صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عوارض؛ مانع صادراتی

۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲:۱۹
کد خبر: ۶۵۳۲۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: در شرایطی که کشور ما با تحریم مواجه است نباید به جای اینکه رفع موانع کنیم با ایجاد عوارض صادراتی مشکلی جدید به وجود آورد بلکه باید تلاش کنیم که موانع موجود بر سر راه تولید را برداریم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، راه کار دیگری که باید در نظر بگیریم این است که باید بتوانیم مشکلات نقدینگی واحدها را حل کنیم. باید تلاش شود که واحد ها ا ظرفیت فعلی را دوباره فعال کنیم در این صورت هم مشکل بیکاری حل می شود، هم هزینه تمام شده تولید کاهش می یابد و هم کالا به صورت فراوان در دسترس مصرف کننده قرار خواهد گرفت.

متاسفانه به علت اینکه واحدهای تولیدی با ظرفیت کم در حال فعالیت هستند با مشکلات زیادی روبرو هستیم که در این حالت قیمت تمام شده افزایش می یابد و در نهایت باعث ایجاد تورم در جامعه می شود.

در حال حاضر یکی از مهم ترین موانع صنعت بانک ها هستند. بانک ها اعلام می کنند که منابع لازم برای کمک به بخش صنعت ندارند و در این میان موضوع مطالبات معوقه را بیان می کنند. این در حالی است که مطالبات معوقه هر ساله نیز در حال افزایش است.

متاسفانه هنوز آمار رسمی از اینکه مطالبات معوقه مربوط به چه بخشی است در دست نیست و هنوز این ابهام وجود دارد که 70 هزار میلیارد تومانی که ادعا می شود مربوط به بخش خصوصی است، بخش غیر خصوصی هم در آن دخیل است؟ آیا بخش هایی که مربوط به نهاد های عمومی است نیز در مطالبات معوقه نقشی دارند؟

باید در این زمینه شفاف سازی شود. باید مشخص شود که میزان بدهی معوق چقدر است و از این بدهی چه مقدار اصل وام و چه مقدار به عنوان  سود به آن اضافه شده است؟ در حال حاضر تولید عمدتا درگیر بانک ها هستند. چه آن هایی که معوقات بانکی دارند و چه آنهایی که می خواهند از تسهیلات استفاده کنند.

متاسفانه این درگیری ها سبب می شود که تولید کننده زمان را از دست دهد و همین امر نیز موجب می شود که بسیاری از طرح ها در مرحله عمل، نیمه تمام بماند. در نتیجه لطمه بزرگی به تولید وارد می شود.

عمر ابراهیم جمیلی- عضو هیات حمایت از صنایع



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *