها» در مجلس هم ممکن است در زمینه تشخیص رجل سیاسی موارد و ایده‌هایی خود  را به شورای نگهبان انتقال دهد چراکه این طرح فعلا طرح اولیه است و ممکن است در کمیسیون  تغییرات گسترده‌ای پیدا کند.

کمیسیون «امور داخلی کشور و شوراها» با استناد به ماده ۵۳ قانون «آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی» برای انجام وظایف محوله در محدوده سیاست داخلی، شوراها، امور غیرعمرانی شهرداری‌ها و ثبت‌احوال مطابق ضوابط این آیین‌نامه تشکیل‌شده است. هم‌اکنون محمدصالح جوکار نماینده ادوار نهم و یازدهم رئیس و حسین بامیری، محمدحسن آصفری، علی حدادی، فاطمه مقصودی و حسین خسروی اعضای هیئت‌رئیسه این کمیسیون هستند.

اصل ۱۱۵ قانون اساسی تصریح کرد اصل‏ یکصد و پانزدهم: رئیس‏ جمهور باید از میان‏ رجال‏ مذهبی‏ و سیاسی‏ که‏ واجد شرایط زیر باشند انتخاب‏ گردد: ایرانی‏ الاصل‏، تابع ایران‏، مدیر و مدبر، دارای‏ حسن‏ سابقه‏ و امانت‏ و تقوی‏، مومن‏ و معتقد به‏ مبانی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ و مذهب‏ رسمی‏ کشور.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *