بزرگترین بحران انسانی در یمن؛ سایه قحطی بر سر ۱۴ میلیون یمنی
- «یمن» از سال ۲۰۱۵ با بحران انسانی گستردهای روبرو شده است؛ تخمین زده میشود که ۲۴ میلیون نفر، یعنی ۸۰ درصد از جمعیت این کشور به کمک بشردوستانه نیاز داشته باشند.
به گزارش پایگاه «مَس پیس اَکشن»، به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، ۱۴.۳ میلیون نفر به شدت نیاز به کمک دارند که این رقم نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش یافته است.
برای وخیمتر کردن شرایط، کووید-۱۹ در زمانی وارد یمن شده است که سازمان ملل و بسیاری از نهادهای دیگر کمکهای خود به این کشور را کاهش داده اند.
حملات هوایی به این کشور با هدف گرفتن تاسیسات بهداشتی و آبی و محدود کردن واردات از خارج از یمن، تقریبا ۱۴ میلیون نفر را در آستانه قحطی قرار داده است.
یادآوری این نکته مهم است که این حملات هوایی توسط عربستان سعودی انجام میشود که تسلیحاتش توسط آمریکا و انگلیس تهیه شده میشود.
ضمنا باید یادآور شد که حملات هوایی عربستان به زیرساختهای بهداشتی و آبی یمن قصعا تصادفی نیست، بلکه واضح است که این حملات کاملا عمدی بوده و در نتیجه باید آن را جنایات جنگی. خواند.
از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر غیرنظامی بر اثر حملات به یمن جان خود را از دست داده اند که زنان و کودکان بیش از یک چهارم کل غیرنظامیان کشته شده در این حملات را تشکیل میدهند.
تحقیقات نشان میدهد که ممکن است بیش از ۸۵ هزار کودک یمنی بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده باشند؛ طبق اعلام سازمان ملل، در سال ۲۰۲۰ بسیاری از کودکان به مرز گرسنگی خواهند رسید.
این تحققات میگوید اگر سریعا اقدامی صورت نگیرد، ۱۹ میلیون یمنی دسترسی به خدمات درمانی را از دست خواهند داد.
یمن در حالی که با کمبود غذا و قحطی روبرو است، با شیوع گسترده بیماری کرونا نیز دست و پنجه نرم میکند.
بانک جهانی تخمین زده است که ۱۷.۸ میلیون نفر در یمن به آب بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده دسترسی ندارند.
بیش از ۱۰۰ هزار نفر هم در یمن تحت تأثیر سیل و بارانهای سیل آسا در فصل بارندگی امسال قرار گرفتند.
بسیاری از کارشناسان از تاثیر کووید-۱۹ بر کشوری مانند یمن ابراز نگرانی کرده اند.
آنها معتقدند که شیوع ویروس کرونا میتواند باعث کشته شدن تعداد بیشتری از مردم یمن در مقایسه با جنگ در این کشور شود.